Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Οι πειρατές πετρελαίου βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στα ύδατα των ΗΠΑ

 


Η πειρατεία είναι ένα παλιό πρόβλημα στον κλάδο της ενέργειας, που συχνά εμφανίζεται στη Δυτική Αφρική και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Ωστόσο, μετά την άνοδο του φαινομένου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 του 2020, οι πειρατές πλησιάζουν τις ακτές των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας μια νέα απειλή για τη βιομηχανία.  Τα αργά κινούμενα πετρελαιοφόρα στην περιοχή αποτελούν έναν εύκολο στόχο για τους πειρατές που αναζητούν μια ευκαιρία λύτρων. Αυτό έχει γίνει όλο και πιο συχνό..

Η παραγωγή αμμωνίας στο προσκήνιο των περιβαλλοντικών αναγκών

 

Η αυστραλιανή εταιρεία Fortescue Metals Group διερευνά τη δημιουργία μιας φιλικής προς το περιβάλλον μονάδας παραγωγής αμμωνίας στοβιομηχανικό κέντρο του Bell Bay, στη νήσο της Τασμανίας στην Αυστραλία. Η συμμετοχή στο εθνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης με τίτλο «Renewable Hydrogen Industry Development» έχει εγκριθεί για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η αμμωνία ως καύσιμο χαρακτηρίζεται συχνά ως μια βιώσιμη λύση..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

 


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ της βενζίνης αυξήθηκαν απότομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 754.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Νοεμβρίου στα 488,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών..

Το Going Green θα μπορούσε να συντρίψει τη βιομηχανία πετρελαίου του Καναδά

 


Καθώς ο πρωθυπουργός Trudeau αποκαλύπτει το σχέδιό του «καθαρό-μηδέν» για το 2050, είναι σαφές ότι ο Καναδάς εξαρτάται πάρα πολύ από τη βιομηχανία πετρελαίου του.  Το νέο νομοσχέδιο απαιτεί από τον Καναδά να επιτύχει πολλαπλούς στόχους για να επιτύχει τον στόχο του για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 , έναν από τους στόχους της διεθνώς υπογεγραμμένης συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι. Ωστόσο, οι επικριτές..