Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Νομικά Αβάσιμο το Μνημόνιο Συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης Αναφέρει το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ

Από το energia.gr
Χωρίς νομική βάση χαρακτήρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, τα δύο μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη. «Τα δύο μνημόνια συμφωνίας δεν έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, δεν μπορούν να αναγνωρισθούν επισήμως υπό το φως του άρθρου 8 της Συμφωνίας Skhirat το οποίο ορίζει ότι η κυβέρνηση, ή το υπουργικό συμβούλιο και όχι ο πρωθυπουργός της, έχουν την εξουσία..

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ στις 20/12

Από το energypress.gr
Με χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ ενημερώνουν για την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης:

Γ. Αρβανιτίδης: αντιαναπτυξιακό το φορολογικό νομοσχέδιο – με φτιασιδώματα δεν έρχεται ανάπτυξη και ελάφρυνση των φορολογουμένων

Στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, τοποθετήθηκε ως ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο κ. Αρβανιτίδης, τόνισε με έμφαση τους λόγους για τους οποίους το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, όχι μόνον δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και προϋποθέσεις ελάφρυνσης των φορολογουμένων, αλλά αντίθετα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πραγµατοποιήθηκε σήµερα η 2η  συνάντηση µεταξύ των εκπροσώπων του ΠΣΕΕΠ και της Εταιρείας για τη νέα ΕΣΣΕ. Έγινε παρουσίαση από την πλευρά της Εταιρείας οικονοµικών και µισθολογικών στοιχείων τόσο σε επίπεδο Οµίλου όσο και σε επίπεδο ΕΛΠΕ. Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από όλες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η προεκλογική εικόνα που δημιούργησε η ΝΔ μέσω των υποσχέσεων για ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις,για νέες θέσεις εργασίας, για καλά πληρωμένες δουλειές έσβησε και διεγράφη από τη «μνήμη» του Πρωθυπουργού και των πρωτοκλασάτων στελεχών του Υπουργικού Συμβουλίου, ευθύς αμέσως με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Η Κυβέρνηση σε πρώτη φάση..

Συνέχιση και Επέκταση Των Ερευνών για Υδρογονάνθρακες η Μόνη Δυνατή Απάντηση στην Τουρκία

Από το energia.gr
" ... διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.

   ' Α όταν έκτειζαν τα τείχη πως να μην προσέξω.

  ´Αλλά, δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών η ήχον.

  ´Ανεπαισθήτως μ´ έκλεισαν από τον κόσμον έξω."

   
Από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, "Τείχη"



Η κίνηση της Τουρκίας στις 28/11 να υπογράψει "Μνημόνιο Συνεννόησης" με την Λιβύη αποτελεί ένα ακόμα βήμα..