Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόβλεψη σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων από δορυφόρους

Από το naftemporiki.gr
Οι σύγχρονοι δορυφόροι μπορούν να παρατηρήσουν βυθίσεις και εξογκώματα στην επιφάνεια της Γης που υποδεικνύουν τα μονοπάτια των υπόγειων ρευμάτων μάγματος και τη θέση κρυμμένων ρηγμάτων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ηφαιστειολογία και την πιο ακριβή και έγκαιρη πρόβλεψη φυσικών καταστροφών.

Πολλές ηφαιστειακές απειλές δεν παρακολουθούνται επαρκώς επειδή τα ηφαίστεια είναι ανενεργά για αρκετό καιρό ή επειδή βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου. Άλλες φορές τα σήματα που εκπέμπονται δεν..

Μόσχα και Τόκιο δίνουν τα χέρια για την ενέργεια

Από το naftikachronika.gr
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom και η Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC) υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ανανέωση αυτής που είχε υπογραφεί τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την οποία η JBIC χρηματοδοτούσε τα ενεργειακά έργα της Gazprom στα οποία συμμετείχαν και ιαπωνικές εταιρείες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι..

Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας Ιταλίας

Από το lygeros.org
Μερικά από τα κεντρικά σημεία της κοινής διακήρυξης της Ελλάδας και της Ιταλίας αφορούν άμεσα στην ενεργειακή στρατηγική των δύο χωρών εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Έχουμε λοιπόν την υποστήριξη της Ελλάδας ως μια ολοκληρωμένη πύλη εισόδου στη Δυτική Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, την ανάπτυξη μίας νέας διαφοροποιημένης όδευσης για μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω του αγωγού IGI Ποσειδών και των επεκτάσεων των συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Ιταλίας, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ιταλικών και ελληνικών Διαχειριστών των Εθνικών Δικτύων Φυσικού Αερίου και των Χρηματιστηρίων Ενέργειας, την ανάπτυξη υποδομών CNG και μικρής κλίμακας LNG για κίνηση αυτοκινήτων και πλοίων, την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης αγοράς φυσικού αερίου, με αντίστροφη ροή, την προώθηση της διμερούς συνεργασίας για έρευνα και παραγωγή ΑΠΕ.

 Έτσι βλέπουμε με χειροπιαστό τρόπο ότι..