Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 16.9.2019 με τον Υπουργό Εργασίας, προκειμένου να καταθέσει τις θέσεις της εργατικής πλευράς για το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε στον Υπουργό η κατηγορηματική αντίθεση της Συνομοσπονδίας σε σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης..

Προς έκδοση ομολογιακού 400-500 εκατ. τα ΕΛΠΕ με επιτόκιο 2,6% - 3% - Τον Οκτώβριο η διάθεση μετοχών 10% - 15% από το ΤΑΙΠΕΔ

Από το bankingnews.gr
Προς έκδοση ομολογιακού 400 – 500 εκατ. ευρώ το αμέσως προσεχές διάστημα προχωρούν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Με βάση ενδείξεις το επιτόκιο θα κινηθεί μεταξύ 2,6% και 3%.

Ο στόχος είναι τα 400-500 εκατ. να αντληθούν σχετικά σύντομα ώστε ακολούθως να προχωρήσει η διάθεση μέσω placement του 10% με 15% των ΕΛΠΕ, έναντι 260-400 εκατ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί ότι η μετοχική σύνθεση των Ελληνικών Πετρελαίων δομείται ως εξής:

Ευρεία Αναταραχή στην Παγκόσμια Αγορά μετά τις Επιθέσεις σε Πετρελαϊκές Εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας- Στα 20% η Ανατίμηση της Τιμής του Αργού

Σε αναβρασμό ευρίσκονται τις τελευταίες 48 ώρες οι αγορές πετρελαίου σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη μετά το πλέον πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα, χαράματα του περασμένου Σαββάτου, κατά στρατηγικής σημασίας παραγωγικών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τις συντονισμένες και ταυτόχρονες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Χούτι αντικαθεστωτικοί (που υποστηρίζονται από το Ιράν) μέσω drones και οι οποίες ξεκίνησαν στις 4:00 το Σάββατο, επλήγησαν..

OPEC: Νωρίς για τη λήψη μέτρων για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία - Παρακολουθούμε την κατάσταση

Από το worldenergynews.gr
Στην αξιολόγηση των επιπτώσεων στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου προχωρά ο ΟΠΕΚ και τα μέλη του, έπειτα από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco το Σάββατο (14/9).

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΑΕ, Suhail Mohamed Al Mazrouei, καθώς και άλλες πηγές που επικαλείται..

Οι Σαουδάραβες δεν είναι καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τη διαταραχή στο πετρέλαιο λόγω των επιθέσεων

Από το energypress.gr
Mε νέα ηγεσία τόσο στην κρατική πετρελαϊκή, όσο και στο υπουργείο Ενέργειας, η Σαουδική Αραβία δεν είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τη διαταραχή που θα ακολουθήσει την κυριακάτικη επίθεση των επαναστατών της Υεμένης ενάντια στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις στο Αλμπαΐκ, οι οποίες διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και των εξαγωγών.

Η απομάκρυνση του Χαλίν αλ-Φαλίχ από τις θέσεις..

CRASH TEST ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΠΕ

Από το mikrometoxos.gr
Φίλοι μικρομέτοχοι, με αφορμή το δημοσίευμα που διαβάσαμε σε ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε τραπεζικά νέα για τα ΕΛΠΕ ότι θα πουληθεί το 35.5% των ΕΛΠΕ με discount 25%(!!!!!) σε αμερικάνικο fund που έχει βρει ο Λάτσης μας κίνησε την περιέργεια για το πόσο αξιόπιστο είναι το άρθρο. Δυστυχώς για το μέσο, μέσα σε 24 ώρες ήρθε η διάψευση για το άρθρο. Αυτό φίλοι αναγνώστες είναι η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Αν ήμασταν στην Αμερική, οι μικρομέτοχοι θα..

Επικρατέστερο σενάριο η πώληση όλης της συμμετοχής του Δημοσίου στις εμπορικές δραστηριότητες της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Την πλήρη απόσυρση του Δημοσίου από τις εμπορικές δραστηριότητες της ΔΕΠΑ περιλαμβάνει το επικρατέστερο σενάριο αποκρατικοποίησης της εταιρείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΝ φαίνεται να προκρίνει την πώληση και του 65% της συμμετοχής που κατέχει το Δημόσιο (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) στο χαρτοφυλάκιο εμπορίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και ακόμη..

Προχωρά η αδειοδοτική ωρίμανση του FSRU της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους

Από το worldenergynews.gr
Οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την κινητικότητα και τη πτώση τιμών του LNG σε διεθνώς καθοδηγούν την αποφασιστικότητα του ομίλου Βαρδινογιάννη να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συγκεκριμένη αγορά.

Όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται ήδη στην προμήθεια φυσικού αερίου προς μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές έχοντας..