Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Διευθύνων Σύμβουλος TotalEnergies: Οι εταιρείες πετρελαίου θα πρέπει να θέσουν στόχους άνθρακα στο επερχόμενο COP28

 




Οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο θα πρέπει να θέσουν στόχους για μείωση των εκπομπών C02 και αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 στην επερχόμενη διάσκεψη για το κλίμα COP28, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας ενέργειας TotalEnergies (NYSE:TTE) Patrick..

OilPrice: Γιατί οι traders πετρελαίου αγνοούν τις περικοπές της Σαουδικής Αραβίας

 





Κάτι περίεργο συμβαίνει στην αγορά πετρελαίου. Παρά την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία θα επεκτείνει τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής της για έναν ακόμη μήνα και πιθανώς και μετά, και παρά το γεγονός ότι η Ρωσία λέει ότι θα μειώσει τις εξαγωγές κατά μισό..

Η Bunge, η Chevron εξαγοράζουν την Αργεντινή Chacraservicios για να καλύψουν τη ζήτηση ντίζελ από ανανεώσιμες πηγές

 





Ο έμπορος σιτηρών Bunge και η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου Chevron δήλωσαν την Τετάρτη ότι εξαγόρασαν την εταιρεία γεωργικών προϊόντων Chacraservicios με έδρα την Αργεντινή, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να επεκτείνουν..

Helleniq Energy: Στα σκαριά η εισαγωγή στο ΧΑ μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ και του ομίλου Λάτση - Τα σενάρια που εξετάζονται από τα δύο μέρη

 




Μεγαλύτερη εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων στον όμιλο της Helleniq Energy (πρώην ΕΛ.ΠΕ) καθώς και την μετάβαση του ελληνικού ενεργειακού ομίλου σε άλλη επιχειρηματική πίστα επιδιώκουν οι μέτοχοι Paneuropean Oil & Industrial (όμιλος Λάτση) με το..

Απομάκρυνση ανενεργών δεξαμενών της ΕΛΠΕ από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 




Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, υπήρχαν και οι ανενεργές δεξαμενές των ΕΛΠΕ οι οποίες αποτελούσαν μια διαρκή πηγή μόλυνσης που δυσχέραινε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης, ιδίως..