Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ανακοίνωση της Κύπρου



H Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε πριν από λίγο επίσημα αίτημα για να ενταχθεί στον Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε.
Η ανακοίνωση του Προεδρικού αναφέρει ότι την Δευτέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε τις Ευρωπαϊκές Αρχές, για την απόφαση της να υποβάλει αίτηση προς την ευρωζώνη για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Στόχος σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσης του στην ελληνική οικονομία. 
ΠΗΓΗ:/www.enikos.gr

Δελτίο Τύπου - Επιστολή της ΓΣΕΕ στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας για τα Ναυπηγεία



Επιστολή στον πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ με την οποία ζητείται η άμεση εκταμίευση από το ελληνικό δημόσιο χρημάτων για την οικονομική στήριξη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ως έναντι των υποχρεώσεων του προς την εταιρεία.
Στην επιστολή τονίζεται η δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, οι οποίοι συνεχίζουν τις 24ωρες απεργίες, μετά την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας που έχει οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών τους έως 80% αλλά και στην πλήρη απαξίωση του ναυπηγείου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Motor Oil: Αγορά 443.820 μετοχών από τη Motor Oil Holdings



Σε αγορά 443.820 μετοχών της Motor Oil Ελλάς, συνολικής αξίας 2.108.145 ευρώ, από την Doson Investments Company προέβη στις 22/6 η Motor Oil Holdings μέσω συναλλαγής over the counter.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Motor Oil Holdings αποτελείται από τους κους Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη και Πέτρο Τ. Τζαννετάκη που είναι, αντίστοιχα, Πρόεδρος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil Ελλάς, ενώ η Doson Investments Company έχει στενό δεσμό με τον Κο Νίκο Θ. Βαρδινογιάννη, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil Ελλάς. 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

ΕΠΑ Αττικής και Vodafone Συνεργάζονται για την Τηλεμέτρηση της Κατανάλωσης Φυσικού Αερίου



H Vodafone και η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. (ΕΠΑ Αττικής) συνεργάζονται και παρέχουν στον καταναλωτή φυσικού αερίου στην Αττική την καινοτόμο υπηρεσία τηλεμέτρησης Smart Ecometer για την άμεση παρακολούθηση και ενημέρωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Η υπηρεσία τηλεμέτρησης φυσικού αερίου, είναι μία ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία η οποία παρέχεται από την Vodafone και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται, μέσω του Internet από μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, αλλά και μέσω SMS, για την κατανάλωση φυσικού αερίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Reuters: Τα ΕΛΠΕ Αναζητούν Φορτίο Αεροπορικών Καυσίμων για τον Ιούλιο



Τα ΕΛΠΕ αναζητούν φορτίο αεροπορικών καυσίμων 30.000 τόννων για παράδοση στις 5 με 12 Ιουλίου μέσω προσφοράς που λήγει αύριο, Τρίτη, όπως αναφέρει έγγραφο προσφοράς που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Επίσης, η εταιρεία έχει αναζητήσει φορτίο ντήζελ για διανομή τον Ιούλιο.
Η προσφορά που εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, δεν θα αναμένεται να βρει εύκολα ανταπόκριση σε ευρύτερο κύκλο προμηθευτών της εταιρείας, και παρά το ευνοϊκότερο κλίμα που προκάλεσε στην αγορά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η Ελλάδα μπόρεσε ως τώρα να αποφύγει μία απότομη πτώση στη διύλιση και στα αποθέματα καυσίμων χάρη στην προσφορά χρηματοδότησης με ανοικτή πίστωση από διεθνείς οίκους εμπορευμάτων όπως η Vitol και η Glencore.   
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

eglimatikotita.gr: Κατάρριψη τουρκικού CN-235 αποφεύχθηκε στο παρά 1'...

eglimatikotita.gr: Κατάρριψη τουρκικού CN-235 αποφεύχθηκε στο παρά 1'...: Και νέο πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, χωρίς όμως να "πατηθεί το κουμπί" σημειώθηκε στην περιοχή που καταρρίφθηκε το ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ κ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ



 Θέμα: Έκθεση των προβλημάτων στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας
 Κύριε υπουργέ
Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, με έδρα το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο, σε ένα Υπουργείο που καθίσταται πλέον λίαν δύσκολο, καθώς έχετε να διαχειριστείτε τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, που συνδέονται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας μας.
   Κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να εκθέσουμε αυτά που κατά τη γνώμη μας είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και τις προοπτικές που μπορεί να έχει η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα στα πλαίσια του Ανταγωνισμού που επέβαλαν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη μέλη.
Στη χώρα μας, η πρωτοφανής οικονομική κρίση είναι προφανές πως έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τη ΔΕΗ Α.Ε. να καταγράφει τεράστιες ζημιές τα τελευταία χρόνια παρά τις μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων και τις τεράστιες μειώσεις στο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων, που ξεπέρασαν τα 650 εκατομμύρια ευρώ τη διετία 2010-2011. Συνεπώς, οι συνθήκες απαιτούν και επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών, έτσι ώστε η αγορά να σταματήσει να λειτουργεί με στρεβλώσεις που προκαλούν ζημιές σε βάρος της ΔΕΗ και έχουν αντίκτυπο στους εργαζόμενους, την κοινωνία, την οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Συναντησεις ΣΕΣ-ΓΣΕΕ στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους



Συναντήσεις υψηλού επιπέδου θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέχοντας στην αντιπροσωπεία της ΣΕΣ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τους κκ. Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σούλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, Πρόεδρο του Eurogroup.
Στις συναντήσεις αυτές η ΓΣΕΕ θα ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, της ύφεσης και της ανεργίας που επέφεραν οι πολιτικές λιτότητας στη χώρα μας. 
Ειδικότερα θα τονίσει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των υφεσιακών, μνημονιακών πολιτικών στους Έλληνες μισθωτούς, στους συνταξιούχους και κυρίως στους ανέργους σε ότι αφορά όχι μόνο τις μειώσεις των μισθών και την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας αλλά και την πλήρη αποδόμηση της συλλογικής αυτονομίας, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που έγινε με καταπάτηση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας.
Επίσης θα θέσει το ζήτημα της αυθαίρετης κατάργησης της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας από την Τρόικα για το οποίο η ΓΣΕΕ με τη στήριξη της ΣΕΣ έχει προσφύγει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Τις συναντήσεις συντονίζει η Συνομοσπονδία Ευρωπαικών Συνδικάτων και στην αντιπροσωπεία της ΣΕΣ συμμετέχουν ακόμη οι 
Ιγκνάσιο Φερνάντες Τόχο, Πρόεδρος ΣΕΣ και CCOO Ισπανίας
Μίκαελ Ζόμμερ, Πρόεδρος Γερμανικών Συνδικάτων, DGB
Μπρένταν Μπαρμπέρ, Πρόεδρος Βρετανικών Συνδικάτων, TUC
Ντέϊβιντ Μπέγκ, Γενικός Γραμματέας Συνδικάτων Ιρλανδίας, ICTU και 
Πρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ιταλίας, Γαλλίας και Βελγίου.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:/www.gsee.gr

Παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη του κλίματος με laser radar από το ΑΠΘ



Το 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μελέτης της Ατμόσφαιρας και του Γήινου Κλίματος με χρήση συστημάτων laser radar θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 και διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων τεχνολογικών και επιστημονικών επιτευγμάτων στον τομέα της τηλεπισκόπησης της ατμόσφαιρας και των κλιματικών της παραμέτρων με χρήση συστημάτων laser (τεχνική lidar).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Ιούλιο κληρώνει για την FYROM και τον South Stream



Τέσσερις ημέρες επαφών και διαβουλεύσεων χρειάστηκαν για να εξετάσει πλεόν επισήμως η Gazprom το ενδεχόμενο η ΠΓΔΜ να μετάσχει στον αγωγό South Stream ο οποίος σκοπό έχει να μεταφέρει στην Ευρώπη το ρώσικο φυσικό αέριο.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Nikola Gruevski, συναντήθηκε στην Ρωσία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο συναντήσεων με στελέχη επιχειρήσεων στα οποία ανέπτυξε τις ευκαιρίες για επενδύσεις που προσφέρει η χώρα του.
Το κείμενο που επεξεργάζεται η Gazprom θα τεθεί προς μελέτη και έγκριση στην ρωσική κυβέρνηση μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση για το εάν τελικά ο South Stream θα «περάσει» από την ΠΓΔΜ.
 ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Ποιο Είναι το Μέλλον της Αγοράς Πετρελαίου στην ΝΑ Ευρώπη (video)



Μια λεπτομερή εικόνα για την αγορά πετρελαίου της ΝΑ Ευρώπης έδωσαν πρόσφατα οι συμμετέχοντες στον 6ο Ενεργειακό Διάλογο που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, προσφέροντας λεπτομερή στοιχεία και προχωρώντας σε αναλύσεις και προβλέψεις για τη συνέχεια. Η έμφαση των ειδικών δόθηκε όχι μόνο στη δική μας χώρα, αλλά και σε όλες τις περιφερειακές αγορές. Το Energia. gr σας παρουσιάζει σε μορφή video τις ομιλίες από το συνέδριο. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Την επανεξέταση της φορολογίας στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ, ώστε να τονωθεί η ζήτηση και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, καθώς και την πιστή εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και τη λήψη μέτρων για την πάταξη των φαινομένων λαθρεμπορίας και κάθε μορφής παραεμπορίας ζητά από την νέα κυβέρνηση με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕEΠΕ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ