Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Νορβηγία: Αύξηση στις επενδύσεις πετρελαίου το 2019 αλλά μετά έρχεται 4ετία υποχώρησης

Από το worldenergynews.gr
Οι επενδύσεις στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία αναμένεται να αυξηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2019, αλλά θα μειωθούν από το 2020 έως το 2023, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 7/1/2019  η βιομηχανική ένωση του κλάδου.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Δυτική Ευρώπη σημείωσε ανάκαμψη της δραστηριότητας της πετρελαϊκής βιομηχανίας χάρη στις υψηλότερες τιμές αργού πετρελαίου, μετά από την πτώση  που σημειώθηκε το 2014-2016.

Οι επενδύσεις στη βιομηχανία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΑΕ ΒΕΕ


Δανία: Πώληση της τελευταίας εταιρείας πετρελαίου και καθολική στροφή στις ΑΠΕ

Από το energypress.gr
Η μεγαλύτερη εταιρεία της Δανίας πωλεί την τελευταία πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, καθώς η σκανδιναβική χώρα μεταβαίνει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τον περασμένο μήνα, η A.P. Moller-Maersk, ο μεγαλύτερος βιομηχανικός ναυτιλιακός όμιλος, συμφώνησε να πουλήσει τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου του στη γαλλική εταιρεία Total. Εν αναμονή της ρυθμιστικής έγκρισης, η συμφωνία ..

Φυσικοί φράχτες VS Ατμοσφαιρική ρύπανση - Τι δείχνει νέα επιστημονική μελέτη από το πανεπιστήμιο του Surrey

Από το worldenergynews.gr
Στις περισσότερες πόλεις του κόσμου η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί κοινό πρόβλημα της καθημερινότητας, με αρκετές μελέτες και έρευνες να αφιερώνουν χώρο και χρόνο για την εξεύρεση σημαντικών λύσεων.

Μια καινούργια λοιπόν μελέτη από το πανεπιστήμιο του Surrey, υπέδειξε νέο δρόμο για την καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος. 

Αυτός είναι η κατασκευή φραγμάτων από φυτά!

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι δήμοι και οι πολεοδόμοι, θα πρέπει..

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΨΥΧΟΥΣ, ΕΝΤΟΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ


Από το gsee.gr
Η σφοδρή χιονόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας. Προς τούτο έχουν εκδοθεί και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γενικές οδηγίες για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων όλης της χώρας, αλλά και ιδιαίτερα των περιοχών που πλήττονται  εντονότερα από τα φαινόμενα κακοκαιρίας, με έμφαση στα μέτρα προστασίας εξαιτίας της διακοπής των μετακινήσεων ή της σημαντικής και κυρίως επικίνδυνης επιβάρυνσής τους.

Προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε συνθήκες ψύχους, έντονων χιονοπτώσεων και παγετού, η Γ.Σ.Ε.Ε. ενημερώνει για τα ακόλουθα:

ΕΛΠΕ: Θα υπερβεί τα 2 δισ. το τίμημα πώλησης του 50,1%

Από το reporter.gr
Ο  χρόνος μετρά αντίστροφα για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού τα  τέλη Φεβρουαρίου.
Οι εξαιρετικές επιδόσεις των ΕΛΠΕ στη διάρκεια του 9μηνου που θα συνεχισθούν και στο τέλος της χρήσης του 2018  με ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας και εξαγωγών ανεβάζουν..

Οι τιμές πετρελαίου δεν θα καταρρεύσουν το 2019

Από το capital.gr/forbes
Οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις το 2019, αλλά δεν θα καταρρεύσουν, όπως συνέβη το 2016. Οι σημαντικότεροι προμηθευτές του κόσμου, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Κίνα θα συνεχίσουν να διοχετεύουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά, καθώς μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορίσει τη ζήτηση.

"Τα sell-offs του πετρελαίου οφείλονται συνήθως σε έναν από δύο λόγους: αλλαγές στις προσδοκίες αναφορικά με την παγκόσμια ανάπτυξη και στις εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου", λέει ο Rodrigo Zeidan, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιχειρήσεων και Οικονομικών στο New York University της Σαγκάης. "Αυτό το συγκεκριμένο sell-off έχει περισσότερο..

ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ...