Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Πόσο κοντά είμαστε στη μέγιστη ζήτηση πετρελαίου;

 


Πριν από δύο χρόνια, η βρετανική μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP Plc. (NYSE:BP) προκάλεσε σοκ στις αγορές ενέργειας αφού δήλωσε ότι ο κόσμος είχε ήδη ξεπεράσει τη ζήτηση πετρελαίου αιχμής. Στο Energy Outlook της εταιρείας για το 2020 , ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney δεσμεύτηκε ότι..

Ινδία: Αναμένεται να διπλασιάσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού

 


Η Ινδία επιδιώκει να διπλασιάσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, με τα κρατικά διυλιστήρια να επιθυμούν να λάβουν προμήθειες με έκπτωση από την Rosneft, καθώς οι διεθνείς παίκτες απορρίπτουν τις συναλλαγές με τη Μόσχα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία. 

Οι κρατικές εταιρείες εργάζονται ..

Η σλοβακική Slovnaft προειδοποιεί για έλλειψη καυσίμων στην Κεντρική Ευρώπη

 




Το σλοβακικό διυλιστήριο πετρελαίου Slovnaft δεν είναι ικανοποιημένο με την εξαίρεση από το εμπάργκο πετρελαίου και προειδοποιεί ότι μετά από οκτώ μήνες δεν μπορεί να εγγυηθεί την προμήθεια καυσίμων στους παραδοσιακούς εξαγωγικούς προορισμούς..

Το Energean Power FPSO βρίσκεται πλέον στην θέση που θα λειτουργήσει στο Ισραήλ

 




Στην θέση στην οποία θα λειτουργήσει στην θάλασσα του Ισραήλ βρίσκεται πλέον το FPSO “Energean Power”, το οποίο θα αναπτύξει ισραηλινά κοιτάσματα της Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג), έχοντας δυνατότητα παραγωγής έως 8 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και όντας το..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

 

Οilprice: Οι ΗΠΑ χρειάζεται να ανανεώσουν την ενεργειακή τους πολιτική

 



Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει διάφορα λάθη που οδήγησαν στο σημερινό κλίμα υψηλών τιμών. Ίσως είναι καιρός για τη χώρα να επανεξετάσει τις ενεργειακές της πολιτικές και να προσθέσει περαιτέρω υποστήριξη στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου σύμφωνα με το oilprice.com

Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία η προσφορά κατάφερε να συμβαδίζει..