Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η Ινδία περιόρισε τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν τον Ιούνιο

Από το worldenergynews.gr
Τα ινδικά διυλιστήρια μείωσαν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, καθώς άρχισαν να απογαλακτίζουν τα εργοστάσιά τους για να αποφύγουν τις κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο.

Οι μηνιαίες εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν περιορίσθηκαν σε 592.800 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο, μειωμένες ..

Έρχονται απεργίες και προσφυγές κατά της πώλησης των ΕΛΠΕ

Από το insider.gr
Απεργιακές κινητοποιήσεις και προσφυγές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τη ΡΑΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα διοικητικά και πολιτικά δικαστήρια ετοιμάζουν τα σωματεία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια προκειμένου να ανακόψουν τη διαδικασία της πώλησης του 50,01%.

Όπως επεσήμανε σε σχετική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους την Τετάρτη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (Π.Σ.Ε.Ε.Π), κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης, «διαχρονικά έχουμε μια θέση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΠΕ. Αυτό αφορά και στα αποθέματα και στη συγκράτηση ..

Το plan B Σταθάκη για το διαγωνισμό των ΕΛ.ΠΕ

Από το euro2day.gr
Plan B διαθέτει η κυβέρνηση στην περίπτωση που ο διεθνής διαγωνισμός για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ αποβεί άγονος.

Και αυτό προβλέπει τη διάθεση του πακέτου του δημοσίου, μέσω του Χρηματιστηρίου. Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ πουλά το 20% από το 35,48% του κράτους και ο όμιλος Λάτση το 30,1% από το 45,47%.

Τα παραπάνω υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΠΣΕΕΠ) Παναγιώτης Οφθαλμίδης στη διάρκεια ..

Με απεργίες και δικαστικές προσφυγές αντιδρούν στην πώληση των ΕΛΠΕ οι εργαζόμενοι του Ομίλου

Από το energypress.gr
Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν σήμερα στους δημοσιογράφους οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο με 48ωρη απεργία, Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Ιουλίου ενώ έχουν προκηρύξει και 24ωρη απεργία για το Σάββατο 14 Ιουλίου ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα.

Αντικείμενο και αιτία των κινητοποιήσεων είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε σήµερα το τραπέζι ενηµέρωσης των ενεργειακών δηµοσιογράφων, παρουσία και του Νοµικού Συµβούλου του Σωµατείου µας, κου Κ. Τοκατλίδη όπου έγινε ενηµέρωση για τις θέσεις του συνδικάτου γύρω από το θέµα της Ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ.


Αναφερθήκαµε στις κινητοποιήσεις µας, οι οποίες θα πραγµατοποιηθούν στις 12, 13 και 14 Ιούλη ως αντίδραση στον κυβερνητικό σχεδιασµό ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΚ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες-οι,

Από αύριο ξεκινάνε οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το Σωµατείο για το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπουλάει και τα τελευταία ασηµικά της χώρας που είναι οι σοβαρές βιοµηχανίες που απέµειναν αφήνοντας..

ΕΛΠΕ: Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζομένοι στην επικείμενη πώληση του ομίλου

Από το worldenergynews.gr
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων αντιδρώντας στην επικείμενη πώληση του ομίλου.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο με 48ωρη απεργία, Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Ιουλίου ενώ έχουν προκηρύξει και 24ωρη απεργία για το Σάββατο 14 Ιουλίου ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Οφθαλμίδης πρόεδρος του Πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν και νομικές προσφυγές στα διοικητικά και πολιτικ..

Ανακοίνωση Δελτιο Τύπου για Απεργίες στον κλάδο της Ενέργειας 12-13-14/7/2018

Από το poenergias.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, στα πλαίσια της 3ήμερης απεργιακής κινητοποίησης (12-13-14/7/2018) που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία του Ομίλου ΕΛΠΕ καθώς και τα Σωματεία μονίμων και εργολαβικών στη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, ξεκαθαρίζει προς..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΙΣ 12 7 2018

Από το poenergias.gr
Στις 12 Ιουλίου 2018 στην Καβάλα , δεν δικάζονται μόνο οι 8 κάτοικοι , μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας συν. Μανώλης Κελαιδάκης.

Δικάζονται οι αγρότες της περιοχής και ΟΛΗ η τοπική κοινωνία που αντιδρά συνολικά στην καταστροφή της πεδιάδας των Φιλίππων, περιοχή που..

Ανακοίνωση Πρωτοβουλία Αγώνα στα ΕΛΠΕ

Από το pseep.gr
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του ομίλου Λάτση για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ υλοποιείται σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναδεικνύοντας τη σημασία της. Αντίθετα με τα όσα λέγονταν με ευκολία, αποδεικνύεται ότι η πώληση των ΕΛΠΕ δεν βρισκόταν χωρίς λόγο ανάμεσα στα προαπαιτούμενα των «δανειστών» και δεν υπάρχει κάποια πρόθεση «να μπει στο συρτάρι». Οι εξελίξεις γκρεμίζουν ..

Θετική η Energean Oil, εφόσον λάβει έγκριση από Ισραήλ - Παλαιστίνη, να εξαγοράσει το 45% του κοιτάσματος Gaza Marine

Από το worldenergynews.gr
Έγκυρα αποδεικνύονται τα δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ στα τέλη Ιουνίου, τα οποία όπως έγραφε τότε το World Energy News αναφέρονταν στο ενδιαφέρον της Energean Oil για το κοίτασμα αερίου Gaza Marine στη Γάζα. 

Έτσι, παρόλο που πηγές της Energean είχαν τότε αρνηθεί να σχολιάσουν την είδηση, μιλώντας πρόσφατα στο Reuters ο CEO της εταιρείας, Μαθιός Ρήγας, δήλωσε πως..

ΕΙΑ: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική παραγωγή αργού το 2019

Από το capital.gr
Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) αναβάθμισε τις προβλέψεις τις για την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ το 2019, αφήνοντας παράλληλα αμετάβλητη την εκτίμησή της για τη φετινή παραγωγή, σύμφωνα με την έκθεση του Ιουλίου για τις βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές. 

Αναλυτικότερα,η ΕΙΑ τοποθετεί..