Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης αναλαμβάνει το τιμόνι της ΔΕΗ


Βγήκε λευκός καπνός για το νέο επικεφαλής της ΔΕΗ, που θα είναι ο Μανώλης Παναγιωτάκης, σημερινό διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής της στα δίκτυα διανομής, τo ΔΕΔΔΗΕ.

Τελικά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επέλεξε για την καυτή αυτή θέση ένα άνθρωπο από τα σπλάχνα της επιχείρησης, με μακρά θητεία στον όμιλο ΔΕΗ σε κορυφαίες θέσεις από το 2001, και ο οποίος δεν είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα παράνομα οικογενειακά επιδόματα που οδήγησε στην πόρτα εξόδου και τον προκάτοχό του Α. Ζερβό.

Το νέο αφεντικό της επιχείρησης, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να....

Μεξικό: Πυρκαγιά σε πλατφόρμα πετρελαίου


Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε και 16 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια πετρελαϊκή πλατφόρμα που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Μεξικού Pemex και βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Δύο αξιωματούχοι της εταιρείας επιβεβαίωσαν τον...

Αλβανία: Η γη ανάβλυζε υγραέριο και πετρέλαιο

Αλβανία: Η γη ανάβλυζε υγραέριο και πετρέλαιο
Σκηνές από ταινία τρόμου έζησαν την Τετάρτη οι κάτοικοι του χωριού Μαρίνζα, στην περιοχή εκμετάλλευσης υδατανθράκων του Φίερι, όταν είδαν να ξεπετάγονται από το υπέδαφος ποσότητες υγραερίου και πετρελαίου αναμεμειγμένες με νερό. 

Οι εκρήξεις άρχισαν πρώτα σε υπό εκμετάλλευση πηγάδια, ενώ στη συνέχεια επεκταθήκαν σε πολλά σημεία.

Η αστυνομία επενέβη αμέσως και απομάκρυνε τις 60 οικογένειες που βρισκόταν υπό άμεση απειλή, ενώ στην ατμόσφαιρα άρχισαν να αναδύονται αέρια και η κατάσταση άρχισε να γίνεται αποπνικτική, από τη βαριά οσμή των ανεπεξέργαστων υδατανθράκων. 

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και αποφεύχθηκε η εκδήλωση πυρκαγιάς.

Την όλη ευθύνη για το ατύχημα, φαίνεται να φέρει η εταιρία "Bankers Petroleum", στην οποία έχει δοθεί προς εκμετάλλευση η συγκεκριμένη περιοχή υδατανθράκων. 

Μάλιστα, πριν από ενάμισι μήνα, το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας είχε απαγορεύσει στην εταιρία τη συνέχιση των εργασιών, λόγω παραβιάσεων των κανονισμών εκμετάλλευσης και προστασίας του περιβάλλοντος.




ΠΗΓΗ:zougla.gr

Νεκρός ο εργάτης που εγκλωβίστηκε στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νεκρός ο εργάτης που εγκλωβίστηκε στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ
Νεκρός ανασύρθηκε ο 42χρονος εργάτης από το Δομοκό, που νωρίς το μεσημέρι εγκλωβίστηκε σε βάθος 10 μέτρων περίπου, όταν υποχώρησε η γη, σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, ανάμεσα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος συμμετείχε σε εργασίες ανατίναξης για την αποκάλυψη μεταλλείου. Αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, κατευθύνθηκε στη στοά για την συνήθη επιθεώρηση. 

Πριν προλάβει να φτάσει, όμως, βρέθηκε κάτω από τη γη και εγκλωβίστηκε. 

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Λιβαδειά, την Αταλάντη και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, με συνολικά εννέα οχήματα και 20 άτομα. 

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, ο 42χρονος ανασύρθηκε δυστυχώς νεκρός.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πώς θα φορολογηθούν τα κινητά και τα κουπόνια φαγητού

Πώς θα φορολογηθούν τα κινητά και τα κουπόνια φαγητού
Μια ευχάριστη έκπληξη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι εισπράττουν παροχές σε είδος (εταιρικά κινητά, επιδόματα παιδικών σταθμών, κουπόνια σίτισης κλπ) προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος, οι συγκεκριμένες αμοιβές ναι μεν θα φορολογούνται ως εισόδημα αλλά παρακράτηση φόρου δεν θα γίνεται. Έτσι, οι εργαζόμενοι που εισπράττουν τέτοιες αμοιβές, δεν θα δουν διαφορά στον μισθό τους. Θα πληρώσουν όλο το...λογαριασμό μαζεμένο μέσω της φορολογικής δήλωσης.
Η εγκύκλιος με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία για τον υπολογισμό της παρακράτησης φόρου στους μισθούς, στις συντάξεις αλλά και στις διάφορες απολαβές δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στη Διαύγεια. Οι οδηγίες αφορούν στην παρακράτηση που πρέπει να διενεργείται –βάσει του νέου φορολογικού νόμου- σε όλες τις αμοιβές που εισπράττονται από την 1/1/2015 και ας χρειάστηκε να φτάσουμε Απρίλιο για να δημοσιευτεί η σχετική εγκύκλιος.
Στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, η παρακράτηση θα γίνεται με βάση τη φορολογική κλίμακα ενώ θα λαμβάνεται υπόψη η έκπτωση φόρου των 2100 ευρώ η οποία και καθιστά ετήσιες αποδοχές μέχρι το ύψος των 9545,45 ευρώ αφορολόγητες. Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται το πώς θα υπολογιστεί η παρακράτηση για τις αμοιβές μελών διοικητικού συμβουλίου (οι οποίες πλέον θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες) αλλά και για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο.
Ολόκληρο κεφάλαιο αφιερώνεται στις παροχές σε είδος. Χαρκατηριστικά αναφέρεται: «Όσον αφορά στις παροχές σε είδος του άρθρου 13 του ν.4172/2013, λόγω του ότι η αποτίμησή τους είναι δυσχερής έως και αδύνατη κατά τη στιγμή της χορήγησής τους, με την παρούσα γίνεται δεκτό ότι δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών αλλά ο οφειλόμενος φόρος υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, δεδομένου ότι η αξία τους (εφόσον αυτές φορολογούνται) προσαυξάνει το εισόδημα από μισθωτή εργασία των δικαιούχων.
Σε περιπτώσεις που έχει ήδη διενεργηθεί παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών, ο φόρος αυτός θα συμψηφισθεί κατά την εκκαθάριση».

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ


ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ: Για μία ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΣΣΕ !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΕΡΓΙΑ
Η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 19.03.2015 ήταν μοναδική για τα συνδικαλιστικά πεπραγμένα της ΑΣΠΡΟΦΟΣ:
μέσα σε κλίμα σοβαρής περίσκεψης, διαλόγου και δημοκρατικής αντιπαραβολής απόψεων και ιδεών (παρά τις απανωτές προσπάθειες των …καλοθελητών της Διοικητικής «πέμπτης φάλαγγας» στο Σωματείο να τορπιλίσουν το ήρεμο κλίμα για να μην παρθεί απόφαση) η εργαζόμενη πλειοψηφία με πρωτόγνωρη ωριμότητα αποφάσισε για το ποια θα είναι η «κόκκινη γραμμή» του Σωματείου στις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση για τη νέα ΕΣΣΕ.

Για πρώτη φορά υπερκεράστηκε προς τα πάνω η τελευταία πρόταση (και όχι απόφαση) του ΔΣ του Συνδέσμου Εργαζομένων προς τη Διοίκηση, αποδεικνύοντας πως οι εργαζόμενοι και θέση έχουν και γνώση και αντίληψη των συνθηκών και βαθιά επίγνωση των αναγκών τους, ενάντια στις φωνές του όποιου «ρεαλισμού», των «χαμηλών προσδοκιών», του δήθεν «εφικτού» της υποταγής.

Οι φωνές της δήθεν «σύνεσης» υπέστησαν οδυνηρή ήττα, μην κατορθώνοντας να αφουγκραστούν τις ανάγκες των εργαζόμενων για διασφάλιση της στοιχειώδους αξιοπρέπειάς τους ως τέτοιων.

Ωστόσο, αυτό που πέτυχε η Συνέλευση της 19.03.2015 είναι ένα ΑΝΑΓΚΑΙΟ αλλά όχι και ΙΚΑΝΟ βήμα για τη διεκδίκηση υπογραφής αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ: τα καταφέραμε στα «εύκολα», έχουμε μπροστά μας τα «δύσκολα». Το πιο πιθανό είναι η Διοίκηση της ΑΣΠΡΟΦΟΣ να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση του Σωματείου για υπογραφή αξιοπρεπούς (για τους εργαζόμενους) ΕΣΣΕ 2015-2016 [αν και οι απανωτές συσκέψεις με υψηλόβαθμα στελέχη των ΕΛΠΕ δείχνουν ότι και η Διοίκηση της ΑΣΠΡΟΦΟΣ κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» για το θέμα]. Σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε στις 26.03.2015, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Διοίκησης – Σωματείου για την ΕΣΣΕ στο αναγκαίο για την περίσταση και τη σοβαρότητα του θέματος Υψηλό Επίπεδο διαβούλευσης [και όχι στις μη παραγωγικές – ως αποδείχθηκε – συναντήσεις του Συνδέσμου με τους
Υπαλλήλους του κ. Φωτόπουλου, που συνέβαλλαν στην παγίωση ενός κλίματος κωλυσιεργίας].

Σύντομα, ο κόσμος των εργαζόμενων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ, που στις 19.03.2015 φώναξε με βροντερό τρόπο «φτάνει πια!!!», θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα του ότι για να διεκδικήσεις και ένα (1) € αύξηση πρέπει να αγωνιστείς – να παλέψεις, να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣ !!! Αυτό δείχνουν όλες οι τελευταίες προσπάθειες σε εργασιακούς χώρους για υπογραφή ΕΣΣΕ (π.χ. WIND με 48ωρη Απεργία κλπ.). Με …ευχολόγια δεν βάφονται αυγά (μια και το Πάσχα πλησιάζει). Παραμένουμε, λοιπόν, σε επιφυλακή και έτοιμοι για ρήξη, εφόσον απαιτηθεί… Τα παραμύθια τέλειωσαν, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα !!!

       ΟΤΑΝ τους ΔΕΙΣ, μη ΦΟΒΗΘΕΙΣ, μη ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ !!! ΘΑ τους ΝΙΚΗΣΕΙΣ !!!
                    Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ


ΠΗΓΗ:poenergias.gr

BETA: Τι δείχνουν οι ισολογισμοί 213 εισηγμένων

BETA: Τι δείχνουν οι ισολογισμοί 213 εισηγμένων
Βελτίωση στο τζίρο και τα λειτουργικά αποτελέσματα, αλλά και ζημιές ύψους 3 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι εισηγμένες το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Beta ΑΕΠΕΥ από τους ισολογισμούς 213 εταιριών.

Ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων διαμορφώθηκε στα 71,5 δισ. ευρώ, αυξημένος 2% σε ετήσια βάση, με τα λειτουργικά κέρδη να εμφανίζονται βελτιωμένα 21% στα 6,46 δισ. ευρώ. Ωστόσο, οι ζημιές μετά από φόρους ανέρχονται στα 3,045 δισ. ευρώ.

Από τις 85 κερδοφόρες εταιρίες, 42 αύξησαν τα κέρδη τους, 22 τα μείωσαν ενώ 21 εταιρίες επέστρεψαν σε κέρδη από ζημιές.

Στον αντίποδα, από τις 128 ζημιογόνες εταιρίες, οι 43 αύξησαν τις ζημιές τους, 73 τις μείωσαν και 14 επιχειρήσεις επέστρεψαν σε ζημιές από κέρδη.

Στο σχόλιό του, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανάλυσης Μάνος Χατζηδάκης επισημαίνει τα εξής

OXI ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

limania
H ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ-ΟΛΘ και συνολικά των λιμανιών της χώρας.

Η εξαγγελία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης από το Πεκίνο για επιτάχυνση πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, βρίσκει απέναντι ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, τις αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν αγώνα κατά της πώλησης των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.


Η Κυβέρνηση καλείται, όπως δεσμεύτηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις, να αποσύρει τους διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ, ΟΛΘ και να επανεξετάσει το σύνολο των συμβάσεων.


Επιβάλλεται να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καταργήσει τις παράνομες φοροελαφρύνσεις που έχουν δοθεί στην COSCO.


H ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να ανοίξει εδώ και τώρα ένα δημιουργικό διάλογο με τους εργαζόμενους, την αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς για την ανάπτυξη των Λιμανιών, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους αλλά και των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων.



ΠΗΓΗ
:gsee.gr

Αποκλειστικό: ο Αντιπρόεδρος της Gazprom Alexander Medvedev θα είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, προς αναβολή βαίνει η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 3 Απριλίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, με επίσημη δικαιολογία πως δεν προλαβαίνει να εμφανιστεί η νέα διοίκηση στην Ειδική Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προκήρυξης της Γενικής Συνέλευσης, σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου (την Τρίτη μετά την Κυριακή του Θωμά). Έτσι λοιπόν την Παρασκευή περιμένουμε πως δεν θα εμφανιστεί στη Γενική Συνέλευση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μεταφερθεί η Συνέλευση στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα ωστόσο με αποκλειστικές πληροφορίες του greeklignite.blogspot.gr, ο αληθινός λόγος της αναβολής κρύβεται....