Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι συμφωνίες, οι αλλαγές και η εξέλιξη της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα

Από το worldenergynews.gr
Τις αλλαγές στον ΟΠΕΚ ,τους στόχους εκροών από τις προσπάθειες στήριξης των τιμών του πετρελαίου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 παρουσίασε το Reuters.

Οι χώρες τ ουΟΠΕΚ, και ανεξάρτητοι παραγωγοί μια ομάδα γνωστή ως OPEC +, πραγματοποιούν τηλεδιάσκεψη σήμερα Πέμπτη 9.3.2020 για να συζητήσουν νέες περικοπές στην παραγωγή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι ..

Ούτε μαύρος, ούτε χρυσός. Δείτε πώς μοιάζει το πετρέλαιο αμέσως μετά την εξόρυξή του

Από το caranddriver.gr
Έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε «μαύρο χρυσό», επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουμε τον βαρυσήμαντο ρόλο του στην παγκόσμια οικονομία. Στην πραγματικότητα, βέβαια,  ούτε μαύρος είναι, ούτε χρυσός. Ο λόγος για το πετρέλαιο, το οποίο το τελευταίο διάστημα δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών του.

Η περιορισμένη ζήτηση, ελέω Κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία προκάλεσαν την κάθετη πτώση των διεθνών τιμών του, οδηγώντας αρκετές εταιρείες εξόρυξης ακόμα και στην πτώχευση.

Ποια είναι, όμως, η πραγματική..

Πανδημία COVID-19: τι μας διδάσκει η αξία της πρόβλεψης κινδύνου για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Όταν την περίοδο 2010 - 2011 η τότε κυβέρνηση ξεκινούσε πρωτοβουλίες για την εξεύρεση επενδυτών στην αγορά υδρογονανθράκων ως όχημα εξόδου από την κρίση, οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές κυμαίνονταν στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ μόλις δύο χρόνια νωρίτερα είχαν αγγίξει τα 140 δολάρια. Έως και το 2014, όταν κυρώθηκαν οι πρώτες συμβάσεις σε Κατάκολο, Δυτικό Πατραϊκό και Ιωάννινα οι τιμές παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα. 

Οι συνθήκες όμως πλέον έχουν..

Κρίση πετρελαίου: Παγώνουν οι επενδύσεις στο ελληνικό upstream - Πιο πίσω τα σχέδια για Κατάκολο και Πατραϊκό Κόλπο

Από το energypress.gr
Μετά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές για την έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας όπου τους έχουν παραχωρηθεί τα σχετικά δικαίωματα, ήρθε και ο συνδυασμός της υγειονομικής κρίσης και της κρίσης στις αγορές του αργού πετρελαίου για να μεταθέσει ακόμη πιο πίσω τα σχέδια τους για γεωτρήσεις.

Η πρωτοφανής πτώση των τιμών του Μπρεντ σε επίπεδα ακόμη και 25 δολαρίων το βαρέλι σε συνδυασμό και με τη μεγάλη..