Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Τα σχόλια δικά σας... !


Θωμάς Κώτσιας
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α . – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Συμπατριώτισες , ες Ευρυτάνες,
Στην πορεία προς τις εκλογές της 6 ης Μαίου σας καλούμε να μην υποκύψετε στα ψεύτικα και εκβιαστικά διλλήματα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. και των κομμάτων που στηρίζουν το μνημόνιο με κορώνες πατριδοκαπηλίας . Αυτούς που με την κοινή τους πολιτική των μνημονίων μας οδήγησαν στη καταστροφή, μην τους επιτρέψετε να παρουσιάζονται στα χωριά μας σαν σωτήρες, ούτε να επιτρέψετε σε φασιστικής λογικής οργανώσεις και κόμματα να πατήσουν πάνω στην αγάπη σας για την πατρίδα μας και να οδηγήσουν τον τόπο σε εκτροπές.
Οι δεσμεύσεις που υπέγραψε το μνημονικό μέτωπο με την Τρόικα είναι εφιαλτικές για το λαό μας και ό,τι επιδίωκαν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι τραπεζίτες εδώ και χρόνια. Τα μέτρα που θα επιβάλλουν και οι δύο μετά τις εκλογές, αν τους ψηφίσει ο λαός, δεν τα χωράει ανθρώπου νους. Η ηθική νομιμοποίηση που ζητούν να πάρουν από αυτές τις εκλογές ισοδυναμεί με αυτοκτονία, όμως ο λαός μας δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Σήμερα, ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. και κόμματα υπέρ του μνημονίου, για να μας παγιδεύσουν σ αυτό το άθλια ψεύτικο δικομματικό τους παιγνίδι παρουσιάζονται σαν αντίπαλοι ενώ όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν τους χωρίζει. Αντίθετα τους ενώνουν οι μίζες, η λαμογιά , η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η εξαγορά συνειδήσεων και η υποταγή τους στις εντολές της Τρόικας. Μην αμφιβάλλει κανείς ότι μετά τις εκλογές θα είναι πάλι μαζί για να ολοκληρώσουν την καταστροφή.
Σ αυτή την ανατροπή της ζωής μας και την εξαθλίωση που μας οδηγούν, το εμπόριο της ελπίδας,-ιδιαίτερα στο νομό μας- ήταν η μόνιμη πρακτική τους. Αξιοποιούν την απομόνωση του Νομού μας από τα διάφορα κοινωνικά κινήματα, τη γήρανση των κατοίκων και την λειψή πληροφόρηση για να περάσουν οι εκβιασμοί, οι υποσχέσεις και η εξαγορά συνειδήσεων σαν μοναδικό όπλο για την εξασφάλιση ψήφων. Σε κανένα χωριό δεν πρόκειται να μιλήσουν για τα μνημόνια και όσα θα ακολουθήσουν, σ όλους όμως θα κλείσουν το μάτι για τα άνεργα παιδιά που έχει κάθε σπίτι πουλώντας ελπίδες με αντάλλαγμα την ψήφο.
Αυτές τις ιστορικές στιγμές τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς θα έπρεπε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου αγώνα σε όλα τα επίπεδα και στις εκλογές. Η πρόταση μας για κοινούς υποψήφιους στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας δεν θα ακύρωνε μόνο τα σχέδιά τους για κλεμμένες έδρες, αλλά θα έδινε και μια δυναμική στα Αριστερά ψηφοδέλτια όλης της χώρας. Η άρνησή τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας μας οδηγεί στη κάθοδο του ενωτικού μας ψηφοδελτίου με υποψηφίους με μακροχρόνια και πλούσια δράση στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της χώρας μας και της Ευρυτανίας.
Το ψηφοδέλτιο μας αποτελούν :
ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ καθηγήτρια Τ.Ε.Ι. Καρπενησίου
ΡΕΛΙΑΣ ΒΑΙΟΣ υπάλληλος ΕΛΤΑ
ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ συνδικαλιστής
Σας καλούμε να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο μας ψηφίζοντας


ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Οδηγίες συμπλήρωσης φορολογικής δήλωσης 2012





Τον αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση βήμα προς βήμα της φορολογικής δήλωσης του 2012 που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2011, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.  Πρόκειται για το γνωστό βιβλιαράκι της εφορίας, στο οποίο παρέχονται αναλυτικές οδηγίες, για το ποιοι φορολογούμενοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, πού και πώς συμπληρώνεται ο πίνακας με τα εισοδήματα και τις δαπάνες που μειώνουν τον φόρο, πώς συμπληρώνονται τα στοιχεία των περιουσιακών στοιχείων και άλλων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των τεκμηρίων. Κατεβάσετε στον υπολογιστή τον αναλυτικό οδηγό για τις φορολογικές δηλώσεις του 2012, στο τέλος του άρθρου.


Επίσης, περιλαμβάνονται πίνακες που αφορούν την κλιμάκωση των τεκμηρίων διαβίωσης κάθε κατηγορίας, τους οποίους μπορούν να συμβουλευτούν οι φορολογούμενοι για τη συμπλήρωση των κωδικών στον πίνακα της φορολογικής τους δήλωσης. Παράλληλα, στο βιβλιαράκι περιλαμβάνονται και λεπτομερείς οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης με τα στοιχεία ακινήτων των φορολογούμενων Ε9.


Επίσης, σειρά από αλλαγές αλλά και παγίδες κρύβει το έντυπο Ε1 που θα κληθούν να συμπληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2011. Στο νέο έντυπο θα πρέπει να δηλώσουμε αν έχουμε περιουσία (ακίνητα, καταθέσεις κ.λπ.) στο εξωτερικό.  Για τους φορολογούμενους που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά, ισχύει ειδικό αφορολόγητο 9.000 ευρώ (αντί 5.000) εφόσον τα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν το όριο αυτό.  
Διαβάστε το άρθρο: Πλήρης καταγραφή εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων στη φορολογική δήλωση 2012


Θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 017-018 αλλά αν το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνά τις 9.000 ευρώ, τότε θα ισχύσει και για αυτούς το πολύ χαμηλό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και θα πληρώσουν αυτομάτως 400 ευρώ περισσότερο φόρο. Επίσης καταργήθηκε η  φοροαπαλλαγή που ίσχυε από το 2010 για νέους επιτηδευματίες ηλικίας κάτω των 35 και για κέρδη έως 30.000 ευρώ ετησίως.  


Κατεβάσετε στον υπολογιστή τον οδηγό συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης του 2012, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο : 
http://www.minfin.gr/content-api/betacms/repository/minfin/binaryChannel/ForologikosOdhgos2012/content

ΠΗΓΗ: http://www.express.gr