Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Το τεχνικό θέμα που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ΔΕΠΑ - Shell για την ΕΠΑ Αττικής

Από το worldenergynews.gr
O τρόπος που επέλεξε η Shell το 2001 να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΠΑ Αττικής προβάλλει σήμερα ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του μεριδίου της από την ΔΕΠΑ.

Η Shell επένδυσε μέσω ενός SPV το οποίο εκ της νομοθεσίας καθίσταται σήμερα αντισυμβαλλόμενος της ΔΕΠΑ στη..

Επιστροφή στο μέλλον αλά Ελληνικά: στο 17% η λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Ο Απρίλιος είναι παραδοσιακά ένας απ' τους μήνες με την ελάχιστη ζήτηση ηλεκτρισμού. Κάτι λοιπόν η χαμηλή ζήτηση φορτίου, κάτι οι πολλές βροχές που έπεσαν στην Πίνδο και ξεχείλισαν τον Αχελώο, κάτι η συνεχιζόμενη χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου, κάτι  η ηλιοφάνεια που επέτρεψε στα Φ/Β να παράγουν, κάτι ο άνεμος που ευνόησε..

Αρθρο-βόμβα από Γ.Βαρουφάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Προτείνει συνεκμετάλλευση Αιγαίου με Τουρκία


Από το pronews.gr
Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί και πάλι με μια πρόταση «βόμβα» μέσω της οποίας προτείνει την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Στο  άρθρο του που αναρτήθηκε στο προσωπικό του μπλογκ και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών, υιοθετείται γραμμή «επίθεσης φιλίας» στην Τουρκία μέσω των πετρελαίων έτσι ώστε..

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου: νέα έρευνα για την αποκατάσταση και την επιστροφή στην εργασία μετά τον καρκίνο

Από το osha.europa.eu
Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς που επιστρέφουν στην εργασία τους; Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες τους; Η έρευνα του EU-OSHA έχει στόχο να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και να καταλήξει στο «τι δέον γενέσθαι» για τη διασφάλιση της επιτυχούς επιστροφής στην εργασία.

Τα πορίσματα δημοσιεύονται στη..

Πως η φύση «μαγείρεψε» τον ενεργειακό πλούτο νότια της Κρήτης

Από το slpress.gr
Από τα τέλη του Παλαιοζωικού Αιώνα μέχρι σήμερα η περιοχή μεταξύ της Αφρικανικής Πλάκας και της Ευρασιατικής Πλάκας σημερινής γνώρισε δύο μεγάλες γεωλογικές περιόδους που είναι υπεύθυνες για τα αμύθητα αποθέματα σε υδρογονάνθρακες (ενεργειακό πλούτο) που έχει η ανθρωπότητα. Αυτές οι δύο περίοδοι είναι οι εξής:

Η πρώτη είναι η περίοδος της δημιουργίας του Ωκεανού της Τιθύος που κράτησε περίπου 245 εκατομμύρια χρόνια. Η δεύτερη είναι..

Όλα για την άδεια και το επίδομα άδειας σε 17 σύντομες ερωταπαντήσεις

Από το ergasiaka-gr.net
1. Είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Πότε είμαι δικαιούχος κανονικής άδειας;
Δικαιούσαι να λάβεις κανονική άδεια με αποδοχές, από την έναρξη της απασχόλησής σου στην επιχείρηση. 

2. Ποιος αποφασίζει για τη χορήγηση της κανονικής άδειας;
Ο χρόνος που ο εργαζόμενος θα λάβει την κανονική άδειά του καθορίζεται με συμφωνία μεταξύ αυτού και του εργοδότη. Αν ο μισθωτός ζητήσει ..

Πάτρα: Περιμενοντας τα γεωτρύπανα να πιάσουν δουλειά στον Πατραϊκο

Από το patrastimes.gr
Θεωρητικά λίγοι μόνο μήνες «χωρίζουν» τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης αυτής περιοχής από την ημέρα που θα αντικρίσουν τα πρώτα Γεωτρύπανα να πιάνουν δουλειά σον Πατραϊκό. Θυμιζουμε πως σύμφωνα με το σχεδιασμό το 2018 τα ΕΛΠΕ θα ξεκινήσουν τις γεωτρήσεις στον πατραϊκό κόλπο και θα είναι  η πρώτη χειροπιαστή επιχείρηση για τον εντοπισμό του ελληνικού «μαύρου χρυσού».

Επιπλέον, έχουν  ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί ..

Έρχονται η ExxonMobil και η Total στην Κρήτη για τα κοιτάσματα

Από το flashnews.gr
Σε 7 ημέρες πέφτουν οι "υπογραφές" για έρευνες σε δύο οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης - Σε 36 μήνες στήνονται οι πλατφόρμες - Σε 4 χρόνια πετρέλαιο από την Κρήτη; - Ανατροπή σε real estate και αγορά εργασίας

Σε επτά ημέρες, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας σε δύο θαλάσσια οικόπεδα, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης,  από δύο..