Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ


ΕΥΧΕΣ

Ευχαριστούμε τον επι-δεξιο(ψάλτη) για τις ευχές του.

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ


Τα10 επαγγέλματα που θα δώσουν χρήμα το 2013

Τα 10 επαγγέλματα που θα δώσουν... χρήμα το 2013     
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας για τη χρονιά που έρχεται παρουσιάζονται από την εταιρεία Global Greece - International Business Projects.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, « πιο σίγουρος τρόπος για να βγάλει κάποιος χρήματα, είναι όπως πάντα, να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς».

Ο «δημοσιονομικός γκρεμός» ρίχνει το πετρέλαιο




Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία. Η αγορά εμφανίζεται υποτονική, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την έως τώρα αποτυχία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων να συμφωνήσουν σε έναν συμβιβαστικό προϋπολογισμό, πριν την 1η Ιανουαρίου, αποφεύγοντας μια αναγκαστική λιτότητα στη χώρα.
«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε γιατί δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε για το θέμα αυτό », ανέφερε ο Τζέισον Χιούντζ, επικεφαλής της διαχείρισης πελατών της IG Markets Σιγκαπούρης.
Το βαρέλι για το «ελαφρύ αργό» (WTI) για συμβόλαια Φεβρουαρίου υποχώρησε 16 σεντς στα 88,50 δολάρια. Το βαρέλι του Brent της Βόρειας Θάλασσας για το ίδιο χρονικό σημείο παράδοσης, έπεσε 8 σεντ στα 108,89 δολάρια.
Η αδυναμία συμφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πιθανή αύξηση της φορολογίας για όλα τα νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 1η Ιανουαρίου, θα μπορούσε να προκαλέσει υποχώρηση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, η οποία θα προκαλέσει μειωμένη ζήτηση για αργό πετρέλαιο, γεγονός που ανησυχεί την αγορά πετρελαίου.
Και την Παρασκευή οι τιμές είχαν μειωθεί αισθητά, καθώς ήταν έντονη η ανησυχία από την έλλειψη προόδου στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Η «αξιοκρατία» της νέας εποχής: Πως τα κόμματα μοιράζουν τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ




Στην Ελλάδα του 2013 δεν γίνονται ανοικτοί και διάφανοι διαγωνισμοί για τις κρίσιμες θέσεις των διοικητών των πολύπαθων ΔΕΚΟ. Αντίθετα, προτιμάται το «πετυχημένο» σύστημα των απευθείας τοποθετήσεων προσώπων με κύριο προσόν την… κομματική εμπειρία.
Αυτό φαίνεται πως ισχύει αν επιβεβαιωθούν τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, αναφέρουν ότι τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ έχουν «κλειδώσει». Αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι κομματάρχες και αποτυχόντες βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με αυτή τη σειρά.
Τη μερίδα του λέοντος στο νέο κράτος παίρνει φυσικά η ΝΔ που, όπως φαίνεται, θα κρατήσει για τα δικά της «παιδιά» πάνω από 10 διοικήσεις. Πρόκειται για κομματικά στελέχη, πρώην βουλευτές ή πολιτευτές που δεν τα… κατάφεραν και θα τοποθετηθούν στις ακόλουθες ΔΕΚΟ, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι αντιδράσεις φαίνεται ότι ανέτρεψαν προσωρινά τα σχέδια........ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Ιαπωνία συγκροτεί δύναμη για τα νησιά Σενκάκου




Η Ιαπωνία συγκροτεί ειδική ναυτική δύναμη για την προστασία των νησιών Σενκάκου/Ντιαογού, τα οποία η Κίνα θεωρεί δικά της εδάφη.
Η δύναμη θα αντιδρά στα περιπολικά πλοία της Κίνας, που διεισδύουν τακτικά τον τελευταίο καιρό σ΄αυτή τη ζώνη της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας.
Η σύγκρουση γύρω από τα νησιά Σενκάκου/Ντιαογού επιδεινώθηκε απότομα μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όταν η ιαπωνική κυβέρνηση αγόρασε μερικά απ’ αυτά τα ακατοίκητα νησιά από τους ιδιώτες τους - Ιάπωνες πολίτες. Μετά από αυτό τα κινεζικά πλοία, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες της Ιαπωνίας, είχαν διεισδύσει ήδη πάνω από 19 φορές στη ζώνη των ιαπωνικών χωρικών υδάτων.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

WEST QURNA 1 Η Lukoil αρνήθηκε την πρόταση της Exxon στο Ιράκ




Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου LUKOIL απέρριψε την πρόταση της αμερικανικής Exxon Mobil να αγοράσει το μερίδιό της στο σχέδιο West Qurna 1 στο Ιράκ. Η εταιρεία αποφάσισε να περιορίσει προς το παρόν τη συμμετοχή της στο Ιράκ στο σχέδιο West Qurna 2, όπου διαχειρίζεται μερίδιο ύψους 75%.
Η Exxon βγαίνει από το ιρακινό σχέδιο μετά το τελεσίγραφο των ιρακινών Αρχών, προτιμώντας να εργαστεί στο Κουρδιστάν. Οι ιρακινές Αρχές τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου δήλωσαν ότι οι ξένες εταιρείες πρέπει να ακυρώσουν τις συμβάσεις, που είχαν υπογράψει με τις Αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν, ή να αρνηθούν την εξόρυξη πετρελαίου σ’αυτή την αυτόνομη περιοχή υπό την απειλή της απαγόρευσης των εργασιών στα κοιτάσματα του Ιράκ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

www.gsis.gr: Κάντε αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2012-2013




Ξεκίνησε από την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (0,28 ευρώ ανά λίτρο) στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, από τη Δευτέρα 24-12-2012 θα πληρώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και ήδη περίπου 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης. Συνολικά, από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000 ενώ απορρίφθηκαν 40.000, οι οποίες δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 24-12-2012, 13:25

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.gsis.gr ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης. [Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπουργική απόφαση για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια: 
•    Εισοδηματικά: Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά του να ανέρχεται έως 25.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 35.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.
•    Ακίνητης περιουσίας: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορούν να διεκδικήσουν παιδιά που εμφανίζονται ως προστατευόμενα στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους (ακόμα και αν κατοικούν σε άλλο σπίτι), όσοι εμφανίζονται ότι φιλοξενούνται σε κάποιον άλλον φορολογούμενο, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών, ενώ επίδομα δεν χορηγείται για επαγγελματική στέγη.
Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι 30 Απριλίου 2013 μετά από σχετική αίτηση που μπορεί να γίνει μέχρι 30 Μαΐου 2013. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Όσοι δεν έχουν κωδικούς για το TΑXISnet, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν τον ΑΦΜ και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας. 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρησή σας σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης καλέστε στο τηλέφωνο: 210-480.3131. Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ: 
https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm
 ΠΗΓΗ:express.gr

Petroceltic: Σχεδιάζει τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στην Ελλάδα




Τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στην Ελλάδα σχεδιάζει η πετρελαϊκή Petroceltic International Plc (PCI), με δραστηριότητες στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη. 
Η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας για την εξεύρεση πετρελαίου στην Ελλάδα μαζί με τα ΕΛΠΕ και την Edison SpA, δήλωσε ο Brian O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg. 
«Καταθέσαμε την αίτηση ως κοινοπραξία», σημείωσε από την πλευρά του ο Vasilis Tsaitas, εκπρόσωπος Τύπου των ΕΛΠΕ. Όλοι οι εταίροι έχουν ίσες μετοχές, πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας πως η κυβέρνηση εξετάζει τις προσφορές. 
Η χερσαία περιοχή των ερευνών αφορά την Ήπειρο, ενώ η θαλάσσια τον Πατραϊκό κόλπο, σημείωσε ο κ. Tsaitas, ενώ πρόσθεσε πως αν ο διαγωνισμός στεφθεί με επιτυχία, τα ΕΛΠΕ θα αναλάβουν τον χειρισμό των ερευνών. 
Σημειώνεται ότι η Petrceltic, εξαγόρασε τον Αύγουστο την Melrose Resources Plc έναντι 165 εκατ. λιρών.
ΠΗΓΗ:.capital.gr