Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Οι νέοι στόχοι της ExxonMobil απογοήτευσαν τους επενδυτές

Από το kathimerini.gr
Η ExxonMobil θεωρεί ότι το να θέσει αυστηρούς στόχους για τη δραστικότατη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος μοιάζει με το να «κάνει διαγωνισμό ομορφιάς» με τις άλλες ενεργειακές εταιρείες, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times. Οπότε θα συνεχίσει τις επενδύσεις της σε ορυκτά καύσιμα, ενώ εμμένει και στο ότι έχει επαρκή αντιρρυπαντική τεχνολογία για να αμβλύνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της, όπως τα βιοκαύσιμα και η δέσμευση και αποθήκευση ρύπων.

Συγκεκριμένα, η ExxonMobil δεσμεύεται..

Αποθήκευση ηλεκτρισμού των δήθεν "Α"ΠΕ: οι "όμορφες" μπαταρίες λιθίου, "όμορφα" καίγονται!


Από το greeklignite.blogspot.com
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ΑΔΜΗΕ ενδιαφέρεται σύντομα να βάλει μπαταρία αποθήκευσης ηλεκτρισμού σε διασυνδεμένο νησί, ενώ παλαιότερα είχε εμφανιστεί και η Tesla να ενδιαφέρεται για εγκατάσταση μπαταριών σε μη διασυνδεμένο νησί, αν θυμάμαι σωστά ήταν η Λήμνος. Νέα τεχνολογία οι μπαταρίες λιθίου για αποθήκευση ηλεκτρισμού, αλλά ας δούμε κάποια περιστατικά που δεν πρόκειται ποτέ να μας τα πουν, κι ας έχουν..

Πόλεμο τιμών κήρυξε η Σαουδική Αραβία στην Ρωσία ρίχνοντας τις τιμές 6-8 δολ/βαρέλι

Από το worldenergynews.gr
Οι Σαουδάραβες είναι αποφασισμένοι να ανεβάσουν την παραγωγή πετρελαίου πανω από 10 εκατ βαρέλια την ημέρα με στόχο να ρίξουν τις τιμές ακόμα περισσότερο, απαντώντας στην Ρωσία και  κηρύσσοντας πόλεμο τιμών μετά την ασυμφωνία μαζί τους στην Βιέννη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει προσφορές χτυπώντας τις τιμές στον μεγαλύτερο βαθμό την τελευταία 20ετία, στην Ευρώπη, την Άπω Ανατολή και τις ΗΠΑ με στόχο να δελεάσουν τους πελάτες τους, για να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο σε..

Η ΓΣΕΕ τιμά με τις δράσεις της την παγκόσμια ημέρα αναγνώρισης του αγώνα της Γυναίκας-Οδηγός Εργασιακών & Κοινωνικοασφαλιστικών Δικαιωμάτων

Από το kepea.gr
Ακόμη και σήμερα που η γυναίκα έχει με αγώνες κατακτήσει νομοθετικά τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην απασχόληση, η οποία αποτελεί την οικονομική βάση της ισότητας και της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της, είναι ακόμα διαρκής και επίκαιρη η ανάγκη να αποτραπούν οι αρνητικές δυνάμεις, οι διακρίσεις και οι συγκυρίες εκείνες που μπορούν να την καταδικάσουν στην επισφαλή εργασία, την άνιση αμοιβή, τη σωματική και πνευματική υπερκόπωση, την ανεργία και την περιθωριοποίηση.

                            Τα μηνύματα της ΓΣΕΕ είναι καθαρά και αποφασιστικά:

Eni: Ολοκλήρωση κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στην Αλγερία

Από το naftikachronika.gr
Η ιταλική Eni ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τα πεδία Bir Rebaa Nord (BRN) και Menzel Ledjmet Est (MLE) στη λεκάνη του Berkine, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αλγερίας.

Ο αγωγός έχει μήκος 185 χλμ. και διάμετρο 16 ίντσες, με μεταφορική ικανότητα 7 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ημερησίως.

Το έργο θα επιτρέψει..

Χορηγία από τα «Ελληνικά Πετρέλαια» στο κολυμβητήριο Ηρακλείου

Από το neakriti.gr
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Διευθυντή Μάρκετινγκ κ. Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του

Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» συμβάλουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου Ηρακλείου, καθώς πρόσφεραν χορηγία 10 χιλιάδων λίτρων πετρελαίου κίνησης. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Διευθυντή Μάρκετινγκ κ. Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του.

H ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΕΑΚΗ αναφέρει τα εξής: