Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το αστρονομικό κόστος της ατμοσφαιρικής μόλυνσης στην παγκόσμια οικονομία

Αποτέλεσμα εικόνας για Το αστρονομικό κόστος της ατμοσφαιρικής μόλυνσης στην παγκόσμια οικονομία
Από το ethnos.gr
Οι πρόωροι θάνατοι εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ζημιώνουν την παγκόσμια οικονομία κατά 5,1 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο –δύο φορές την οικονομική παραγωγή της Βρετανίας- όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη, πάνω από το μισό οικονομικό αυτό βάρος πέφτει πάνω στην Κίνα και τις άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας. 
Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται έρευνα που κοστολογεί τόσο την ατμοσφαιρική ρύπανση εξωτερικών χώρων όσο και των εσωτερικών. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι σοκαριστικά… 

Πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι ..

Η απαράδεκτη πρόταση της SOCAR

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το lygeros.org
Όχι μόνο η SOCAR δεν ανήκει στις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ευρώπη αλλά απλώς θέλουν να διεισδύσουν σε μια αγορά που τη θεωρούν μη φιλική επειδή είναι αυτή των Χριστιανών, επιμένουν για την αγορά της ΔΕΣΦΑ μ’ έναν τρόπο απλώς απαράδεκτο, διότι νομίζουν ότι μπορούν να μας πιέσουν επειδή νιώθουν ότι είμαστε αδύναμοι λόγω της κυβέρνησης που δεν είναι ικανή να πατήσει πόδι για να αντισταθεί αποτελεσματικά. 

Όμως βλέπουμε ότι γενικότερα η SOCAR δεν είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος ή συνεργάτης, διότι πολύ απλά δεν πιστεύει στα ιδανικά της Ευρώπης και ακόμα λιγότερο της Ελλάδας. Θέλει μόνο και μόνο να βρίσκεται από τις δύο πλευρές για να ελέγχει ακόμα καλύτερα την αγορά. Το έχει κάνει και σε άλλες χώρες χωρίς κανένα έλεος. 

Ας αφήσουμε λοιπόν ..

Τα ΕΛΠΕ και η «Λογική Τιμή» για την ΕΛΠΕΤ Βαλκανική

Από το energia.gr
Το ντιλ με την εξαγορά του 37% της ΕΛΠΕΤ-Βαλκανική από τα ΕΛ.ΠΕ. θα γίνει, αλλά ο αγοραστής δεν δείχνει να βιάζεται.

Μιλάμε για το ποσοστό της εταιρείας που ελέγχει τον αγωγό πετρελαίου Θεσσαλονίκη - Σκόπια όπως και τοδιυλιστήριο ΟΚΤΑ των Σκοπίων και το οποίο πέρασε σε μικτό σχήμα της Alpha – Πειραιώς, μαζί με άλλα assets (Αστακός) της πρώην κραταιάς ΑΕΓΕΚ.

Πληροφορίες από την τραπεζική αγορά αναφέρουν ότι ..

Απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ecopetrol ετοιμάζει η USO στην Κολομβία

Από το energypress.gr
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ecopetrol εξετάζει η USO, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στην πετρελαιοβιομηχανία της Κολομβίας.

Τα 21000 μέλη του USO, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου στην πετρελαιοβιομηχανία της Κολομβίας, θα κληθούν να ψηφίσουν για να αποφασίσουν περί του αν θα προχωρήσουν ή όχι απεργία με στόχο την αποτροπή της ιδιωτικοποίηση της Ecopetrol, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συνδικάτου, Cesar Loza, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Η Ecopetrol έχει..

Καιρός να σταματήσει η υπερανάλυση για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο

Από το energypress.gr

του Clyde Russell

Ένα από τα επίμονα χαρακτηριστικά της αγορά πετρελαίου είναι η τάση για υπερανάλυση και ερμηνεία της κάθε λέξης που εκστομίζεται από τους διάφορους παίκτες. η συζήτηση που γίνεται αυτό τον καιρό για το πάγωμα της παραγωγής είναι μια τέτοια περίπτωση.

Ίσως, όμως, να έχει έρθει η ώρα τόσο η βιομηχανία όσο και ο τύπος να σταματήσουν να διυλίζουν τον κώνωπα για το τι εννοεί κάθε φορά που μιλά κάποιος ηγέτης μιας πετρελαιοπαραγωγού χώρος και να εστιάσουν στις λέξεις που όντως χρησιμοποίησε.

Τα τελευταία φληναφήματα για..

«Στο συρτάρι» οι αποφάσεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων ενώ το Δημόσιο «χάνει» 2,5 δισ. ευρώ ετησίως

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρεμπόριο καυσίμων
Από το newmoney.gr
Κι όμως το ελληνικό κράτος φαίνεται ότι έχει λεφτά για χάσιμο, καθώς εξαιτίας της αδυναμίας του να ελέγξει και να πατάξει το λαθρεμπόριο πετυχαίνει απώλεια εσόδων ύψους 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το έτος, όσα έσοδα δηλαδή αναμένει μέσω του ΕΝΦΙΑ για το 2016!

Στο πλαίσιο αυτό, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργείου Οικονομικών να προκηρύξει το διαγωνισμό που αφορά τη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων. Αν και ισχύει νομοθετική ρύθμιση από το 2012, εντούτοις δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση ενεργοποίησης της διάταξης μέσα από ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε εταιρείες που παράγουν μοριακούς ιχνηθέτες και παρέχουν όλες τις υπηρεσίες από την τοποθέτησή τους μέχρι και την παρακολούθηση των ποσοτήτων.

Η νοθεία των καυσίμων όχι ..

Iωάννινα: 4 αδέρφια έφτιαξαν φορητό πλανητάριο (φωτό,vid)

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννινα: 4 αδέρφια έφτιαξαν φορητό πλανητάριο (φωτό,vid)
Από το pronews.gr
Τέσσερα αδέλφια, από τα Γιάννενα, συνέλαβαν πριν δύο χρόνια μια... τρελή ιδέα: Να στήσουν ένα φορητό πλανητάριο. Και τα κατάφεραν.

Οι Κώστας και Χρήστος Σακκάς, μαζί με τους Φάνη και Νίκο Ματσόπουλο, έκαναν πράξη την ιδέα της: Πλέον το φορητό πλανητάριο κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια μεταξύ σοβαρού και αστείου. Η δουλειά του μηχανικού έπεσε πολύ λόγω της κρίσης και ψάχναμε όλοι να κάνουμε κάτι άλλο. Εγώ το κάνω έτσι και αλλιώς εθελοντικά από το 1999» περιγράφει στο typos-i.gr ο Κώστας Σακκάς.

Ο Κώστας έχει φτάσει, με εκδηλώσεις και αστρονομικές παρατηρήσεις σε..