Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Έρευνα ΠΟΥ: Εννιά στους δέκα ανθρώπους αναπνέουν μολυσμένο αέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρευνα ΠΟΥ: Εννιά στους δέκα ανθρώπους αναπνέουν μολυσμένο αέρα
Από το pronews.gr
Το 92% του πληθυσμού του πλανήτη ζει σε περιοχές όπου η ποιότητα του αέρα της ατμόσφαιρας δεν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Ταχεία ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι επειγόντως αναγκαία», δήλωσε η Δρ. Μαρία Νίρα, διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του ΠΟΥ.

«Υπάρχουν λύσεις, κυρίως περισσότερα βιώσιμα συστήματα μεταφορών, διαχείριση των στερεών αποβλήτων, χρησιμοποίηση ..

Παρατείνεται το παζάρι ΔΕΣΦΑ - Socar

Αποτέλεσμα εικόνας για Παρατείνεται το παζάρι ΔΕΣΦΑ - Socar
Από το insider.gr
Νέα παράταση, την τρίτη κατά σειρά, δίνεται στην εγγυητική επιστολή της Socar για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της αζέρικης εταιρείας, Rovnag Abdullayev.

Στόχος της παράτασης είναι να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, η οποία εκκρεμεί από το 2013 και κινδυνεύει με ακύρωση λόγω της πρόσφατης ψήφισης τροπολογίας, η οποία ουσιαστικά περιορίζει τα έσοδα που πρέπει να εισρεύσουν στο ΔΕΣΦΑ.

 Σύμφωνα με τη ρύθμιση που..

Ελληνικοί υδρογονάνθρακες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energypress.gr
Ενώ το θέμα των ελληνικών υδρογονανθράκων προχωρά δυναμικά στην Ελλάδα τόσο στην κυριαρχία της όσο και στην ΑΟΖ της, η εξουσία φαίνεται να απουσιάζει εντελώς σ’ αυτές τις εξελίξεις σε επίπεδο που μπορεί ν’ αναρωτηθεί κανείς αν πρόκειται για άγνοια ή εσκεμμένη ασχετοσύνη. Διότι τα δεδομένα και μάλιστα πρακτικά όλο και πληθαίνουν και βλέπουμε και μια ενεργή κινητοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ δεν παρουσιάζεται καμία κυβερνητική ανταπόκριση.

Όσον αφορά στο διεθνές επίπεδο

Έκρηξη σε Πετρελαϊκό Πεδίο στο Αζερμπαϊτζάν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energia.gr
Σε πυρκαγιά οδήγησε έκρηξη φυσικού αερίου σε πηγάδι άντλησης πετρελαίου στο υπεράκτιο πεδίο Guneshli στο Αζερμπαϊτζάν, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η SOCAR, ηΚρατική Εταιρεία Πετρελαίου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της χώρας, χθες, Δευτέρα.

Συνολικά 69 άτομα που εργάζονταν στην πλατφόρμα μετεφέρθησαν σε ασφαλές μέρος από το σκάφος πυρόσβεσης. "Οι δραστηριότητες είναι τώρα σε εξέλιξη για να σκοτώσει τον ανοικτό πετρελαιοπήγαδο σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμούς", οι εκθέσεις δήλωση.

Το πεδίο Guneshli παράγει το 65% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της SOCAR.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. 20/09/2016 Του Σωματείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ»


Στην Αθήνα σήμερα 20/09/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00, συνήλθαν σε Συνεδρίαση τα μέλη για το Δ.Σ. του προαναφερόμενου Σωματείου που εκλέχθηκαν από τις αρχαιρεσίες της 24/5/2016 με θέμα: Ανασύσταση-Συγκρότηση σε Σώμα.

Παρόντες (άπαντες): Π.Περουτσέας, Σ. Σπυράντης, Σ.Μαγκανιώτης, Κ. Ταχματζίδης, Κ.Καγκελίδης, Ι. Καμπάνης, Κ. Κόμης, Σ. Βερελή, Α.Σαντοριναίου.

Λόγω παραίτησης από το Δ.Σ. του σωματείου, του εκλεγμένου Ι.Καμπάνη, η πρώτη σε σταυρούς αναπληρωματική από το ..

Τα ΕΛΠΕ χορηγός στην έκθεση: «Βιομηχανική Ελευσίνα -Άνθρωποι και Εργοστάσια»

Από το dikaiologitika.gr
Με την πρωτοποριακή έκθεση "Βιομηχανική Ελευσίνα / Άνθρωποι και Εργοστάσια" της οποίας χορηγός είναι ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), εγκαινιάστηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας της Ελευσίνας "Γεώργιος Αμπατζόγλου", που φιλοξενείται στον χώρο του Διοικητηρίου του Παλαιού Ελαιουργείου.

 Στα εγκαίνια που έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Τσουκαλάς, η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας κα Μαρία Βασιλείου, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου κα Καλλιόπη Παπαγγελή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, στελέχη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς  και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας κ. Βαγγέλης Λίγγος. 

Η έκθεση παρουσιάζει..

ΟΕΧΒΕ: Το ΕΛΠΕ πετούν στο δρόμο 22 εργαζόμενους στα ΕΑΣ Ελευσίνας

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το dikaiologitika.gr
 Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 22 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας, π. ΠΥΡΚΑΛ. Σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Σωματείο των εργαζομένων και στη διοίκηση των ΕΑΣ και στην πολιτική ηγεσία, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ της Ελευσίνας να προσληφθούν σε οποιονδήποτε επιχειρηματία αγοράσει τις εγκαταστάσεις, οι οποίες κλείνουν οριστικά. 

Τις εγκαταστάσεις πρόκειται να ..