Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Συνωστισμός τάνκερ στη Σιγκαπούρη

Συνωστισμός τάνκερ στη Σιγκαπούρη
Ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός τάνκερ παρατηρήθηκαν να είναι αγκυροβολημένα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σιγκαπούρης, εν μέσω προσδοκιών των επιχειρηματιών ότι, μετά από σχεδόν δύο ετών χαμηλά, πρόκειται να σημειωθεί ανάκαμψη στην τιμή του αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Υπολογίζεται ότι 40 δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν περίπου 47,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου παρατηρήθηκαν να είναι σταθμευμένα στα ανοικτά των ακτών του σημαντικού κόμβου διύλισης πετρελαίου.

Η μεγάλη κίνηση πλοίων..

No Comments...


Νέο χαράτσι στη βενζίνη μέσω των τελών κυκλοφορίας

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζίνη
Μια εβδομάδα πέρασε μόνο από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση της τιμής των καυσίμων μέσω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Καταναλώσης και τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας προκαλούν νέο σοκ, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ένα από τα σχέδια που εξετάζονται για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 προβλέπει επιβάρυνση μερικών λεπτών στην τιμή της βενζίνης.

Πώς θα γίνει αυτό; Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί γενικά για τα θέμα των αυτοκινήτων προτείνει..

Ίσως το πιο περίεργο UFO που έχετε δει ποτέ, πετά πάνω από μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ [Βίντεο]

ufo_nteiton
Πλάνα φαίνεται ότι δείχνουν ένα περίεργο UFO που πετά πάνω από μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube, λήφθηκε από ένα ζευγάρι στο Ντέιτον του Οχάιο, καθώς έβλεπαν το ηλιοβασίλεμα από το σπίτι τους.

Η ταινία δείχνει ένα..

Καταλαγιάζει η Μάχη στον ΟΠΕΚ Καθώς η Σαουδική Αραβία Δικαιώνεται

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια σε διαμάχη με τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ, λόγω της απόφασής της για διαρκή κλιμάκωση της πίεσης στους αντίπαλους παραγωγούς, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσει για πρώτη φορά να επιχειρηματολογήσει πειστικά πως η στρατηγική της αποδίδει καρπούς.

Πιέζοντας τους παραγωγούς υψηλού κόστους, η προσέγγιση των Σαουδαράβων έχει σχεδόν εξαλείψει την παγκόσμια υπερπροσφορά, πυροδοτώντας ένα ράλι της τάξης του 80% στις τιμές, που οδήγησε την τιμή πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Το Bloomberg τονίζει πως 26 στους 27 αναλυτές που συμβουλεύτηκε επί του θέματος εκτίμησαν ότι

Συσκευή στο εσωτερικό του αφτιού μεταφράζει ξένες γλώσσες σε πραγματικό χρόνο!


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει την εμπειρία του να προσπαθούν να επικοινωνήσουν σε μια ξένη γλώσσα. Μερικές φορές είναι αστείο, άλλες απλά ντροπιαστικό και κάποιες φορές εντελώς καταστροφικό.  Χάρης σε μια νέα συσκευή μετάφρασης που προσαρμόζεται στο αφτί, οι μέρες της μάχης για τη συνεννόηση σε άλλες γλώσσες ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Η συσκευή ονομάζεται The Pilot system και η εταιρία πίσω από αυτή την εξαιρετικά απλή αλλά πρωτότυπη ιδέα, είναι η Waverly Labs. Όταν κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο, θα επιτρέπει στον άνθρωπο που τη φορά να καταλάβει μια από τις βασικές ξένες γλώσσες, σε πραγματικό χρόνο απλά έχοντάς την μέσα στο αφτί του.

Η εύχρηστη εφαρμογή θα επιτρέπει την ..

Ποια αμερικανική εταιρεία πετρελαίου κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Ποια αμερικανική εταιρεία πετρελαίου κατέθεσε αίτηση πτώχευσης
Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Hercules Offshore κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, επιδιώκοντας υποστήριξη για μία πιθανή αναδιάρθρωση της, με στόχο βελτίωση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικής θέσης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρείες αναζητούν την..

Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια ανάπτυξης του φουσκωτού θαλάμου στον διαστημικό σταθμό


Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η πρώτη προσπάθεια ανάπτυξης του φουσκωτού θαλάμου που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο θάλαμος δεν «φούσκωσε» παρά μόνο λίγα εκατοστά.

Η επόμενη προσπάθεια αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, ενώ στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει οι μηχανικοί θα επιχειρήσουν να καταλάβουν τι δεν πήγε καλά. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να χρειασθεί πάνω από μία ώρα τροφοδοσίας με αέρα, ώστε να αποκτήσει το πλήρες μέγεθός του ο θάλαμος, ο οποίος ονομάζεται ΒΕΑΜ (Bigelow Expandable Activity Module).

Αρχικά, ο αστροναύτης Τζέφρεϊ Ουίλιαμς, μέλος του πληρώματος του σταθμού, άνοιξε την ειδική βαλβίδα, για να ξεκινήσει ..