Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Η Σκωτία απαγόρευσε την εξόρυξη πετρελαίου με τη μέθοδο φράκινγκ

Από το naftemporiki.gr
Η κυβέρνηση της Σκωτίας απαγόρευσε την εξόρυξη πετρελαίου με τη μέθοδο «φράκινγκ», μετά από έντονη ανταπόκριση του κοινού κατά της αμφιλεγόμενης τεχνικής.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σκωτίας, Πωλ Γουίλχαους δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι η πρακτική «δεν μπορεί και δεν θα λάβει χώρα στη Σκωτία», καθώς δεν υπάρχει οικονομική δικαιολόγηση για το φράκινγκ, ενώ η απαγόρευση θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη χώρα.

Με τη λέξη φράκινγκ περιγράφεται η υδρορρηγμάτωση πετρωμάτων, δηλαδή ..

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης για Ασφάλεια

Lukoil: Διακοπή στις παραδόσεις πετρελαίου λόγω πυρκαγιάς στο διυλιστήριο Norsi

Από το worldenergynews.gr
Οι παραδόσεις αργού πετρελαίου στο διυλιστήριο Norsi της Lukoil στην περιοχή Nizhny Novgorod έχουν ανασταλεί λόγω πυρκαγιάς στην εγκατάσταση, ανακοίνωσε  εκπρόσωπος του της ρωσικής εταιρείας αγωγών Transneft την Πέμπτη 5/10.

 Οι παραδόσεις αργού πετρελαίου σταμάτησαν στις 14:15 ώρα Μόσχας, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το υπουργείο έκτακτης ανάγκης είχε..

Ο συνδικαλισμός της καλτσοδέτας

«Tη δεκαετία του ’80 στις μεγάλες απεργίες των ναυτεργατών του Λίβερπουλ, εμφανίστηκαν εργατοπατέρες, «συνδικαλιστές» κομψών αναδιπλώσεων ή άκομψων συναλλαγών, που επιχείρησαν με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ­αυτή την παγκοσμίως δοκιμασμένη μέθοδο,­ να αποδυναμώσουν και να εκφυλίσουν ένα απεργιακό κίνημα μηνών, που αφορούσε στην επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων.

Ανάμεσα σε αυτούς κι ένας, ονόματι Garter (Garter = καλτσοδέτα) που κατά δυστυχή σύμπτωση, ταύτισε την ελαστικότητα του ονόματός του με την ελαστική συνείδηση, κληροδοτώντας ένα συνδικαλιστικό νεολογισμό.


Από τότε, όσοι μασκαρεύονται συνδικαλιστές, φορώντας..

Πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αποτυχία των πολιτικών στον τομέα της αιολικής ενέργειας


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
–     έχοντας υπόψη τη σύμβαση Aarhus,

–     έχοντας υπόψη την οδηγία 2009/28/ΕΚ σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την οδηγία 2012/27/ΕΕ σχετικά με την ενεργειακή απόδοση,

–     έχοντας υπόψη το άρθρο 133 του Κανονισμού του,

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ’ ΑΝΕΡΓΩΝ

Από το ekeda.gr
Το δυσμενές και αόριστο τοπίο που έχει δημιουργηθεί, καθιστά άμεση την ανάγκη πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Διότι, η νομοθεσία για όλα αυτά τα θέματα αντί να απλοποιείται, κάθε χρόνο γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταφεύγουν σε «ειδήμονες» ή σε δικηγορικά γραφεία και να πληρώνουν για υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχει το κράτος. Με αυτή την δράση, λοιπόν, φιλοδοξούμε να καλύψουμε όλα τα παραπάνω.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας συνεργάζονται σε μια κοινή προσπάθεια ανταπόκρισης..

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ 2017 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το inegsee.gr
Η παρούσα Ενδιάμεση Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση αξιολογεί το α’ εξάμηνο του 2017 στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκτίμησης για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας. Με τις Εκθέσεις του το ΙΝΕ ΓΣΕΕ επιχειρεί να παρέμβει στον δημόσιο διάλογο παρουσιάζοντας, με επίκεντρο τα συμφέροντα των εργαζομένων, ένα εναλλακτικό πλαίσιο ιδεών, ανάλυσης, εκτιμήσεων και προτάσεων πολιτικής από αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια οικονομική και πολιτική συζήτηση.  
  
  Για τα βασικά συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης πατήστε εδώ  
  
  Για το πλήρες κείμενο της ενδιάμεσης έκθεσης πατήστε εδώ

Oι ανακατατάξεις στην 10άδα των ενεργειακών παγκοσμίως - Οι θέσεις για Exxon, Gazprom, Total και E.ON

Από το worldenergynews.gr
Νέα δεδομένα δημιουργούνται στον χώρα της ενέργειας αναφορικά με την λίστα των 250 κορυφαίων εταιρειών ενέργειας στον κόσμο για το 2017, σύμφωνα με το δημοσίευμα της S& P Global Platts.

Συγκεκριμένα, η ρωσική Gazprom κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στη λίστα των προαναφερθείσων εταιρειών, καθώς εκθρόνισε την αμερικανική ExxonMobil, που βρισκόταν επί δώδεκα χρόνια στην κορυφή.

Στην ετήσια λίστα της S& P Global Platts, οι επιχειρήσεις κατατάσσονται βάσει ..

Πετρέλαιο στο Μοσχάτο ! Γιατί "ξεχάστηκε" μιά φοβερή ανακάλυψη του 1933; Ένα σκάνδαλο που ζητάει σήμερα τη δικαίωσή του.

Από το lifo.gr
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην πρώτη σελίδα της έγκριτης εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» τους εξής πηχυαίους τίτλους: 

ΑΝΕΚΑΛΥΦΘΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ ΕΙΣ ΜΟΣΧΑΤΟΝ 
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΝ
 ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Το ρεπορτάζ συνέχιζε:

Έρευνα: 728 σεισμοί από ανθρώπινες δραστηριότητες - 1 στις 5 αφορά σε εξορύξεις πετρελαίου

Από το kefalonitikanea.gr
Μία νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τη σχέση των σεισμών με την ανθρώπινη δραστηριότητα. 
Σύμφωνα μ' αυτήν, 728 σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως τα τελευταία 150 χρόνια είναι πολύ πιθανόν να προκλήθηκαν από ανθρώπινες δραστηριότητες και όχι από φυσικά αίτια.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Seismological Research Letters» της Σεισμολογικής Εταιρείας της Αμερικής, από τους ..

Πρόστιμο σε ιαπωνικό κολοσσό για παράνομη υπερωριακή απασχόληση

Από το naftemporiki.gr
Πρόστιμο ύψους 500.000 γεν (4.400 δολαρίων) επιβλήθηκε στον ιαπωνικό διαφημιστικό κολοσσό Dentsu, καθώς δικαστήριο του Τόκιο έκρινε ότι η εταιρία είχε εξαναγκάσει υπαλλήλους σε υπερωριακή απασχόληση πέραν των νόμιμων ορίων.

Οι εργασιακές πρακτικές στη Dentsu βρέθηκαν στο μικροσκόπιο όταν η εργαζόμενη Ματσούρι Τακαχάσι αυτοκτόνησε το 2015 σε ηλικία 24 ετών - ένας θάνατος που αργότερα η κυβέρνηση χαρακτήρισε «Καρόσι» - κυριολεκτικά «θάνατος λόγω υπερβολικής εργασίας».

Η υπόθεση οδήγησε τη χώρα στο να επανεξετάζει το θέμα των εργασιακών πρακτικών και, το 2017, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε επικύρωσε..

Στεργιούλης (ΕΛΠΕ) : Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου

Από το worldenergynews.gr
Στη Σύνοδο του «Thessaloniki Summit» με κεντρικό θέμα: «Ο Νέος Ενεργειακός Χάρτης στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης / Αναπτυξιακό όραμα - Όροι και Προϋποθέσεις» βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, κ. Στεργιούλης, τονίζοντας ότι:« Απαιτούνται αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν την έρευνα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια».

Η ομιλία του κ. Στεργιούλη έχει ως ακολούθως: