Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΕΡΓΑΝΗ – Πως θα αναγγέλλονται υπερεργασία, υπερωρίες, με το νέο Ε8 και με SMS

Από το ergasiaka-gr.net
Δείτε τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας για την συμπλήρωση και υποβολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του νέου εντύπου Ε8 για την υπερεργασία και τις υπερωρίες. Επίσης που και πως θα στέλνονται τα SMS για την αναγγελία υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης

Συστάθηκε Ευρωπαϊκή Επιχείρηση για την Ανάπτυξη Υπερυπολογιστών

Από το energia.gr
Τη σύσταση ευρωπαϊκής επιχείρησης υπό μορφή ΣΔΙΤ, η οποία θα αναλάβει τη συγκέντρωση  πόρων για την ανάπτυξη υπερυπολογιστών επεξεργασίας μαζικών δεδομένων προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιστημονικές προκλήσεις, αποφάσισε το Συμβούλιο της Ε.Ε. Η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των μετόχων της επιχείρησης. Οι υπερυπολογιστές μπορούν να προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στην..

Η Σαουδική Αραβία άντλησε λιγότερο πετρέλαιο τον Ιούλιο

Από το worldenergynews.gr
Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου η  Σαουδικής Αραβίας άντλησε περίπου 10,290 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως τον Ιούλιο, κάτω από 200.000 μονάδες βάσης από ένα μήνα νωρίτερα σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ την Παρασκευή 3/8/2018.

Η ποσότητα πετρελαίου στην αγορά τον Ιούλιο ήταν..

Το θέμα είναι σοβαρό και προς το παρόν έχει περάσει απαρατήρητο.....

Από το liberal.gr
-Το θέμα είναι σοβαρό και προς το παρόν έχει περάσει απαρατήρητο. Ως γνωστόν στην περίπτωση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων, οι πωλητές είναι δύο: Το ελληνικό Δημόσιο και ο όμιλος Λάτση. Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί απάντηση και μάλιστα γρήγορα είναι..

Στην τελική ευθεία Glencore και Vitol για τα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Εντός του τρέχοντος διμήνου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Η διαδικασία ήδη προχωρά με ταχύτητα και έως τα τέλη Αυγούστου θα έχει γίνει γνωστός ο ανεξάρτητος εκτιμητής που θα αναλάβει, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, την εκπόνηση ανεξάρτητης αποτίμησης των ΕΛΠΕ. Παράλληλα, οι δύο κύριοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, η Glencore και η Vitol, προχωρούν..

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Seven Energy: Οι λιγνιτικές μονάδες απαραίτητες για την ασφάλεια εφοδιασμού και τη συγκράτηση τιμών

Από το naftemporiki.gr
Οι λιγνιτικές μονάδες είναι απαραίτητες για την ασφάλεια εφοδιασμού και τη συγκράτηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία και τους οικιακούς καταναλωτές. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άλαν Σβόμποντα, εκτελεστικός διευθυντής της Seven Energy που διεκδικεί από κοινού με την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ. 

«Οι λιγνιτικές μονάδες θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο τόσο ως κύριοι προμηθευτές ενέργειας, όσο και ως εφεδρικοί» αναφέρει και προσθέτει:..