Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Απόκρυφη Ιστορία - Μυστήρια του πλανήτη που δεν έχουν ακόμα λυθεί


Τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά συστήματα βασικά μας διδάσκουν ότι η ιστορία του ανθρώπου χρονολογείται μόλις 8.000 χρόνια πριν, ενώ θρησκευτικά κείμενα χρονολογούν την ανθρωπότητα περίπου 6.000 χρόνια πριν. Είναι περισσότερο από προφανές ότι υπάρχει μια τεράστια πίεση από κάποιους να αποκρυφτεί η αληθινή ιστορία και προέλευση του ανθρώπινου γένους.

 Παρ΄όλο που μπορεί να μην συμφωνείτε, όπως κι εγώ, με ορισμένες από τις ερωτήσεις, προσπαθήστε να τις δείτε με ανοιχτό μυαλό . Όπως θα δείτε, η ιστορία που μας έχουν διδάξει έχει αλλοιωθεί και κρυφτεί από εμάς .

Ένας χάρτης πάνω σε ένα δέρμα από γαζέλα, βρέθηκε στην Ανταρκτική το 1929, σε μια Ανταρκτική όχι και τόσο παγωμένη.
Ο χάρτης συντάχθηκε το 1513 από τον Piri Reis, ο οποίος είχε προνομιακή πρόσβαση στην αυτοκρατορική βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης. Ο Reis δήλωσε ότι κατάρτισε και αντέγραψε τα δεδομένα από ένα μεγάλο αριθμό χαρτών, (περιέχεται στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο χάρτη), μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 4 π.Χ. αιώνα ή και νωρίτερα. 

Τα βιβλία της ιστορίας μας λένε ότι η Ανταρκτική ανακαλύφθηκε από τον καπετάνιο James Cook καθώς διέσχιζε τον Ανταρκτικό κύκλο, στις 17η Ιανουαρίου του 1773.

Πώς ο Reis γνώριζε για την Ανταρκτική αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν από την «ανακάλυψη» της από τον James Cook;
Από που η αυτοκρατορική βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης πήρε τις πληροφορίες και ποιος είναι υπεύθυνος για την αρχική κατάρτιση του εν λόγω χάρτη;
Η τελευταία φορά που η Ανταρκτική δεν ήταν τελείως παγωμένη, ήταν τουλάχιστον 4.000 π.Χ., οπότε ... 
Είναι πιθανό η ανθρωπότητα να την έχει επισκεφτεί πολλές φορές πολύ πριν καταγραφεί το παρελθόν μας; 


Ένα μικροσκοπικό ειδώλιο από ψημένο πηλό βρέθηκε στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια μιας διάτρησης, από ένα τεράστιο τρυπάνι στη Nampa στο Αϊντάχο,το 1889. Το αντικείμενο έχει μακρύ σχήμα, μήκους μιας ίντσας και με το ένα πόδι κομμένο στο γόνατο.

Πόσες χιλιετίες θα χρειαστούν για ένα αντικείμενο σαν αυτό να ταφεί 300 πόδια μέσα στο έδαφος;




Υπάρχουν περίπου 100 πυραμίδες στην Κίνα, που 
παραμένουν κρυμμένες κάτω από το γρασίδι και τη δασοκομία.

Υπάρχουν πυραμίδες σε κάθε ήπειρο του κόσμου. Ποιος τις κατασκεύασε και ποιός ο λόγος ύπαρξης τους;


Στο Εκουαδόρ, βρέθηκαν ένα μεγάλο κύπελλο από νεφρίτη και 12 μικρότερα και παρ΄όλο που κάθε ένα από τα μικρότερα ποτήρια είναι λίγο διαφορετικά σε μέγεθος, αν γεμίσει κανείς κάθε ένα από αυτά και τα ρίξει στο μεγαλύτερο, το περιεχόμενό τους θα γεμίσει ακριβώς το μεγαλύτερο κύπελλο. Το μεγάλο κύπελλο έχει ένα τέλειο ψηφιδωτό του αστερισμού του Ωρίωνα και άλλα αστέρια .

Ο Κλάους Ντόνα δήλωσε : "Μέσα στο μεγάλο κύπελλο υπάρχει πολύς μαγνητισμός και έξω από το κύπελλο σχεδόν τίποτα."
Οι γεωλόγοι όμως λένε ότι αυτό είναι αδύνατο, διότι αν μια πέτρα έχει μεταλικά σωματίδια μέσα της, θα πρέπει να είναι ίδια μαγνητική και από τις δύο πλευρές.

Αν οι επιστήμονες λένε ότι είναι αδύνατο, τότε ποιος δημιούργησε τα κύπελλα αυτά;

Στο Illoinois βρέθηκε 200,000 ετών χάλκινο νόμισμα σε βάθος 114 ποδιών λίγο έξω από το Chillicothe. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο του Illinois, το κέρμα είναι μεταξύ 200.000 και 400.000 ετών .


Ποιός πολιτισμός έκανε αυτό το νόμισμα ;

Περισσότερα από 350 τεχνουργήματα βρέθηκαν στο Εκουαδόρ σε ένα παλιό σύστημα από τούνελ. 
Ένα τεχνούργημα μάλιστα δείχνει την ίδια πυραμίδα, με τον παντόπτη οφθαλμό, στη κορυφή, με αυτήν που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε...
Κάτω από ένα μαύρο φως, το μάτι παίρνει μια ενδιαφέρουσα απόχρωση, ενώ στο κάτω μέρος αυτού του τεχνουργήματος, μπορείτε να δείτε ένα αστρικό χάρτη της ζώνης του Ωρίωνα μαζί με την γραφή που είναι παλαιότερη από οποιοδήποτε άλλη γνωστή σε αυτόν τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κλάους Ντόνα, η ίδια γραφή έχει βρεθεί σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι υπήρχε ένας προυπάρχων παγκόσμιος πολιτισμός που είναι κατά πολύ αρχαιότερος από ό, τι οποιαδήποτε σανσκριτικά γραπτά αναφέρουν.



Βλέπουμε ένα συνεχιζόμενο θέμα που αφορά τη ζώνη του Ωρίωνα. 
Οι πυραμίδες της Γκίζας αντανακλούν επίσης στην ίδια ακριβώς ευθυγράμμιση με τους "3 βασιλιάδες " της ζώνης του Ωρίωνα.

Ήρθαν επισκέπτες σε αυτόν τον πλανήτη από τη ζώνη του Ωρίωνα ;
Ποια είναι η σημασία της ζώνης του αστερισμού του Ωρίωνα ;

Ο καθηγητής Kurt Schildmann, που ονομάζει αυτή η γραφή "προ-σανσκριτική" (ηλικίας άνω των 6.000 ετών) μετάφρασε τη γραφή ως εξής :

« Ο γιος του δημιουργού έρχεται . "
Ποιο είναι το πραγματικό νόημα αυτής της πυραμίδας και γιατί αυτό το σύμβολο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ;
Στους μύθους περί της Δημιουργίας, των Anunnaki, ο Anu είχε 2 γιους, τον Enki και τον Enlil. 
Ο Enki , επίσης γνωστός ως Ea {όπως EArth (;)} σε κείμενα των Σουμερίων, ήταν ευγενικός και γεματος αγάπη με το είδος των γενετικά τροποποιημένων ανθρώπων που εξόρρυσαν χρυσό για τους Ανουνάκι .
Μήπως " Ο γιος του δημιουργού έρχεται " αναφέρεται στον Enki ;

Η Παλαιά με τη Καινή Διαθήκη της Αγίας Γραφής, διαφέρουν σε πολλά.
Η πρώτη δείχνει σαφώς ένα εκδικητικό θεό που σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους με τον κατακλυσμό, ενώ η δεύτερη έναν διαφορετικό Θεό ο οποίος είναι γεμάτος αγάπη.
Μήπως η Βίβλος αντανακλά την ιστορία του Ενλίλ ( Παλαιά Διαθήκη, σκληρότητα προς τους ανθρώπους ) και Ένκι ( Καινή Διαθήκη, αγάπη προς τον άνθρωπο); 
Από που προήλθαν οι μύθοι των Ανουνάκι; Από που προέρχονται τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης; Είναι τα κείμενα παραχαραγμένα; 
Στην Παλαιά Διαθήκη , Γένεση 1:26 , αναφέρει , « ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν ».
Ποιοί "ποιήσωμεν;" Και ποιός είναι στ΄αλήθεια ο Ένκι; Πρέπει να τον παίρνουμε κυριολεκτικά, ως ένα πρόσωπο, ή είναι πολλοί; Αναρίθμητα ερωτήματα...



Το 1851 στο Ντόρτσεστερ, στη Μασαχουσέτη, βρέθηκε ένα αγγείο μήκους 4-1/2 ιντσών, αποτελούμενο από υψηλής κατεργασίας κράμα ψευδαργύρου και αργύρου, μετά από μία ανατίναξη με δυναμίτες ενός μεγάλου συμπαγή βράχου 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια . Στις πλευρές του υπήρχαν λουλούδια ένθετα μέσα, αποτελούμενα από καθαρό ασήμι . Ο βράχος από τον οποίο προήλθε το βάζο, υπολογίζεται να είναι 100 χιλιάδες χρόνια παλιός.
Σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς , ποιός πολιτισμός ήταν σε θέση να κατασκευάσει αυτό το είδος της τέχνης πριν από 100.000 χρόνια ;


Πάνω από 200 μεταλλικές σφαίρες έχουν βρεθεί στη Νότια Αφρική και εκτιμάται ότι είναι περίπου 4.500 εκατομμυρίων ετών . Υπάρχουν δύο τύποι σφαιρών : " ένα από στερεό γαλαζωπό μέταλλο με λευκές κηλίδες , και ένα άλλο το οποίο είναι μια κοίλη μπάλα γεμάτη με ένα λευκό σπογγώδες κέντρο " ( Jimison , 1982) 
Η καταγραμμένη ιστορία μας λέει ότι ο πολιτισμένος άνθρωπος υπάρχει στη Γη μεταξύ 6-8,000 χρόνια, οπότε ποιος έκανε αυτές τις σφαίρες εκατομμύρια χρόνια πριν ;


Με την εξαίρεση της πέτρας και των πολύτιμων μετάλλων, σχεδόν όλα όσα έχουμε στη κατοχή μας τώρα, τελικά θα γίνουν σκόνη στις επόμενες χιλιετίες , συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων, των κινητών τηλεφώνων, των αυτοκινήτων, των αεροπλάνων και όλων όσων είναι κατασκευασμένα από πλαστικό . Εάν κατά τύχη , κάποια μεγάλη καταστροφή έπληττε τον πλανήτη μας, μέσα σε 100.000 χρόνια, κάθε ίχνος πολιτισμού θα είχε θαφτεί και εξαφανιστεί από το πέρασμα και τη φθορά των ετών.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν κακόβουλοι δαιμονικοί "κυβερνήτες" που μας κρατούν σε οικονομική, πολιτική και κυρίως πνευματική υποτέλεια για κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια χρόνια;
Όλες οι θρησκείες φαίνεται να συμμερίζονται παρόμοιες ιστορίες, καθώς και αρκετοί ερευνητές που ψάχνουν..αλλά βρίσκουν μπροστά τους αδιέξοδο..ή καινούργια ερωτήματα.
Γιατί ΑΥΤΟΙ κατέχουν όλα τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά συστήματα στον πλανήτη και εσκεμμένα μας κρύβουν την αλήθεια.


ΠΗΓΗ:conspiracyfeeds.blogspot.gr

Σε γυναίκα 54 ετών ανήκει ο σκελετός της Αμφίπολης - Είναι η Ολυμπιάδα;


Χρονολογήθηκε ο σκελετός που ανακαλύφθηκε από την ανασκαφική ομάδα της Αικατερίνης Περιστέρη και το αποτέλεσμα ήταν ότι ανήκε σε άτομο ηλικίας 54 ετών και απ'ότι φαίνεται σε γυναίκα!

Αν συνδυάσουμε την ηλικία, το φύλο, την χρονολόγηση του σκελετού, αλλά και το σπάσιμο στην περιοχή της λεκάνης, τότε είναι πιθανότατο ο σκελετός να ανήκει στη μητέρα του Μ.Αλεξάνδρου, της Ολυμπιάδας, η οποία είχε δολοφονηθεί διά λιθοβολισμού, αλλά εν συνεχεία είχε ταφεί με τιμές από τον Κάσσανδρο, του επιγόνου που είχε καταφέρει να ελέγξει την Μακεδονία και να εμφανιστεί ως διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είχε δολοφονηθεί με λιθοβολισμό στην Πύδνα με εντολή του Κάσσανδρου το έτος 316 π.Χ. και μαζί της είχε δολοφονηθεί και ο γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με την γυναίκα του, Ρωξάνη. 

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμη εισόδους που φαίνεται να εντοπίστηκαν στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

Η μία από αυτές βρίσκεται στα βορειοδυτικά κάτι που φαίνεται από τη νέα ηλεκτρική διασκόπηση.

Μια νέα αλληλουχία θαλάμων φαίνεται να εντοπίστηκε στη δεύτερη είσοδο του ταφικού μνημείου. Οι πηγές αναφέρουν ότι οι νέοι θάλαμοι παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους προηγούμενους θαλάμους, καθώς είναι ανηφορικοί σε αντίθεση με τους θαλάμους που έχουν ήδη ανασκαφεί κι έχουν κατηφορική κλίση.

Τον Ιούνιο του 323 π.Χ. ο Αλέξανδρος πέθανε κι ενώ η ασιατικής καταγωγής (κόρη Σογδιανού ηγεμόνα) σύζυγός του Ρωξάνη ήταν έγκυος 6 ή 8 μηνών. Το μέλλον της ωστόσο ήταν πολύ αβέβαιο.

Ο Αλέξανδρος εκτός απ’ αυτή είχε νυμφευτεί και τη Στάτειρα (η οποία επίσης ήταν έγκυος), κόρη του Δαρείου Γ΄, ενώ εικάζεται ότι είχε και μια τρίτη σύζυγο, την Παρυσάτιδα, κόρη του Αρταξέρξη Γ΄. Τελικά η Σογδιανή πριγκίπισσα έφερε στον κόσμο αγόρι το οποίο έλαβε το όνομα του πατέρα του. Η μητέρα του έπρεπε να του εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την ζωή και τη διαδοχή στον θρόνο.

Σύμφωνα με τον Πλούταρχο η Ρωξάνη με τη βοήθεια του αντιβασιλέα Περδίκκα, εξόντωσε τη Στάτειρα καθώς και την αδερφή της Δρύπετη, καταγόμενες από βασιλική γενιά και πιθανές αντίζηλους της στο θρόνο. Η τύχη της Παρυσάτιδας, που ήταν επίσης πριγκίπισσα, είναι άγνωστη αν και σύμφωνα με μια σύγχρονη θεωρία, ίσως ήταν εκείνη που σκότωσε η Ρωξάνη, και όχι η Δρύπετη.

Εν τω μεταξύ ο μακεδονικός στρατός της Ασίας αναγόρευσε βασιλιά τον προβληματικό γιο του Φιλίππου Β΄ (ετεροθαλή αδελφό του Μεγάλου Αλεξάνδρου) Αριδαίο.
Παράλληλα ο γιος της Ρωξάνης αναγορεύτηκε συμβασιλέας με το όνομα Αλέξανδρος Δ΄.

Ο Αριδαίος παντρεύτηκε μια πριγκίπισσα την Ευριδίκη. Η φιλοδοξία της τελευταίας να μείνει ο άνδρας της μόνος στο θρόνο ανησύχησε την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη διαβόητη Ολυμπιάδα.

Η Ολυμπιάδα φυγαδεύει τον εγγονό της Αλέξανδρο Δ” και γίνεται στόχος του Μακεδόνα στρατηγού Κάσσανδρου Ολυμπιάδα. Προσπάθησε να προστατέψει ανεπιτυχώς τη ζωή του εγγονού της Αλέξανδρου Δ΄.

Η Ολυμπιάδα φοβούμενη για τη ζωή του εγγονού της έπεισε τη Ρωξάνη να καταφύγει στην Ήπειρο. Εκεί η Ολυμπιάδα θα μεγάλωνε απρόσκοπτα τον Αλέξανδρο Δ΄, τον νέο κατακτητή του κόσμου όπως πίστευε.

Ωστόσο η ιστορία δεν είχε τόσο φιλόδοξα σχέδια για το παιδί.

Μετά τους πολέμους των Επιγόνων, ο Κάσσανδρος, ορκισμένος εχθρός της Ολυμπιάδας, κυριάρχησε στη Μακεδονία. Ο Αριδαίος και η Ευριδίκη συμμάχησαν μαζί του και τον ανακήρυξαν σε τοποτηρητή του θρόνου.

Αμέσως η Ολυμπιάδα εκστράτευσε στην Μακεδονία. Νίκησε το βασιλικό ζεύγος και το θανάτωσε με φρικτό τρόπο.

Με τον Κάσσανδρο όμως δεν είχε την ίδια τύχη. Όταν ο Μακεδόνας στρατηγός κατευθύνθηκε εναντίον της, η Ολυμπιάδα κατέφυγε στην οχυρωμένη Πύδνα, έχοντας μαζί της τον μικρό Αλέξανδρο και τη Ρωξάνη.

Μετά από επτάμηνη στενή πολιορκία η Ολυμπιάδα παραδόθηκε (316 π.Χ) ζητώντας από τον Κάσσανδρο να σεβαστεί τη ζωή του εγγονού της.

Η γηραιά βασίλισσα δεν ήταν όμως πια σε θέση να ζητά οτιδήποτε.

Ο Κάσσανδρος την σκότωσε δια λιθοβολισμού. Οι ιστορικές πηγές διίστανται ως προς την κατάληξη του πτώματος. Αλλοι ιστορικοί αναφέρουν ότι θάφτηκε με τιμές και άλλοι ότι την άφησε να σαπίσει.

Η Ρωξάνη είχε χάσει πλέον την προστάτιδά της.

Πέρασε έξι χρόνια επιθανάτιας αβεβαιότητας μέχρι ο Κάσσανδρος να διατάξει τον θάνατο της ίδιας και του γιου της στην Αμφίπολη το 310 π.Χ.

Μαζί της εξοντώθηκε η γραμμή αίματος του μεγαλύτερου στρατηλάτη της Ιστορίας.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΟΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Φ.Α.

.
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση βρισκόμενη σε σύγχυση , καταθέτει αυτές τις μέρες δεκάδες τροπολογίες και νομοσχέδια για να τακτοποιήσει επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι μόνο , εν τω μέσω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που ενδεχομένως να φέρει την έξοδό της από την διακυβέρνηση της χώρας.
Σε αυτό το κλίμα, το ΥΠΕΚΑ επισπεύδει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κύκλων.

Από τη μια πλευρά η Βιομηχανία Ενέργειας που ήδη παραλαμβάνει το φυσικό αέριο στα επίπεδα των 30€/MWh (ενώ οι οικιακοί καταναλωτές πληρώνουν την τελική τιμή διάθεσης στα επίπεδα των 80€/ΜWh) επιζητεί να πληρώνει μηδενικά ως ελάχιστα τέλη διανομής.
Από την άλλη πλευρά οι ιδιώτες των ΕΠΑ επιδιώκουν την παραχώρηση, έναντι χαμηλού αντίτιμου, της Χρήσης και της Κυριότητας των Δημόσιων Δικτύων για επιπλέον 40 χρόνια .

Συνολικά χαμένοι βρίσκονται οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικροί επαγγελματίες που θα πληρώσουν προσαυξημένη την τελική τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου, λόγω των πολλαπλών ενδιάμεσων κερδών και φόρων. Την ίδια στιγμή που η διεθνώς συνδεδεμένη με το Φυσικό Αέριο - τιμή του πετρελαίου κατρακυλά και παρότι τα Δίκτυα έχουν κατασκευαστεί από το υστέρημα και την φορολογία τους, οικιακοί και μικροί επαγγελματίες καταναλωτές Φυσικού Αερίου, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προς όφελος των Βιομηχάνων και των Πολυεθνικών.
Η επιδότηση αυτονόμησης με φυσικό αέριο μέσω του ΕΣΠΑ, αποτελεί ευεργέτημα του ΥΠΕΚΑ υπέρ των Εταιρειών Παροχής Αερίου – ΕΠΑ.
Η διάταξη αυτή αφορά(στις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούνται οι ΕΠΑ) το πολύ 8.000 από συνολικά 2 εκατομμύρια νοικοκυριά που μαστίζονται από την ενεργειακή φτώχεια λόγω της σκληρής λιτότητας, της ακρίβειας των καυσίμων και της τραγικής μόνωσης των περισσοτέρων κτιρίων. Πρόκειται για προπέτασμα καπνού, με ελάχιστό περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος, με κύριο στόχο να περάσουν «σε δεύτερο πλάνο» οι εγκληματικές για το Δημόσιο Συμφέρον πολιτικές.
Όπου στην Ευρώπη εφαρμόστηκε η απελευθέρωση του φυσικού αερίου είχε την ίδια κατάληξη: Αύξηση των τιμών στα οικιακά τιμολόγια, σταμάτημα της ανάπτυξης των Δικτύων, μετατροπή του κοινωνικού δικαιώματος θέρμανσης και εστίασης σε πεδίο αχαλίνωτης κερδοσκοπίας.

Στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 17/12/2014 , επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ομόφωνα η διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας για το χώρο του Φυσικού Αερίου , ενάντια στην απελευθέρωση, η οποία έρχεται με την ψήφιση του επικείμενου Νομοσχεδίου και θα επιχειρήσει να αποδείξει στο Κοινοβούλιο τα όσα ισχυρίζεται, στηριγμένη σε επιστημονικά δεδομένα και σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος.

Η Ομοσπονδία μας όλο το προηγούμενο διάστημα -από την ανακοίνωση της κατάθεσης του νομοσχεδίου - πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με τα σωματεία μέλη της στο Φυσικό Αέριο , συναντήθηκε με τους εκπροσώπους όσων Κομμάτων ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ ) και κατέθεσε αναλυτικά τη θέση της με την κοινή πρόταση Ομοσπονδίας – σωματείων Φ.Α .
 Επίσης παρουσίασε μελέτες συναδέλφων μας, μελών των σωματείων Φυσικού Αερίου, που
τεκμηριώνουν τη θέση μας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ .


ΠΗΓΗ:poenergias.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ....


Petrolina, ΕΚΟ δεν προμηθεύουν με καύσιμα τους οδηγούς λεωφορείων στην Αμμόχωστο


Οι Petrolina και ΕΚΟ σταμάτησαν να προμηθεύουν με καύσιμα τους οδηγούς λεωφορείων της Αμμοχώστου, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι δεν έχουν εξοφλήσει τα καύσιμα του περασμένου Σεπτέμβρη.
Το παραπάνω αποτελεί ένα από τα πολλά προβλήματα των οδηγών, με αποτέλεσμα να τραβήξουν χειρόφρενο και να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στο κέντρο του Παραλιμνίου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η απεργία διαρκείας, σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα μεταφορών της ΣΕΚ Κωστάκη Κυριάκου, ήταν απόφαση της γενικής συνέλευσης του προσωπικού, μετά την μακροχρόνιο διαφορά με την εταιρεία η οποία κάθε μήνα καθυστερεί την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους ενώ υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος οι εργαζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς την καταβολή του 13ου μισθού.

Απο την εταιρεία, πρόσθεσε ο Κωστάκης Κυριάκου,  ζητούμε επίσης την καταβολή στο Ταμείο Προνοίας και  όλων των οφειλών στα διάφορα ταμεία που καθυστερούν από τον περασμένο Μάιο.
Απο πλευράς της Διοίκησης του ΟΣΕΑ η κατάσταση παρουσιάζεται με τα μελανότερα χρώματα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΑ Δημήτρη Παντελή, με το Υπουργείο Συγκοινωνιών υπάρχει μια μακροχρόνια διαφορά.

Σ' ότι αφορά το προσωπικό, συνέχισε ο Δημήτρης Παντελή, χρωστάμε €200.000 στα ταμεία προνοίας απο τον περασμένο Μάιο καθώς και τον 13ο μισθό, ο οποίος πρέπει να καταβληθεί σήμερα ή αύριο. Εδώ και 15 μέρες, συνέχισε είμαστε σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο χωρίς όμως οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Μάς συνεστήθη  να κάνουμε υπομονή την οποία όμως δεν έχουν το προσωπικό και οι εταιρείες καυσίμων.

Εμείς, κατέληξε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΑ, αναμένουμε τώρα απο το Υπουργείο να μάς εμβάσει τα χρήματα για να πληρώσουμε τα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων, να πληρώσουμε τον 13ο μισθό και να εξοφλήσουμε τις εταιρείες καυσίμων, διότι και να λυθεί η απεργία   αν δεν τις πληρώσουμε δεν θα έχουμε καύσιμα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο Α. Σιάμισιης νέος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ


Ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου, όρισε το ΔΣ των ΕΛΠΕ τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Ομίλου (CFO) και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Σιάμισιη, κατά την σημερινή συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σιάμισιης θα διατηρήσει τις αρμοδιότητες του ως CFO και θα αναλάβει την ευθύνη των δραστηριοτήτων Λιανικής Εμπορίας του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο κ. Σιάμισιης είναι Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ από το 2013, ενώ κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Ομίλου από το 2005. Είναι Οικονομολόγος και μέλος (FCA) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales με πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου αναδεικνύει ακόμα πιο εμφατικά τη στρατηγική σημασία του λιγνίτη για τη χώρα.


Ήταν αυτό το ιστολόγιο που ήδη απ' τον Αύγουστο σας επεσήμανε πως κάτι αλλάζει άρδην στην τιμή του πετρελαίου και προβλέψαμε πως απ' τα 100-110 δολάρια/βαρέλι για το Brent, σύντομα θα βλέπαμε τα 92 δολάρια/βαρέλι. Στις αρχές Οκτωβρίου η πρόβλεψη επαληθεύτηκε και γράψαμε τότε πως "η διαγραμματική εικόνα που έχει διαμορφωθεί, με συνεχή πτώση "χωρίς ανάσα", προδιαθέτει για συνέχιση της πτωτικής κίνησης και δημιουργεί ελπίδες ότι το 2015 θα επιστρέψουμε σε επίπεδα τιμών που είχαμε μια δεκαετία να δούμε!" 
Και στα μέσα Νοεμβρίου μιλήσαμε για τιμή γύρω στα 50 δολάρια/βαρέλι για το 2015, τιμή που και αυτή πλέον είναι ήδη πολύ κοντά, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου είδαμε το Brent (συμβόλαια παράδοσης ένα μήνα μετά) να "κλείνει" κάτω απ' τα 60 δολάρια/βαρέλι, (στα 59,86). 

Η άγρια χειραγώγηση της τιμής του πετρελαίου συμπαρασύρει την ισοτιμία του ρωσικού ρουβλιού με το δολάριο, πλήττοντας ευθέως τη ρωσική οικονομία. Έχουμε επιστρέψει για τα καλά σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο κι ας ευχηθούμε να μη γίνει κάποια στιγμή και "θερμός".

Η ταχεία μείωση της διεθνούς τιμής έχει ρίξει την τιμή της βενζίνης στα πρατήρια, αλλά αντίστοιχη μείωση δεν βλέπουμε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, για να ανακουφιστούν έστω και λίγο οι καταναλωτές της χρεοκοπημένης χώρας. Και φυσικά δεν περιμένουμε απ' το ανάλγητο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου να βγάλουν τους ανόητους φόρους που επέβαλαν και να δώσουν στους πολίτες φθηνή θέρμανση. Θεωρούμε πλέον βέβαιο ότι την εξαγγελία για μείωση 30% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης την έκαναν μόνο επειδή είχαν πληροφόρηση για την επικείμενη πτώση της διεθνούς τιμής. Αν δεν απαλλαγούμε απ' το σάπιο πολιτικό σύστημα, που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης και στηρίζει μόνο τα συμφέροντα της ξένης και της ντόπιας ολιγαρχίας, άσπρη μέρα θα δούμε μόνο όταν χιονίσει.

Η ραγδαία μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου δεν φαίνεται να έχει φρένα κι αυτό σημαίνει πως κάποια ακριβά στην εκμετάλλευση κοιτάσματα θα σταματήσουν σύντομα την παραγωγή, μειώνοντας την προσφορά στη διεθνή αγορά. Ωστόσο στην προκείμενη περίπτωση η τιμή δεν πέφτει απ' τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, πέφτει από άγρια χειραγώγηση. Αν η χαμηλή τιμή δημιουργεί πρόβλημα σε κάποια ακριβά κοιτάσματα, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στις έρευνες για νέα κοιτάσματα, κι ανάμεσα σ' αυτά είναι και οι έρευνες που έχουν εξαγγελθεί σε θαλάσσιες περιοχές του ελλαδικού χώρου: πλέον αυτές οι έρευνες παύουν να έχουν πολύ νόημα, καθώς ο ελλαδικός χώρος είναι κατακερματισμένος από τον τεκτονισμό, τα βάθη μεγάλα και η εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων εντοπιστούν γίνεται τουλάχιστον προβληματική στις επί του παρόντος καταβυθιζόμενες τιμές του αργού.



Το ΥΠΕΚΑ προκήρυξε στις 31 Ιουλίου 2014 το διαγωνισμό για το 2ο Διεθνή Γύρο Αδειοδότησης σε 20 περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης, που φαίνονται στο χάρτη του ΥΠΕΚΑ, και το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα λέει πως μέχρι 6 μήνες μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να υποβληθεί αίτηση για μια περιοχή προς παραχώρηση, η αξιολόγηση των προσφορών θα κρατήσει τρεις μήνες και η σύναψη σύμβασης μίσθωσης θα γίνει σε 3 μήνες από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι προθεσμίες λοιπόν τρέχουν και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν και πόσες αιτήσεις θα κατατεθούν και από ποιές εταιρείες. Φυσικά, ακόμα κι αν δεν κατατεθούν προτάσεις, το όποιο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο υπάρχει στην περιοχή δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, απλά θα μείνει για μεταγενέστερες γενιές. Αλλά επί του παρόντος θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες ενεργειακές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, η αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του αργού, πού όσο εύκολα έπεσαν άλλο τόσο εύκολα μπορούν να ξανατραβήξουν την ανηφόρα, αναδεικνύει τη μεγάλη στρατηγική σημασία του λιγνίτη για την χώρα μας. Είναι ο πιο σημαντικός εγχώριος ενεργειακός πόρος, έχουμε ήδη κάνει πολύ σημαντικές επενδύσεις σε ορυχεία και ΑΗΣ, έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τα αποθέματα, τα έχουμε όλα για να διασφαλίσουμε τη βασική ηλεκτροδότηση της χώρας σε τιμές που θα ελέγχονται από εμάς κι όχι απ' τις διεθνείς εξελίξεις. Οποιαδήποτε ενέργεια άμεσα ή έμμεσα απαξιώνει λιγνιτικά αποθέματα στρέφεται ενάντια στη χώρα, στρέφεται ενάντια τόσο στις σημερινές όσο και στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων.


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Mπαίνει λουκέτο στην μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας

Mπαίνει λουκέτο στην μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας
Μέχρι αύριο αναμένεται να μπει λουκέτο στην μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για την Hellenic Steel μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο του χάλυβα και ο μοναδικός παραγωγός στον τομέα της ψυχρής έλασης στην Ελλάδα.
H εταιρία έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, απόφαση η οποία ελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο. 
Η ανησυχία που επικρατεί στους εργαζομένους είναι μεγάλη, ενώ όπως ενημερώθηκαν από την διοίκηση θα τους δοθεί άδεια, μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της χαλυβουργίας.
Ηδη γερμανοί αλλά και ρώσοι επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να θεωρείται τίποτα ακόμη βέβαιο. 
Το θέμα Hellenic Steel έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρία να μην «κατεβάσει ρολά». 
Οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρείας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).
Και όλα αυτά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητρική ILVA, η οποία τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε υπό επιτροπεία λόγω σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης της μονάδας του Τάραντα και επί του παρόντος τελεί υπό τη διαχείριση έκτακτου, ο οποίος διορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση.
H ILVA αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κρίση εισοδημάτων και ρευστότητας, η οποία οφείλεται σε σοβαρές διαχειριστικές ζημιές που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Μειωμένα κατά 46% τα έσοδα του OPEC, σύμφωνα με την ΕΙΑ


Στα 446 δισ. δολάρια, μειωμένα 46% έναντι των εσόδων 2013, θα είναι τα πετρελαϊκά έσοδα του OPEC, σύμφωνα με την αμερικανική Energy Information Administration (ΕΙΑ).
To ποσό που θα κερδίσουν τα μέλη του OPEC, πλην του Ιράν, από καθαρά πετρελαϊκά έσοδα τον επόμενο χρόνο, θα διολισθήσει σε επίπεδα που έχουν να εμφανιστούν μια δεκαετία στην αγορά, εξαιτίας της αδιάκοπης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Οι προβλέψεις της ΕΙΑ, του ενεργειακού εποπτικού οργανισμού των πλούσιων εθνών, αναφέρουν ότι τα προβλεπόμενα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου τον επόμενο χρόνο, θα διολισθήσουν στα 446 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 46% από τα έσοδα του 2013, καθώς η τιμή του Brent προβλέπεται να έχει μέσο όρο μόλις $68 ανά βαρέλι το 2015, σε σύγκριση με $109 ανά βαρέλι πέρσι.
Τα έσοδα του καρτέλ από τις καθαρές εξαγωγές πετρελαίου προβλέπεται να διαμορφωθούν φέτος στα 700 δισ. δολ., που είναι ήδη μειωμένα κατά 14% σε σχέση με το 2013.
Στα μεγέθη της ΕΙΑδεν περιλαμβάνεται το Ιράν, καθώς εξαιτίας της κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, είναι δύσκολη η πρόβλεψη για τα έσοδα του κράτους από το πετρέλαιο.



ΠΗΓΗ:energypress.gr

Να τελειώνουμε με τους δωσίλογους!


Μοντάζ "Το Γρέκι"


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr