Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

«Μαγειρεύουν» αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης"

Από το dete.gr
Ενόψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης, η Κυβέρνηση επανέφερε στο τραπέζι το σχέδιο ισοσκελισμού της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Κυβέρνηση έχει ως “άσο στο μανίκι της” αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να φέρει ραγδαία αύξηση στη ρευστότητα των κρατικών ταμείων, αφού το σενάριο του κλεισίματος εξπρές, της νέας αξιολόγησης και της καταβολής υπεροδόσης των 5,7 δις απομακρύνεται, με το πρόβλημα στις καταβολές των μισθών και των συντάξεων να είναι πλέον ορατό. 

Εφόσον παρθεί..

Η τουρκική βουλιμία στο διεθνές περιβάλλον: Το μεγάλο τεστ θα γίνει στο οικόπεδο 10 της Exxon

Από το hellasjournal.com
Οι πρόσφατες αναβαθμισμένες σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο προκλήσεις της Άγκυρας, που αφορούν όχι μόνο στην έκδηλη εχθρότητά της πλέον έναντι της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, επεκτείνονται σε ευρύτερα πεδία, όπως συγκεκριμένα εκδηλώθηκαν και με το θαλάσσιο οικόπεδο  «3» της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Η Τουρκία εκδηλώνει απόλυτη βουλιμία και δηλώνει επιθετικές διαθέσεις ενάντια σε οτιδήποτε αφορά στη διεθνή έννομη τάξη. Συνεπώς  θα μπορούσε..

ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 2015-2016

Από το inegsee.gr
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, κατέγραψε και για το 2015-16 τον αριθμό των απεργιών, συνεχίζοντας το εγχείρημα, το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2011. 

Η καταγραφή γίνεται καθημερινά με βάση τον διαχωρισμό ιδιωτικό-δημόσιο-ευρύτερο δημόσιο τομέα, το συνδικάτο που κηρύσσει την απεργία, το επιμέρους πεδίο της απεργίας (επιχειρησιακό, κλαδικό, τομεακό κ.λπ.), τη μορφή κινητοποίησης (στάση εργασίας ή απεργία), τη διάρκεια της απεργίας, το περιεχόμενο των αιτημάτων..

Απαγορευμένα τα ντίζελ οχήματα στο κέντρο της Ρώμης από το 2024

Από το worldenergynews.gr
Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, μέλος του λαϊκιστικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), ανακοίνωσε πως από το 2024 θα απαγορευθεί στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας η κυκλοφορία οχημάτων ντίζελ.

Η Ράτζι έκανε αυτή την ανακοίνωση τη Δευτέρα, στη διάρκεια ομιλίας της στο Μεξικό ενώπιον γυναικών δημάρχων που συνεδρίασαν στο πλαίσιο μιας συνάντησης με τίτλο "Women4Climate" (οι γυναίκες για το κλίμα) και διένειμε την ομιλία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις επέστρεψε στη Ρώμη.

"Από το 2024, θα απαγορεύεται ..

Αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων Στελέχη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διόρισαν τα «δικά τους παιδιά» στα Ελληνικά Πετρέλαια



Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ – Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

της ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ

Αδίκως κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μείωσε την ανεργία. Για τα δικά του «παιδιά» φρόντισε υπέρ το δέον, και μάλιστα τα τοποθέτησε σε προνομιακές θέσεις με κρισθούς προ κρίσης. Όπως είπε και ο Λένιν, γιατί να μην ταξιδεύουν όλοι στην πρώτη θέση και να αρκούνται στις οικονομικότερες; Διότι ταξίδι στην πρώτη θέση είναι να διορίζεσαι στην Ελλάδα της μαύρης και της απλήρωτης εργασίας στα Ελληνικά Πετρέλαια με αμοιβές που άλλοι δεν τις βλέπουν ούτε στον ύπνο τους με μοναδικό κριτήριο τα κομματικά διαπιστευτήρια. Όλα απολύτως νόμιμα, αλλά πόσο ηθικά;

Το μεγαλύτερο ερώτημα τίθεται για τους υπουργούς και τα τέκνα τους. Ιδίως για τον επίμονο μαχητή της διαφθοράς.

Ενδιαφέρον από 6 εταιρείες για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Από το naftemporiki.gr
Περισσότερες από έξι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αγοράσει τα πακέτα των δεδομένων σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και την Κρήτη, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για συμμετοχή στο διαγωνισμό για την παραχώρηση των εν λόγω περιοχών για έρευνες υδρογονανθράκων.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει αύριο Δευτέρα στις 5 το απόγευμα και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς με δηλώσεις του..

Υπό τον έλεγχο της Total και τυπικά η Maersk Oil

Από το naftikachronika.gr
Δόθηκαν οι τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές της Δανίας και συγκεκριμένα από το Danish Energy Agency για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της Mærsk Olie & Gas A/S – Maersk Oil από τον ενεργειακό κολοσσό της Total S.A.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μία εξαγοράς που έρχεται να ενισχύσει σημαντικά..