Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που τιμήσατε με την ψήφο σας το νεοσύστατο ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ και εμένα προσωπικά ,αλλά και όλους όσους  συμμετείχαν σ’ αυτήν την εκλογική διαδικασία.
Η ανάδειξη μου ως αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΛΠΕ αποτελεί για μένα τιμή και ταυτόχρονα πρόκληση.
Με ειλικρίνεια , αποφασιστικότητα, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, συναισθανόμενος το ιδιαίτερο βάρος που έχουμε να σηκώσουμε στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου με στόχο τα συμφέροντα και την ευημερία όλων των εργαζομένων σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία.
Κώστας Παπαγιαννόπουλος

Η θέση της ΓΣΕΕ για τους τέως Οργανισμούς ΟΕΕ και ΟΕΚ


Σε σχέση με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας για το έργο και τις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ για τους τέως οργανισμούς ΟΕΕ και ΟΕΚ επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι η θέση, η απαίτηση και η διεκδίκηση της ΓΣΕΕ παραμένει αυτή που και έγγραφα έχουμε απευθύνει προς τον Υπουργό Εργασίας από 3/12/2012, την οποία επισυνάπτουμε: 
 Διαβάστε τη 
ΠΗΓΗ:gsee.g

Αφετηρία για ριζικές ανατροπές το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ




Σε συνθήκες βαθειάς  οικονομικής κρίσης και εξελισσόμενης ανθρωπιστικής καταστροφής συνέρχεται το Μάρτιο στην Αλεξανδρούπολη το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η κρισιμότητά του είναι προφανής γιατί από τις αποφάσεις που θα παρθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του θα κριθεί εάν η ΓΣΕΕ  εξακολουθήσει να πορεύεται στην ίδια λογική στήριξης των μνημονιακών πολιτικών η εάν επιλέγει το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή τους.
Οι πιέσεις που θα ασκηθούν από τις δυνάμεις εκείνες που δεν επιθυμούν την αλλαγή προσανατολισμού της Γενικής Συνομοσπονδίας θα είναι πολύ μεγάλες γιατί και τα συμφέροντα που διακυβεύονται από την ενεργότερη παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι τεράστια. Οι σύνεδροι όμως,  με όποια παραταξιακή σημαία κι αν εκλέχτηκαν, δεν πρέπει να ενδώσουν στις πιέσεις ούτε να υποκύψουν στο δέλεαρ που ενδεχομένως τους προσφερθεί από τις κομματικές σειρήνες. Το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ προσφέρεται να αποτελέσει την αφετηρία για το ξεκίνημα της νέας πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος και την ευκαιρία  αυτή οι σύνεδροι δεν δικαιούνται να την αφήσουν να πάει χαμένη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ: "Ελλάδα-Ισραήλ θα εξελιχτούν σε περιφερειακές δυνάμεις"




Τη βούληση του Ισραήλ να στηρίξει την Ελλάδα προκειμένου να γίνει διαμετακομιστικής κόμβος μεταφοράς του αερίου προς την ΕΕ μέσω αγωγού ή σε υγροποιημένη μορφή, εξέφρασε ο πρέσβης του Ισραήλ Arye Mekel.
Από το βήμα του διεθνούς ενεργειακού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, πρόσθεσε πως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ μπορούν να εξελιχθούν σε περιφερειακή δύναμη που θα κατευθύνει τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι ισραηλινές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για έρευνες όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στη Βόρειο Ελλάδα.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου έκανε επίσης λόγω για στενή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τη διαμετακόμιση του αερίου της ανατολικής Μεσογείου προς την ΕΕ, τονίζοντας, ότι τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο μεταφοράς θα λάβουν οι δύο χώρες - παραγωγοί.
Σημείωσε ωστόσο, ότι η κατασκευή νέας δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα καθώς και η προοπτική κατασκευής ενός ακόμη σταθμού ΥΦΑ στην Ελλάδα δημιουργούν τις προϋποθέσεις προκειμένου η Ελλάδα να μη γίνει μόνο χώρα διαμεταφοράς αλλά και περιφερειακός κόμβος εμπορίου για το φυσικό αέριο.
Αναφορικά εξάλλου με τις έρευνες για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ο υφυπουργός τόνισε, ότι θα χρειαστεί λίγο ακόμη χρονικό διάστημα προκειμένου να διερευνηθεί η τεχνική και εμπορική δυνατότητα αξιοποίησης των κοιτασμάτων στην ελληνική επικράτεια.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΡΥΚΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ Εντοπίστηκε χαμένη ήπειρος βυθισμένη στον Ινδικό!




Τα απομεινάρια μίας αρχαίας ηπείρου που είναι βυθισμένη στον Ινδικό Ωκεανό και βρίσκεται μεταξύ της Ινδίας και της Μαδαγασκάρης, εντόπισαν ερευνητές από τη Νορβηγία.  
Σύμφωνα με το Nature, οι αποδείξεις για την ύπαρξη της ηπείρου έρχονται από το ηφαιστειακό νησί Μαυρίκιο, που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδαγασκάρης.
Οι γεωλόγοι συνέλεξαν δείγματα που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 600 εκατομμύρια χρόνια, ενώ σε μία περίπτωση εντοπίστηκε ορυκτό ζιρκόνιο που σχηματίστηκε πριν από 1,97 δισεκατομμύρια χρόνια.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στην Ινδία και τη Μαδαγασκάρη υπήρχε μια μεγάλη μακρόστενη λωρίδα ξηράς η οποία υποστηρίζουν ότι είναι μια χαμένη ήπειρος ή καλύτερα μια χαμένη «μικροήπειρος» όπως έχουν ονομαστεί αυτού του είδους οι ξηρές. Οι ερευνητές την ονόμασαν Μαυρίτια και εκτιμούν ότι βρίσκεται πλέον δέκα χιλιόμετρα κάτω από τον Μαυρίκιο.
Σε έρευνα που δημοσίευσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όσλο, αναφέρεται ότι η ξεχασμένη ήπειρος έχει τρεις φορές το μέγεθος της Κρήτης, ενώ τα κομμάτια της είναι διασκορπισμένα κάτω από τον Ωκεανό.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Καταργείται η χορήγηση σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων ΑμεΑ του ΟΓΑ

Με επείγουσα επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση η ΕΣΑμεΑ ζητά να καταργηθεί αμέσως, πριν καν κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση, το άρθρο 69 στο σχέδιο νόμου του υπουργείου "Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας".
"Με το συγκεκριμένο άρθρο καταργείται η χορήγηση σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ σε εκείνους τους υπερήλικες που ανήκουν στη ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία, επειδή λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα.
Η διάταξη δηλαδή αναφέρεται σε υπερήλικες που ανήκουν σε βαριές και μη αναστρέψιμες αναπηρίες όπως είναι οι τυφλοί - παραπληγικοί - τετραπληγικοί - αιμορροφιλικοί κ.λπ. , οι οποίοι είτε λόγω της αναπηρίας/χρόνιας πάθησης τους είτε της ολιγωρίας όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων να εφαρμόσουν πολιτικές ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην απασχόληση δεν έχουν συμπληρώσει τον κατάλληλο αριθμό ενσήμων για τη συνταξιοδότησή τους.
Οι συντάκτες του άρθρου 69 φρόντισαν να καταργήσουν αυτό το δικαίωμα ακόμα και σε εκείνους τους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους ήδη χορηγείται αυτό το εξαιρετικά χαμηλό ποσό (340€) σύνταξης του ΟΓΑ!
Είναι αδιανόητο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε την επιδεικτική απουσία πολιτικών και μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, να σχεδιάζονται και να προωθούνται μέτρα τα οποία αφαιρούν το δικαίωμα της ζωής και της αξιοπρέπειας από ανασφάλιστα άτομα με βαριά αναπηρία που ανήκουν στην τρίτη ηλικία!", αναφέρει η Ε.Σ.Α.μεΑ.
 ΠΗΓΗ:news247.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ !...




Είναι αναμφισβήτητο ότι από τη στιγμή που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου υπάρχουν στην περιοχή μας, αυτόματα αποδεχόμασταν ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με τουρκικές αντιδράσεις και προκλήσεις.
Και σε μια τέτοια περίπτωση εκείνο που η στοιχειώδης προνοητικότητα επιβάλλει είναι να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες μέσω των οποίων θ' αποδυναμώσουμε τις όποιες τουρκικές απειλές.
Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά υποθέτω ότι τα όσα σχετικά με τις υπό εξέλιξη έρευνες ανέφερε ο πρόεδρος Ολάντ είναι αποτέλεσμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Διότι δεν περιορίστηκε στη θεμιτή από πλευράς του εκδήλωση της επιθυμίας του να διαδραματίσουν γαλλικές εταιρείες ενεργό ρόλο στην εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων εντοπιστούν. Εθεσε το θέμα των ελληνικών πετρελαίων μέσα σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική.
Και η άποψη αυτή ενισχύεται από τη διπλωματική πρωτοβουλία που ακολούθησε με την κατάθεση στον ΟΗΕ από τον υπουργό Εξωτερικών ρηματικής διακοίνωσης σχετικά με παραχώρηση από την Τουρκία δικαιωμάτων διεξαγωγής ερευνών σε περιοχές που ανήκουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αποκλείεται να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι η κατάθεση της διακοίνωσης έγινε πριν ακόμη σβήσει ο απόηχος των δηλώσεων του προέδρου Ολάντ.
Προφανέστατα υπήρξαν προετοιμασία και συντονισμός.  
Βρισκόμαστε κατά συνέπεια στην αφετηρία μιας διαδρομής με στόχο τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ και τη διασφάλιση των σχετικών δικαιωμάτων μας. Σίγουρα δεν θα είναι σύντομη και άνετη η διαδρομή αυτή, αλλά, όπως προέκυψε κι από την τουρκική απάντηση, θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις που προφανέστατα μας ευνοούν.
Θα ξεκινήσει από τον ΟΗΕ και με δεδομένη τη στήριξη που έχουμε εξασφαλίσει. Μόνο που, εκτός από τη στήριξη των Ευρωπαίων ή όποιων άλλων, καλό θα είναι να υπάρχει και η συστράτευση όλων των πολιτικών κομμάτων στις όποιες εξελίξεις. Και αν όχι όλων, τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Που έχει άδικο να αιτιάται την κυβέρνηση για καθυστερημένη αντίδραση, μια και εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η αντίδραση αυτή καθαυτή αλλά η αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει.
Αντίθετα είναι δικαιολογημένη η απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει προσυνεννόηση ή έστω ενημέρωση πριν από τέτοιες πρωτοβουλίες αν οι κυβερνώντες θέλουν τη συμπόρευσή του. Αλλά κι αυτό, με τη σειρά του, προϋποθέτει διαθέσεις για συγκλίσεις που ο Τσίπρας και οι επιτελείς του δεν έχουν δείξει. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

"Λουκέτο" σε πρατήρια που δεν θα εγκαταστήσουν το νέο σύστημα εισροών- εκροών




Με λουκέτα και αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος.
Αυτό ορίζει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα.
Δυο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, θέτει θέμα ακόμη και αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.
Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομική βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να εγκαταστήσουν τα συστήματα, τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.
Ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.
Όπως επισημαίνει σχετικά, «η Πολιτεία υιοθέτησε με καθυστέρηση 12 ετών τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών. Έστω κι αν σε αυτή τη φάση τα συστήματα εγκαθίστανται μόνο στα πρατήρια, το πρώτο βήμα γίνεται».
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή στην Αθήνα την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301) στις 9.30 πμ, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MET Hotel και στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Στις ημερίδες θα αναλυθούν από στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και εξειδικευμένους επαγγελματίες οι τεχνικές παράμετροι των συστημάτων, οι πληροφορίες που θα μπορούν να αντλούν οι πρατηριούχοι, καθώς και οι ελεγκτικές αρχές, κ.α.
Επίσης, θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης της εγκατάστασης των συστημάτων με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η ΕΚΟ Προσφέρει Πετρέλαιο Θέρμανσης σε 114 Σχολεία Ορεινών Περιοχών




H EKO, τηρώντας με συνέπεια τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κάνει πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και στηρίζει τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, σε μια δύσκολη εποχή. 
Η εταιρεία υλοποιεί, από τον Ιανουάριο του 2013, πρόγραμμα δωρεάν παροχής πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία ορεινών περιοχών της Ελλάδας, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες, ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Το πρόγραμμα καλύπτει 114 σχολεία στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Δράμας και Ευρυτανίας, με τη δωρεά συνολικά 168.000 λίτρων πετρελαίου. 
Η δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες είναι μια δράση που υλοποιείται ευρύτερα και με συνέπεια από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια. Από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, έχουν διατεθεί 600.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης συνολικά.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Πίνετε από πλαστικά μπουκάλια; Διαβάστε αυτό και Ξανασκεφτείτε το!!!




Ηπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;...
Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;
Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
Λοιπόν κάνετε λάθος!!!
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ 1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού
Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.
Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι…»
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι τα Νο: 3, 6, και 7!!!
ΜΗ ΠΙΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ βρισκονται στον πάτο του μπουκαλιού!!! 
ΠΗΓΗ:periergaa.blogspot.com

Τις Περιβαλλοντικές Άδειες για Μονάδες Βιοαερίου Υπέγραψε το ΥΠΕΚΑ



O Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτος υπέγραψε Υπουργική Απόφαση αναφορικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας με χρήση βιοαερίου που προέρχεται από αναερόβια επεξεργασία βιομάζας.
Οι μονάδες βιοαερίου αποτελούν μία πολύ σημαντική λύση στο πρόβλημα της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων/υπολειμμάτων που προέρχονται από κτηνο-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σφαγεία, γεωργικές βιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων (ελαιοτριβεία, τυροκομεία, κονσερβοποιίες φρούτων βιομηχανία ζάχαρης, αρτοβιομηχανίες, γαλακτοβιομηχανίες, ποτοποιίες, βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος ή αλιευμάτων κλπ.) αφού τα αξιοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
H διαχείριση των αποβλήτων αυτών αποτελεί χρόνιο πρόβλημα αφού, σε πολλές περιπτώσεις, απορρίπτονται ανεξέλεγκτα υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Με την απόφαση αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων των εγκαταστάσεων αυτών, διευκρινίζεται ο τρόπος διάθεσης του οργανικού ή στερεού χωνεμένου υπολείμματος που εξέρχεται από το βιοαντιδραστήρα, απλοποιούνται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αδειοδότησή τους και τίθενται συγκεκριμένες υποχρεώσεις στις μονάδες βιοαερίου προκειμένου να διευκολύνεται ο έλεγχος.
Το ΥΠΕΚΑ θα συνεχίσει τη συστηματική προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να επιταχύνονται οι επενδύσεις. Η μείωση της γραφειοκρατίας και η διασφάλιση διαφάνειας και σταθερών κανόνων με στόχο την ισότιμη μεταχείριση όλων των επενδυτών χωρίς εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή μας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Όλοι οι πλειστηριασμοί στο ίντερνετ από το ΥΠΟΙΚ




Στη δημιουργία ειδικού site στο οποίο θα αναρτώνται όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων τα οποία έχει κατασχέσει η εφορία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακινήτων κηρύσσονται άγονοι λόγω μη εμφάνισης ενδιαφερομένων και στο ΥΠΟΙΚ εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι, εκτός από την οικονομική κρίση που προκαλεί μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με την ελλιπή ενημέρωση της αγοράς αναφορικά με τους πλειστηριασμούς που διενεργούνται. Το αποτέλεσμα είναι να κηρύσσονται άγονοι και το δημόσιο να χάνει σημαντικά έσοδα.

Με βάση το υφιστάμενο νομικό καθεστώς οι φορολογικές αρχές μπορούν με συνοπτικές διαδικασίες να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Μάλιστα στην περίπτωση χρεών προς το δημόσιο δεν υπάρχει και προστασία της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, όπως ισχύει για τα χρέη προς τις τράπεζες εφόσον το χρέος είναι έως 200.000 ευρώ. Ο προϊστάμενος της εφορίας εκδίδει κατασχετήριο και σε συνεργασία με έναν δικαστικό επιμελητή προχωρά σε πρόγραμμα αναγκαστικής εκποίησης του ακινήτου με δημόσιο πλειστηριασμό. Για να είναι έγκυρος θα πρέπει η περίληψη της κατάσχεσης και το πρόγραμμα του να δημοσιευτούν σε μια τοπική εφημερίδα της περιοχής του ειρηνοδικείου στον οποίο θα πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός. Η ελάχιστη τιμή στην οποία, βάσει νόμου, μπορεί να πωληθεί ένα ακίνητο με πλειστηριασμό είναι η αντικειμενική αξία. Εφόσον η διαδικασία πλειστηριασμού κηρυχθεί άγονη μετά από τρεις πλειστηριασμούς, τότε ο ενδιαφερόμενος (στην περίπτωση αυτή το ελληνικό δημόσιο) μπορεί με αίτησή του προς το πρωτοδικείο να ζητήσει διόρθωση της τιμής προς τα κάτω προκειμένου να είναι δυνατή η πώληση σε τιμή κατώτερης της αντικειμενικής. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !...



Αν σύμβουλοι του Σαμαρά και επώ-νυμα στελέχη της Ν.Δ. περιφέρο-νται στον χώρο των κοινωνικών μέσων κάνοντας επίδειξη πολιτικής αλητείας, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό τους. Είναι πρόβλημα του Σαμαρά ! 

Μετά το προχθεσινό επεισόδιο στο “twitter”, ο πρωθυπουργός ερωτήθη-κε από την ΣΥΡΙΖΑ αν κρατάει τον Φαήλο Κρανιδιώτη στη θέση του και προτίμησε να παραστήσει τον χαζό. Έβαλε όμως να τον αποδοκιμάσουν ο Κεδίκογλου και ο Μουρούτης. 
Δηλαδή οι αυτουργοί του παραποιη-μένου βίντεο, που εμφάνιζε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον κόσμο σε ένοπλη εξέγερση. Είναι και αυτό μια πρόοδος.

Γύρω από τον Σαμαρά συσπειρώνεται ένα ακροδεξιό κέντρο που θυμίζει ολοένα και περισσότερο τη Ν.Δ. του Αβέρωφ. Νοσταλγοί του μετεμφυλιακού κράτους, πάντοτε με έναν καλό λόγο στα χείλη για τη χούντα ή για τις γιορτές μίσους. Θαυμαστές της πατριωτικής δράσης της «Χ», ενθουσιώδεις οπαδοί της άποψης ότι οι μετανάστες αξίζουν κάθε είδους βίαιη αντιμετώπιση και πεπεισμένοι ότι η Αριστερά για να στρώσει χρειάζεται «ζαρντινιέρες» και ξερονήσια. Κάτω από την ηγεμονία τους, η Δεξιά του Σαμαρά εγκαταλείπει τη δημοκρατική συναίνεση που οικοδομήθηκε σιγά - σιγά και με πολύ κόπο από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αν οι τσαμπουκάδες του Φαήλου Κρανιδιώτη και οι εξάρσεις θυμικού του Αδώνιδος Γεωργιάδη αποκαλύπτουν το εξαιρετικά χαμηλό πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο αυτής της ομάδας, οι δηλώσεις του Δένδια και του Βορίδη κάνουν φανερή την πολιτική της στόχευση.

Τόσο ο Δένδιας όσο και ο Βορίδης εκφράζουν το δόγμα «νόμος και τάξη για να περάσει το Μνημόνιο». Από τη μια οι τρομοκράτες, οι αναρχικοί, οι εξτρεμιστές συνδικαλιστές, από την άλλη η τάξη, η νομιμότητα και φυσικά οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές μας. Υπερασπίζονται με απολίτικο και εθνικόφρονα λόγο όλα όσα η αντιπολίτευση προσάπτει στην κυβέρνηση : Την υποκρισία, την εθελοδουλία απέναντι στην τρόικα, τη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής, τις παραχωρήσεις στους τραπεζίτες, τους βασανισμούς, την αστυνομική αυθαιρεσία, την καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Επενδύοντας πολιτικά στην ξενοφοβία προσφέρουν ουσιαστική νομιμοποίηση στη δράση των φασιστικών ομάδων, με τις οποίες ψαρεύουν άλλωστε στα ίδια νερά. Πεποίθησή τους είναι ότι τα νεοφασιστικά μορφώματα δραστηριοποιούνται πάνω σε «υπαρκτά προβλήματα». Δεν υπάρχει πιο άμεση και κυνική ομολογία παραδοχής ότι η Ακροδεξιά της Ν.Δ. και οι φασιστικές ομάδες αισθάνονται ότι μοιράζονται κοινές αξίες και ανησυχίες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσπευση της πώλησης του 17% της ΔΕΗ στο τραπέζι




Ως πιο εφικτή και λιγότερο σύνθετη διαδικασία η πώληση του 17% της ΔΕΗ και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία θα μπορούσε να προηγηθεί της πιο πολύπλοκης διαδικασίας της δημιουργίας της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι, το Δημόσιο θα μπορούσε πιο γρήγορα να εισπράξει τα έσοδα που συνεπάγεται η πώληση σε αντίθεση με τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, η οποία στην καλύτερη περίπτωση τοποθετείται χρονικά για το 2015.
Βεβαίως για να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης του 17%, θα πρέπει προηγουμένως να έχει οριστεί σαφώς το σχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση. Δηλαδή θα πρέπει να καθοριστούν τα πάγια που θα εισφερθούν στη λεγόμενη μικρή ΔΕΗ, ώστε στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να γνωρίζουν τι ακριβώς αγοράζουν με το 17% που θα διατεθεί προς πώληση. 
Καθοριστικό ρόλο για τις εξελίξεις θα διαδραματίσει και το ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση. Έτσι για παράδειγμα εάν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν γερμανικές ή γαλλικές εταιρείες ενέργειας να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην επικείμενη αποκρατικοποίηση της ελληνικής ΔΕΚΟ τότε είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δε θα περιμένει τις χρονοβόρες διαδικασίες απόσχισης της μικρής ΔΕΗ προκειμένου να παρουσιάσει απτό αποτέλεσμα σε μια από τις πιο κομβικές πωλήσεις.
Χρονικά θεωρείται εφικτό να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πώληση του 17% και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή –εφόσον όπως αναφέρθηκε ξεκαθαρίσει ακριβώς το πλάνο και για τη μικρή ΔΕΗ– σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την πώληση, δηλαδή στο δ’ τρίμηνο του έτους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας βρίσκονται και δύο ισχυροί ιδιώτες μέτοχοι, η Silchester με ποσοστό 13,8% και η Fidelity με 5%, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα μπλοκ ιδιωτών μετόχων στην εταιρεία με ποσοστό μεγαλύτερο από  τη συμμετοχή που θα διατηρήσει το δημόσιο (34%). 
Μετοχικά τέλος η εταιρεία φαίνεται να επωφελείται από τις εξελίξεις στο μέτωπο της αποκρατικοποίησης, έχοντας κερδίσει από τις αρχές του μήνα 16,4% (από τα 6,39 στα 7,63%).
ΠΗΓΗ:.capital.gr

Πιέσεις της τρόικας για κατασχέσεις και σε συγγενείς οφειλετών!


Πιέσεις της τρόικας για κατασχέσεις και σε συγγενείς οφειλετών!

Με τις βαλίτσες τους γεμάτες νέες απαιτήσεις επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής των ελεγκτών.
Στα πλαίσια της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, οι δανειστές σκοπεύουν να «οργώσουν» τα υπουργεία, θέτοντας ζητήματα που θεωρούν βασικής σημασίας για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ένα από τα βασικά θέματα που αναμένεται να θέσει επί τάπητος η Τρόικα είναι η μαζική διαγραφή χρεών που δεν επιδέχονται είσπραξη, τα οποία η κυβέρνηση υπολογίζει ότι ανέρχονται στα 40 δισ. ευρώ. Και αυτό γιατί, οι δανειστές θεωρούν ότι οι μόνοι λόγοι που δεν μπορούν να εισπραχθούν είναι ο ανεπαρκής φοροεισπρακτικός μηχανισμός και η πολυδαίδαλη ελληνική γραφειοκρατία.
Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα απαιτήσουν να γίνονται περισσότερες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ειδικά εκείνων που οι οφειλέτες έχουν φροντίσει να τα γράψουν στο όνομα συγγενών τους.
Από την τσιμπίδα της Τρόικας δε φαίνεται όμως να ξεφεύγουν ούτε και όσοι οφειλέτες έχουν αποβιώσει, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις το Δημόσιο μπορεί να βρει και να κατάσχει τις περιουσίες τους που έχουν περάσει στα χέρια των συγγενών τους χωρίς να παρεμβαίνει η Εφορία. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο – Οι αορίστου χρόνου θα φύγουν πρώτοι



 Δεν κινδυνεύουν όσοι μπήκαν στο Δημόσιο μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι με ειδικά προσόντα δεν μπαίνουν σε διαθεσιμότητα
- Πολύ πιθανή η απόλυση όσων ανήκουν στην κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης 
- Δέσμευση της κυβέρνησης για χιλιάδες αποχωρήσεις μέσα στους επόμενους μήνες
Τα κλιμάκια της τρόικας καταφθάνουν και η κυβέρνηση για να πάρει την έγκριση σε όλα, δεδομένου ότι υπάρχουν αστοχίες σε πολλά επίπεδα προσπαθεί να απαλλαγεί άμεσα από τα μεγάλα αγκάθια.
Το μεγαλύτερο είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και έτσι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι μισθοί από τους 25.000 υπαλλήλους που ζητά η τρόικα να αποχωρήσουν ότι θα έχουν φύγει μέχρι το καλοκαίρι.
12.500 άτομα θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο και πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπολογίζονται σε περίπου 54.000 άτομα κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δημόσιας εκπαιδευσης.
Ειδικά οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που είναι εκείνοι και με τα λιγότερα προσόντα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν άμεσα να μην βρουν νέα θέση στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και έτσι μετά την παρέλευση του 12μηνου να βρεθούν εκτός δημοσίου.
Αντί αποζημίωσης για την απόλυση αυτή θα ληφθεί υπόψη το 75% του μισθού που λάμβαναν σε αυτό το 12μηνο.
Βέβαιο είναι ότι δεν θα κινδυνεύσουν τουλάχιστον άμεσα από τη διαθεσιμότητα είναι οι υπάλληλοι που διαθέτουν ειδικά προσόντα αλλά και εκείνοι που βρήκαν μια θέση στο Δημόσιο μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ.
Επίσης θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία, εκείνοι οι οποίοι έχουν σύζυγο ή παιδιά με αναπηρία από 67% και άνω αλλά και οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας. 
ΠΗΓΗ:.newsit.gr