Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τέλος στο 4ημερο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο ενώ συνεχίζει η απεργία στο Κουβέιτ

Τέλος στο 4ημερο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο ενώ συνεχίζει η απεργία στο Κουβέιτ
Έπαυσε την Τρίτη το 4ημερο πτωτικό σερί του πετρελαίου, καθώς συνεχίζει η απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια του Κουβέιτ, ενώ μειώνεται η παραγωγή και σε άλλα σημεία του πλανήτη, πράγμα που αυξάνει τις ελπίδες ότι θα υπάρξει υποχώρηση του ύψους των αποθεμάτων.

Το αργό WTI παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,30 δολαρίων ή 3,3% στα 41,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Ιουνίου κατέγραψε κέρδη 1,12 δολαρίων ή 2,6% στα 44,03 δολάρια το βαρέλι.

Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια..

ΑΛΛΟΙ 450 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Site Logo
Άλλο ένα λουκέτο που τροφοδοτεί τον ήδη θεόρατο λάκκο της ανεργίας.

Άλλοι 450 περίπου εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ πανελλαδικά, στον δρόμο.

Λίγες ημέρες πριν τα καταστήματα εκποιήσουν τα εμπορεύματα, ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μετρητό.

ΓΙΑΤΙ άραγε;

Οι εργαζόμενοι των οποίων ήδη είχαν μειωθεί οι μισθοί, δεν έχουν καμία ενημέρωση ως προς τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους.

Καταγγέλλουμε την όλη μεθόδευση από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας και ζητάμε άμεσα την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης καλούμε τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν ενεργό ρόλο, ώστε να αποτραπούν όλες αυτές οι ενέργειες που ταϊζουν  το τέρας της ανεργίας της πατρίδας μας.


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν θα ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ την τιμή της βενζίνης ανά λίτρο στο Ντουμπάι...Δείτε και θα πάθετε πλάκα


Το κόστος των καυσίμων στην Ελλάδα είναι πολύ ψηλό και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους φόρους που αγγίζουν σχεδόν τα 2/3 της τελικής τιμής.

Το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει στο Ντουμπάι, όπου οι ιδιοκτήτες των οχημάτων απλά... γεμίζουν το ντεπόζιτο χωρίς να νοιάζονται πόσο θα πληρώσουν στο τέλος.

Για να γεμίσει ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου το ντεπόζιτο θα πληρώσει μόνο 20 ευρώ!

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κοστίζει σχεδόν 36 λεπτά το λίτρο όταν στην Ελλάδα φτάνει τα 1.50, δηλαδή πέντε φορές πιο πάνω... Τέτοια εικόνα δεν θα δούμε ποτέ στην χώρα μας καθώς δεν προβλέπεται ούτε στην περίπτωση που βρούμε στο υπέδαφος πετρέλαιο!

ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δύο ακόμη φορτία περσικού αργού για τα ΕΛΠΕ το Μάιο - Πληρωμή μέσω τράπεζας του τουρκικού ομίλου Κοτς


Δύο ακόμη φορτία από το Ιράν με αργό πετρέλαιο, έκαστο με ένα εκατομμύρια βαρέλια, αναμένουν τα ΕΛΠΕ μέσα στο Μάιο, σε συνέχεια του πρώτου πλοίου που κατέπλευσε προ μερικών ημερών στις λιμενικές τους εγκαταστάσεις.

Με τα δύο επιπλέον φορτία που καταφτάνουν το Μάιο, το περσικό αργό που θα έχουν παραλάβει τα ΕΛΠΕ θα ανέλθει στα τρία εκατομμύρια βαρέλια, και το ποσοστό του Ιράν στις εισαγωγές των ΕΛΠΕ θα αυξηθεί στο 22-25%. Τα ΕΛΠΕ άλλωστε, αναλόγως πάντα των τιμών, "μπορούν να εισάγουν ακόμα και τις διπλάσιες ποσότητες", όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Ενδιαφέρον έχει πάντως και ο τρόπος με τον οποίο πλήρωσαν τα ΕΛΠΕ τους Ιρανούς για τη παραλαβή του πρώτου αυτού φορτίου που κατέφτασε στην Ελλάδα στις 15 Απριλίου. Η μεταφορά των χρημάτων έγινε μέσω..

Στη δημοσιότητα για διαβούλευση ο νέος Νόμος EEG 2016 στη Γερμανία. Ποιοί γκρινιάζουν;


Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το Γερμανικό Υπουργείο Ενέργειας έδωσε στη δημοσιότητα για διαβούλευση το σχέδιο του νέου νόμου EEG 2016, για τη συνέχιση της ενεργειακής μετάβασης, της περίφημης Energiewende. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο δελτίο τύπου, η ανάπτυξη των ΑΠΕ αποτελεί στήριγμα της ενεργειακής μετάβασης και το μερίδιό τους στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί από το σημερινό 32% σε τουλάχιστον 80% μέχρι το 2050. Ωστόσο στο μέλλον το μέγεθος της επιδότησης του νόμου EEG δεν θα είναι σταθερό, αλλά θα καθορίζεται από την αγορά, με βάση τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.

Αυτή η αναφορά σε νόμους προσφοράς και ζήτησης ήταν που έφερε τον πρώτο τρόμο σε όσους ήταν καλομαθημένοι με τις εγγυημένες επιδοτήσεις της μέχρι σήμερα νομοθεσίας. Και ο τρόμος άρχισε να μετατρέπεται σε σύγκρυο, όταν ο Γκάμπριελ τόνισε ..

Nέος Μάης του 68; Η «Ολονυχτία» στη Γαλλία που θάβεται από τα media....


Ειδησεογραφία είναι (πέρα απο την επίσκεψη του Πάπα και τους « άθλους » της κυβέρνησης) κι αυτό που συμβαίνει με την « Ολονυχτία » εδώ και 16 μέρες στις πλατείες της Γαλλίας. Σε Παρίσι, Ρεν, Λιλ, Μπορντό, Μασσαλία, Λυών, Γκρενομπλ, Ναντη κ. αλλου, όπως και σε άλλες πλατείες ευρωπαικών χωρών σε Ισπανία, Βέλγιο ή στην Γερμανία. (Φυσικά η είδηση αυτή στα Ελληνικά ΜΜΕ θάφτηκε..)

Πολίτες απο κάθε πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα, συγκεντρώνονται κάθε βράδυ και μέσα απο συζητήσεις αμφισβήτούν τις σημερινές οικονομικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει τις ζωές μας, τους ηγετίσκους μας κι ότι επίσης θεωρείται « κατεστημένο ».
Το κίνημα αυτό μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται στη Γαλλία σε σημείο τέτοιο που να προκαλεί έντονη ανησυχία στην γαλλική πολιτική τάξη που προσπαθεί με κάθε μέσο να το καταστείλει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας προχθές τα ..

Η Βενεζουέλα κατηγόρησε ανοιχτά Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ για το «ναυάγιο» της Ντόχα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σε διπλωματική ρήξη εξελίσσεται το «ναυάγιο» των συζητήσεων των χωρών μελών του ΟΠΕΚ στην Ντόχα. Η Βενεζουέλα κατηγορεί ανοιχτά τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ ότι «δυναμίτισαν» τη συμφωνία για το «πάγωμα» της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, ώστε να διατηρηθούν οι τιμές και να ανακοπεί η πτωτική πορεία της τιμής του «μαύρου χρυσού».

Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Εουλόχιο ντελ Πίνο, κατηγόρησε ευθέως..