Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

OPEC: Ελαφρώς χαμηλότερη η ζήτηση πετρελαίου το 2013


Σε «ισορροπία» η αγορά πετρελαίου, στο β΄ εξάμηνο του 2013, αν και μια επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης μπορεί να φέρει αναστάτωση, προβλέπει ο OPEC σε έκθεσή του, όπου υποβαθμίζει ελαφρώς τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση μαύρου χρυσού.
Ο OPEC προειδοποιεί ότι η προβλεπόμενη ισορρόπηση μπορεί να απειληθεί, ειδικά αν εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα στην επερχόμενη περίοδο τυφώνων στην αμερικανική ήπειρο.
Ο Οργανισμός μείωσε ελαφρώς την πρόβλεψη για την διεθνή ζήτηση πετρελαίου το 2013, κατά 10.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση. Η ζήτηση για το προϊόν προβλέπεται να αυξηθεί κατά 780.000 βαρέλια ημερησίως φέτος, σύμφωνα με την νέα εκτίμηση
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Νομοθετική πράξη για «λουκέτο» σε οργανισμούς-Αφορά και στην ΕΡΤ

Νομοθετική πράξη για «λουκέτο» σε οργανισμούς-Αφορά και στην ΕΡΤ
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 139), που, όπως αποκάλυψε ο Real Fm, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε υπουργό της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή να κλείσει οργανισμούς και φορείς δικής του αρμοδιότητας. Η ΠΝΠ έχει γενικό χαρακτήρα, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real Fm, συνδέεται με την κρατική τηλεόραση, το κλείσιμο ή τη συγχώνευση της οποίας έχει συζητηθεί, όπως είχε γράψει πρώτη η Real News.


Διαβάστε εδώ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου



Σύμφωνα με πληροφορίες, του enikos.gr, κυβερνητικές πηγές, λένε ότι ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για το θέμα.

Εξάλλου, χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Και οι δύο διαφώνησαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για λουκέτα-συγχωνεύσεις οργανισμών θα ληφθούν τάχιστα, ενώ υπάρχει και μία περίπτωση κάποια θέματα να αποσαφηνιστούν ακόμη και σήμερα.





Ποιοι υπουργοί δεν υπέγραψαν την Νομοθετική Πράξη

Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει την δυνατότητα στους υπουργούς προχωρούν σε αναδιάρθρωση ή στο κλείσιμο οργανισμών και φορέων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Οι υπουργοί είναι  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.



Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στους οργανισμούς, η οποία ενδεχομένως αφορά και την ΕΡΤ.  
ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Προσφορά-απάτη των τουρκόφωνων Αζέρων για ΔΕΣΦΑ: 400 εκατ. έναντι 1 δισ. ευρώ της Sintez!


Σε απάτη εξελίσσεται η υπόθεση του διαγωνισμού της ΔΕΣΦΑ με τους τουρκόφωνους Αζέρους της Socar να έχουν προσφέρει, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, ένα τίμημα κάτω από 400 εκατ. ευρώ (350-400 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι πληροφορίες)  για το 66%, ενώ η προσφορά της ρωσικής Sintez ήταν 1 δισ. ευρώ!

Δηλαδή για την ΔΕΣΦΑ που ελέγχει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και δεν έχει χρέη σε αντιθεση με την ΔΕΠA, προσφέρονται λιγότερα από τον ΟΠΑΠ!

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί το ξεπούλημα της συγκεκριμένης κορυφαίας σημασίας στρατηγικής υποδομής (είναι ο διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου) στους Αζέρους (από πίσω βρίσκονται, φυσικά, οι ΗΠΑ), στην ουσία η χώρα σε συνδυασμό με τυχόν επιλογή του ΤΑΡ, θα εξαρτάται πλέον 100% από την Τουρκία μέσα από την οποία θα περνάει ο ΤΑΡ, αλλά και την Αλβανία (στην οποία καταλήγει ο ΤΑΡ πρν περάσει στην Ευρώπη).

Στην φωτογραφία ο ηγέτης-δικτάτορας (στιλ Β.Κορέας, διαδέχθηκε με "δημοκρατικές" διαδικασίες τον πατέρα του στην εξουσία) Ιλχάμ Αλίγιεφ με τον προστάτη του Ρ.Τ,Ερντογάν.

Τυχόν επιλογή της προσφοράς των Αζέρων για την ΔΕΣΦΑ απλά σημαίνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημά της από κάποια μη μνημονιακή κυβέρνηση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ Παραδέχθηκε τορπιλισμό από Βρυξέλλες και ΗΠΑ στην "βύθιση" της ΔΕΠΑ ο Α.Σαμαράς!


Mια αποικία ή ένα προτεκτοράτο το οποίο άγεται και φέρεται από τις Βρυξέλλες περιέγραψε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, επιβεβαιώνοντας την παρέμβαση και ακύρωση από την πλευρά των Βρυξελλών της αγοράς των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από τις ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez.

Όπως δήλωσε ο ο Α.Σαμαράς "Όλα πήγαιναν καλά στις συνομιλίες μας και στις διαπραγματεύσεις μέχρι πριν λίγες ημέρες με την Gazprom. Τότε συνέβησαν πράγματα πέρα και έξω από εμάς και τις δυνατότητές μας και είχαμε το αποτέλεσμα το χθεσινό".

Ο ίδιο ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ έμεινε άναυδος από την ομολογία Σαμαρά και έσπευσε να τονίσει ότι "Αν είναι έτσι κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους", αλλά ποιος να αναλάβει και τι; Η τρόϊκα, οι ΗΠΑ; Ποιοι; αυτοί κάνουν την πολιτική που θεωρούν ότι συνάδει με τα εθνικά τους συμφέροντα.

Άρα επιβεβαιώνεται το defencenet.gr που από χθες είχε τονίσει ότι τα περί χρεών της ΔΕΠΑ ήταν μεν υπαρκτά προβλήματα, αλλά ήταν η αφορμή στο να μείνουν έξω από τον διαγωνισμό οι ρωσικές εταιρείες.

Πρακτικά έχουμε επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου στην Ελλάδα. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Το ερώτημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στο "κόκκινο φως" που άναψαν στην ρωσική συμετοχή οι ΗΠΑ και οι Βρυξέλλες.

Μια συμμετοχή που θα άλλαζε όπως και στην περίπτωση του South Stream τον ενεργειακό χάρτη της χώρας και την μοίρα της ίδιας της χώρας;

Δεν είχαν μάθει ότι ο Αμερικανός προεσβευτής είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες γι αυτόν ακριβώς το σκοπό; Στο τηλεφώνημα του Μπαρόζο πως αντέδρασαν;

Επικοινώνησε ή προσπάθησε να επικοινωνήσει την τελευταία εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν ο Α.Σαμαράς; Που θα βρεθούν τώρα 2 δισ. ευρώ που έδινε π.χ. η Sintez;

Το να παραδέχεται ο πρωθυπουργός τς χώρας ότι τελούμε σε καθεστώς αποικίας είναι ίσως το πιο εύκολο. Το να αρνείται να μας βγάλει από αυτό το καθεστώς, είναι ολέθριο.

Όσο για το ότι αρνήθηκε ότι το ναυάγιο στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα φέρει νέα μέτρα μένει να το δούμε.

Αυτό που δεν ανακοινώνουν ακόμα είναι η προσφορά της Socar για την ΔΕΣΦΑ. Γιατί; Μήπως γιατί θα τεθεί θέμα ποινικών ευθυνών στην περίπτωση που κάνουν αποδεκτή την εξαιρετικά χαμηλή προσφορά που φημολογείται ότι έχουν καταθέσει οι τουρκόφωνοι Αζέροι;

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Επίσπευση πώλησης των ΕΛΠΕ


<<Ερωτηματικό ωστόσο είναι το τι θα γίνει με το διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ. Η πώληση του μεριδίου 35% που έχουν τα διυλιστήρια στη ΔΕΠΑ θα αποτελούσε «προίκα» για τα ΕΛΠΕ, που ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης τους θα αύξαναν έτσι την αξία τους. Τα χρήματα αυτά τώρα δεν θα «έλθουν» μέσα στο 2013.
Παρ’ όλα αυτά στο ΤΑΙΠΕΔ, εκτιμούν ότι αν πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους της Socar, θα μπορέσει να «τρέξει» και η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία πωλούν το 34% του ΔΕΣΦΑ, ενώ το άλλο 31% πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ.
Το κακό σενάριο θα είναι να μην πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ, που σημαίνει ότι μπλοκάρει και η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα ΕΛΠΕ, επειδή είναι ταυτόχρονα και ηλεκτροπαραγωγός, θα έχουν περιορισμένα δικαιώματα στο ΔΕΣΦΑ, καθώς δεν θα μπορούν να ελέγχουν το μάνατζμεντ. Αν δηλαδή ο διαγωνισμός για το ΔΕΣΦΑ ναυαγήσει, τότε τα ΕΛΠΕ θα μείνουν με μια συμμετοχή (35%), χωρίς ωστόσο έλεγχο στις αποφάσεις της διοίκησης.
Και τα σενάρια για τη Socar
Όσο για τη Socar και τις πιθανότητες απόκτησης του ΔΕΣΦΑ, κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσει. Ο ΔΕΣΦΑ με βάση το μοντέλο αποτίμησής του (ενεργητικό μείον χρέη), εκτιμάται ότι αξίζει γύρω στα 600 εκατ. ευρώ. ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ πουλούν το 66% του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή περίπου μιας εταιρεία αξίας 400 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η Socar έχει καταβάλει προσφορά πάνω από τα 460 εκατ. ευρώ που ήταν το προ μηνών ενδεικτικό της τίμημα.......>>
Απόσπασμα άρθρου. Για να το διαβάσετε ολόκληρο, πατήστε εδώ

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δημόσιο: φεύγουν 12.500 μέσα σε 20 μέρες – Τι έγραψε στο twitter ο Αντώνης Μανιτάκης

- “Μπλόκο” από την τρόικα που απαιτεί εδώ και τώρα τις απολύσεις στο Δημόσιο
- Σάλος σε ΕΡΤ και αμυντική βιομηχανία για τις 1.500 απολύσεις υπαλλήλων 
- Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση τις απολύσεις από τις μεγάλες ΔΕΚΟ
Με δυο twitter ο υπουργός Α. Μανιτάκης επιβεβαίωσε ότι ως το τέλος του μήνα, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του δημοσίου.

Με τα μηνύματά του ο υπουργός ενημέρωσε αργά χθες ότι: 
«O σχεδιασμός της κινητικότητας των 12.500 θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου μετά από συστηματική προετοιμασία» και λίγο αργότερα πως «Αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημοσίου και να αξιοποιεί τις ικανότητες του κάθε εργαζόμενου».

Επί της ουσίας ο υπουργός επιβεβαιώνει τα περί μετατάξεων που (θυμίζουμε) είναι αναγκαστικές, όμως δεν αναφέρεται στο φλέγον (και για την τρόικα) θέμα των απολύσεων.
Αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι μια πολιτική απόφαση των τριών αρχηγών.

Από το επιτελείο του υπουργού λέγεται ότι οι 2.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις συνδέονται σε ένα βαθμό με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, όμως δεν αρκούν οι οργανισμοί που κλείνουν για να “πιάσει” η κυβέρνηση τον αριθμό των 2.000 υπαλλήλων.

Έτσι έχει προκύψει το θέμα της ΕΡΤ, της ΕΛΒΟ, της ΕΑΒ και των ΑΣ. Ως προς αυτές τις πληροφορίες οι οποίες μάλιστα μιλούν για απολύσεις που μπορεί να φτάσουν τις 1.500 (περίπου 1.000 από την ΕΡΤ και 500 από την αμυντική βιομηχανία) η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν διαψεύδει , αλλά ούτε και επιβεβαιώνει.

Όσον αφορά το ζήτημα της διαθεσιμότητας, ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ένταξη 25.000 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως το τέλος του χρόνου και ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για να βρεθούν 12.500 «διαθέσιμοι» στο τέλος του Ιουνίου. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Πότε ο χείμαρρος της οργής μας θα σπάσει το φράγμα του φόβου μας?


Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, λοιπόν, ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο έγινε διάπλατη λεωφόρος για τον αποκαθηλωμένο τσάρο της οικονομίας, που στις εποχές της δόξας του, με το σακίδιο στον ώμο, περιφερόταν για 618 ημέρες και νύχτες στα πέρατα της οικουμένης για να.....
εισπράττει καρπαζιές από παντού. 

Για το γεγονός ότι η λίστα έμεινε τόσο καιρό στα συρτάρια, παραποιήθηκε, ενεχειριάστηκε αλλά δεν αξιοποιήθηκε φταίει, λοιπόν, μόνο ο καρπαζοεισπράκτορας... 

Αθώος ζητώντας και τα ρέστα από πάνω, ο ανεκδιήγητος παρασυνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία που πήρε τη λίστα στο σπίτι του με σκοπό να τη φάει κι αυτήν, ξεχνώντας να δώσει εντολές αξιοποίησής της. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπένι-όχι-ο-Χιλ, ο άλλος, ο δικός μας, ο αστειότερος, αναγκάστηκε να παραδώσει τη λίστα μόνο όταν εκτέθηκε από τις δηλώσεις του Στουρνάρα, ο οποίος σε ερώτηση των New York Times είxε πει, για όσους θυμούνται, ότι τότε ήταν πρώτη φορά (sic) που άκουγε, από τον δημοσιογράφο, για την ύπαρξη της περιβόητης λίστας.

Απαλλαγμένος -και λόγω βλακείας- ο μεγάλος διανοητής Γιωργάκης Mind-the-GAP. Αμέτοχος κι ο άτεγκτος τεχνοκράτης Παπαδήμος. Αθώος κι ο προνομιακός συνομιλητής του Θεού, Αντωνάκης. Ανεπαρκής και σε αυτόν τον ρόλο κι ο τεχνοκράτης οικονομικός διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, από τη στιγμή και μετά που... έμαθε για την ύπαρξή της λίστας. 

Όλοι τους ραντισμένοι με τα δάκρυα του πρώτου τη τάξει κρονόληρου, εξιλεωμένοι κι άσπιλοι.

Αναμάρτητοι, κατά τα φαινόμενα κι οι αδιάφθοροι κομματόσκυλοι των ελεγκτικών μηχανισμών.

"Πρωθυπουργοί", "ηγέτες" και κολαούζοι συνοδοιπόροι, πρόθυμοι να βάλουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις των μονίμων υποζυγίων και να επιβάλουν φόρους που δεν μπορούν να πληρώσουν οι ασθενέστεροι, αλλά άκρως κι επίμονα απρόθυμοι να παρενοχλήσουν τους χρυσοκάνθαρους του σιναφιού. 

Οι πρωταγωνιστές αυτού του σκανδάλου, "κατήγοροι" και κατηγορούμενοι μαζί, επιβεβαιώνουν με τη συμπεριφορά τους για άλλη μια φορά το ηθικό και αξιακό επίπεδο αυτών που έχομε εκλέξει για να μας κυβερνάνε, προσφέροντας ένα ευτελές θέαμα, που κάτω από τις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, προκαλεί τη μέγιστη αηδία.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι, αν θέλανε, θα μπορούσαν να έχουν ελέγξει δεκάδες παρόμοιες λίστες από φοροκλέπτες και επίορκους δημόσιους "λειτουργούς" στις δεκάδες φιλόξενες γι' αυτούς τράπεζες και τους φορολογικούς παραδείσους, η αηδία γίνεται ορμητικός χείμαρρος εμετού. Να δούμε πότε αυτός ο χείμαρρος θα σπάσει το πελώριο φράγμα του φόβου μας για να τους πνίξει.

"Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία... Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία."

Alexandros Raskolnick 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Kατάσχεση καταθέσεων πάνω από 1500 ευρώ!


Κατάσχεση καταθέσεων για χρέη στο δημόσιο για όσους καταθέτες έχουν στην τράπεζα πάνω από 1500 ευρώ προβλέπει τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για ατομικό λογαριασμό και πάνω από 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαν αρκετό θράσος έτσι ώστε να εκδώσουν και ανακοίνωση για την οποία επαίρονται (εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης) ότι «με την ρύθμιση αυτή διασφαλίζεται το 81,5% των καταθετών στη χώρα μας μιας και αυτό είναι το ποσοστό των καταθέσεων κάτω των 2.000 ευρώ».

Δηλαδή οι κατασχέσεις θα αφορούν μόνο το 20% του πληθυσμού αφού το υπόλοιπο 80% έχει ήδη πτωχεύσει υπ'ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: δεfencenet.gr

Σε πτώση η τιμή του πετρελαίου



  Το αργό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας με αρνητικό πρόσημο, καθώς τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο η ανάπτυξη να επιβραδύνει στη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα στον κόσμο.

  Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου έχασε 26 cents ή 0,3% κλείνοντας στα 95,77 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

"ΦΕΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟN ΛΑΙΜΟ" To Kίνημα "Δεν πληρώνω" των ελληνκών εταιρειών-κολοσσών στην ΔΕΠΑ


Το Κίνημα "Δεν πληρώνω" τελικά δεν αφορά μόνο τους απλούς πολίτες που αγανακτισμένοι από τα εξωφρενικά διόδια, τα τέλη, κλπ. κλπ. αρνούνται να πληρώσουν.

Έχει επεκταθεί και στις μεγάλες εταιρείες της χώρας και φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πραγματικότητα έπαιξε ρόλο στο να ματαιωθεί η πώληση της ΔΕΠΑ στην ρωσική Gazprom.

Ιδού λοιπόν ο κατάλογος των ενεργοβόρων σε φυσικό αέριο βιομηχανιών της χώρας που απλά "Δεν πληρώνουν", όπως προκυψε από απάντηση στην Βουλή της ΔΕΠΑ σε σχετική ερώτηση της δραστήριας βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή:

Από την απάντηση της ΔΕΠΑ προκύπτει ότι:

>Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ οφείλει 111.454.999,90 ευρώ (σύμφωνα με στοιχεία, του 2012, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε οφειλές ύψους 53.278.665,61 ευρώ).

>Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER AE οφείλει 29.846.389,61 ευρώ (σύμφωνα με στοιχεία του 2012, η εταιρεία όφειλε 54.579.480,75 ευρώ).

>Η PROTERGIA AE οφείλει 46.445.051,09 ευρώ (το 2012, οι οφειλές ανέρχονταν σε 74.799.501,73 ευρώ).

>Η ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ οφείλει 48.312.591,12 ευρώ (το 2012, η οφειλή ήταν 144.145.504,31 ευρώ).

>Η MOTOR OIL ΕΛΛΑΣ οφείλει 36.960.017,22 ευρώ (το 2012, οι οφειλές ήταν 34.953.943,72 ευρώ).

>Η ΗΡΩΝ ΙΙ ΘΕΡΜΟ/ΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ οφείλει 25.548.825,27 ευρώ (το 2012, η οφειλή ήταν 6.184.610,92).

Η ρωσική Gazprom μέσω εκπροσώπου της που μίλησε στο Reuters, αναφέρει ότι «…η εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα από μη πληρωμές καταναλωτών, θα απαιτηθεί αναδιάρθρωσή της για την αποκοπή των παραρτημάτων της ΔΕΣΦΑ, ενώ στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν παρασχέθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινωθεί το υπάρχον καθεστώς κρατικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΠΑ».

Να πούμε ότιη Αλουμίνιον ΑΕ και η Motor Oil Eλλάς, ανήκουν στην κοινοπραξία Μ&Μ των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου που είχαν καταθέσει προσφορά για την ΔΕΠΑ (επίσης αποσύρθηκαν).

Θεωρούμε ότι όλοι οι παραπάνω πρέπει να μετεξελιχθούν σε Κίνημα με τον τίτλο: "Δεν πληρώνω αλλά με πληρώνουν"!

ΠΗΓΗ: defencenet.gr