Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Exxon Mobil: Σχέδια για αύξηση μερίσματος και μείωση χρέους

 




Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και αερίου Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα της και να μειώσει το χρέος μέχρι το 2025, καθώς περιορίζει τις δαπάνες.

Η Exxon τόνισε πως..

Motiva refinery second-largest CDU operating at 80% capacity:

 


The second-largest crude distillation unit (CDU) at Motiva Enterprises 607,000 barrel-per-day (bpd) Port Arthur, Texas, refinery is operating at 80% of capacity, said sources familiar with plant operations.

Motiva is preparing to restart the smallest CDU and the..

Η Exxon θα μειώσει το 7% του εργατικού δυναμικού της Σιγκαπούρης

 




Η ExxonMobil Corp σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της στη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο διύλισης πετρελαίου και πετροχημικών, κατά περίπου 7% εν μέσω των «άνευ προηγουμένου συνθηκών της αγοράς» που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19, ανέφερε.

Περίπου 300 θέσεις από 4.000 τρέχουσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν..

Η CAC κατασκευάζει μονάδα βιοκαυσίμων για OMV



 Το Chemieanlagenbau Chemnitz (CAC) έχει ανατεθεί από την OMV με συνολική ευθύνη για την κατασκευή μονάδας βιοκαυσίμων. Με αυτό το έργο, η CAC πραγματοποιεί ένα από τα πρώτα εργοστάσια μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη που χρησιμοποίησαν καινοτόμο συμπαραγωγή για την παραγωγή καυσίμων ουδέτερου άνθρακα. Για το σκοπό αυτό, τα βιογενή υλικά εισόδου υποβάλλονται σε επεξεργασία σε..

Παραμένει και οξύνεται το πρόβλημα δυσοσμίας στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου της ΠΕ Θεσσαλονίκης

 


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Υγείας, σχετικά με το γεγονός πως παραμένει και οξύνεται το πρόβλημα δυσοσμίας στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου της ΠΕ Θεσσαλονίκης, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης και το Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, έχουν ως εξής:

9 ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

 









Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δημοσιεύει το νέο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, όπου παρουσιάζεται η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Από το inegsee.gr

ΗΠΑ: Oι Δημοκρατικοί επιδιώκουν τη μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού προγράμματος γεωτρήσεων

 



Οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί νομοθέτες στο Κογκρέσο παρουσίασαν την Τρίτη ένα σύνολο λογαριασμών για τη μεταρρύθμιση των ομοσπονδιακών κανονισμών μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου,συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των ποσοστών δικαιωμάτων και της ενίσχυσης των απαιτήσεων καθαρισμού.

Σύμφωνα με το Reuters οι λογαριασμοί θα επικαιροποιούσαν νόμους δεκαετιών που διέπουν τη γεώτρηση..

Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι της PIPE LIFE

 



Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο 3 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της πολυεθνικής PIPE LIFE του ομίλου Wienerberger, αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου πλαστικών στη Θήβα.

Χθες η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος με ανακοίνωσή της υποστήριξε..

Baker Hughes και Akastor συγχωνεύουν τις μονάδες εξοπλισμού γεώτρησης πετρελαίου

 



Η Baker Hughes και η νορβηγική Akastor θα συγχωνεύσουν τις υπεράκτιες μονάδες εξοπλισμού γεώτρησης πετρελαίου για να συνδυάσουν τις συμπληρωματικές τεχνολογίες τους, με σκοπό την εισαγωγή της νέας εταιρείας στο χρηματιστήριο μακροπρόθεσμα, ανακοίνωσαν την Τρίτη 2/3/2021.

Η ζήτηση για νέο εξοπλισμό γεώτρησης ήταν αδύναμη εν μέσω..

Στεφάτος (ΕΔΕΥ): Κανείς δεν εγκαταλείπει τους υδρογονάνθρακες - Πρόβλημα η μικρή χαρτογράφηση του υπεδάφους με σύγχρονα μέσα

 



Μετά από 15 χρόνια καριέρας στη βιομηχανία έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της Νορβηγίας, ο Αριστoφάνης Στεφάτος κλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα ηνία του κλάδου στη χώρα του, από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ, σε μια..