Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Εξορύξεις ante portas (ή Κεφαλλονιά και παγκόσμιο διακύβευμα)

Από το huffingtonpost.gr
Ο αιώνας αυτός μπορεί να ειπωθεί «αιώνας του χάους». Είναι τα χρόνια που τα ηνία κρατούν οι μεγάλες, πολυεθνικές εταιρείες, που με φρενήρη και αχαλίνωτη επιδίωξη κέρδους – μέσω της παγκοσμιοποίησης - δεν φτάνουν ποτέ πουθενά, με αποτέλεσμα, τον πλούτο όλου του κόσμου να τον έχουν στα χέρια τους ελάχιστοι ολιγάρχες. Αυτοί, προς ίδιον όφελος, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις -δικής τους επιλογής-, θέτουν όρους σε ρυπογόνες «επενδύσεις» και σε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που παίρνουν..

Πράσινο φως από το ΚΕΣΠΑ για την υλοποίηση έργων των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ

Από το worldenergynews.gr
Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση έργων της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ μετά την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε χθες 22 Οκτωβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Κεντρικού Συμβουλίου  Περιβαλλοντικής..

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΔΕΔΑ - Πρόεδρος ο Β. Κοτρώνης, διευθύνων σύμβουλος ο Μ. Τσάκας

Από το energypress.gr
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Α.Ε. Πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Βασίλειος Κοτρώνης, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο κ.  Μάριος Τσάκας.

Ειδικότερα, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Α.Ε. έχει ως εξής: 

Γεννηματά: Σκανδαλώδης η πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ

Από το enikos.gr
«Το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Εκφράζοντας την αντίθεσή της..

Qatar Petroleum: Σε ισχύ η διαθεσιμότητα very low sulphur fuel oil

Από το naftikachronika.gr
Η Qatar Petroleum ανακοίνωσε την έναρξη προσφοράς καυσίμων very low sulphur fuel oil (VLSFO) στο λιμάνι του Ras Laffan (RLIC), το οποίο είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς του ΙΜΟ για το sulphur limit στα ναυτιλιακά καύσιμα, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2019, η Qatar Petroleum..

Νέες Δεσμεύσεις Από ΕΕ για Kαθαρούς και Ασφαλείς Ωκεανούς

Από το energia.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της διάσκεψης «Our Ocean», που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο της Νορβηγίας στις 23 και 24 Οκτωβρίου, θα ανακοινώσει 22 νέες δεσμεύσεις για την καλύτερη διακυβέρνηση των ωκεανών

Παράλληλα, η Ε.Ε. εγκαινιάζει το «The Ocean Tracker» (Παρακολούθηση των ωκεανών), έναν διαδραστικό χάρτη για την παρακολούθηση..

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΣΕΕ: ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΓΚΙΑΤΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ) ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Από το tsiminiera.com
Πρωτοφανές! Η διάσπαση της ΔΑΚΕ που παλαιότερα αβάνταραν και ορισμένα στελέχη της ΝΔ, πήγε στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ και στήριξε ΚΚΕ.

Οι «μάσκες έπεσαν στη σημερινή συνεδρίαση για τη συγκρότηση της Προσωρινής Διοίκησης της ΓΣΕΕ», λένε στελέχη της συνομοσπονδίας. Η παράταξη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», η οποία κατηγορείται από μπασμένους στα..