Στο ίδιο λάθος (;) που έκανε ως υπουργός οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας υπέπεσε και το τμήμα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, μου λέει στέλεχος της ενεργοβόρου βιομηχανίας σχολιάζοντας την ανακοίνωση που βγήκε για το κόστος του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Θυμίζω ότι ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών επικαλείτο διαρκώς τα ανολοκλήρωτα και ελλιπή στοιχεία της ελληνικής και ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας που βασίζονται σε δηλώσεις των προμηθευτών και δεν περιλαμβάνουν τις πραγματικές τελικές τιμές όπως αυτές προκύπτουν από διμερείς συμβάσεις, αγορές από το χρηματιστήριο ενέργειας κλπ. Τώρα λοιπόν έρχεται το τμήμα ενέργειας του Σύριζα να …
Νέο ρυπαντικό επεισόδιο σήμερα, Σάββατο 9 Απριλίου, το μεσημέρι, από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Σε μια επίδειξη …Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τα ΕΛΠΕ απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα, για δύο και πλέον ώρες, χιλιάδες κυβικά απαέρια. Θόρυβος και έντονη δυσοσμία σε συνδυασμό με τους νότιους και νοτιοδυτικούς ανέμους δημιούργησαν μια απαράδεκτη κατάσταση, καθώς το πέπλο των …«υδρατμών» ταξίδευε όπου φυσούσε ο άνεμος… Τα τελευταία ρυπαντικά επεισόδια.
Όχι, να το παραδεχτούμε. Αυτή είναι πράγματι αριστερή πολιτική! Τρέμει η πλουτοκρατία και ωχριά η μπουρζουαζία στην χώρα μας, ..μετά την διαρροή των νέων μέτρων που έρχονται. Αυξήσεις στον φόρο των καυσίμων. Αυξήσεις στα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Αυξήσεις στους φόρους ποτών και τσιγάρων. Αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ. Αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζικών συναλλαγών. Χώρια οι αυξήσεις των άμεσων φόρων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, οι διάφορες ''εισφορές αλληλεγγύης'', και το λιλί της μάνας τους. ''Μόλις το 3% των πολιτών θα..
Πώς το αφεντικό της Texaco, τη δεκαετία του ’30, βοήθησε τον Φράνκο, τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ με το να τους προσφέρει καύσιμα και πληροφορίες
O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερσον συνήθιζε να λέει πως «οι έμποροι δεν έχουν πατρίδα. Δεν έχει σημασία πού μένουν, αλλά σε ποιο σημείο λαμβάνουν τα κέρδη τους». Δύο αιώνες μετά, η ρήση του δεν θα μπορούσε παρά να επιβεβαιωθεί και με το παραπάνω. Με το εμπόριο να βρίσκεται απλωμένο σε όλο τον κόσμο και τα κέρδη να προέρχονται από διαφορετικές, ολότελα υπερεθνικές, πηγές, οι έμποροι του κόσμου αισθάνονται λιγότερο «εθνικοί» από ποτέ. Τα κέρδη τους δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα στην οποία διαμένουν, η δύναμή τους, δε, ξεπερνάει ακόμη κι αυτή των κυβερνήσεων. Στην κορυφή αυτής της εμπορικής αλυσίδας βρίσκονται οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις. Οι πρακτικές που ακολουθούν είναι εξόχως επιθετικές, σε σημείο να είναι εκείνες που καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι οι κυβερνήσεις. Τρανό παράδειγμα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Salon.com, ο τρόπος που η ExxonMobil λειτούργησε στη Δέλτα της Νιγηρίας. Παράλληλα με την επιχείρηση εξόρυξης πετρελαίου προχώρησε σε στρατηγικές δωρεές στο στρατό, το ναυτικό και την αστυνομία της χώρας. Σύμφωνα με το ..
Κρίσιμο θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα για την πορεία αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, καθώς αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με τον προτιμητέο επενδυτή για την ανάπλαση της έκτασης, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development. Ουσιαστικά, η νέα αυτή συμφωνία θα..
Την εκτίμησή τους πως ο εντοπισμός του Ένατου Πλανήτη θα πραγματοποιηθεί το αργότερο σε έναν χρόνο από σήμερα, μεταφέρουν επιστήμονες στο αμερικανικό περιοδικό Scientific American. Η εκτίμηση αυτή, όπως αναφέρει το περιοδικό, βασίζεται στο γεγονός ότι αρκετές ερευνητικές ομάδες έχουν ήδη αποδυθεί στο «κυνήγι» του «Πλανήτη Χ», όπως είναι το παρατσούκλι του, με συνέπεια να ενισχύονται συνεχώς οι ενδείξεις για την ύπαρξή του. Ένα από τα τελευταία παραδείγματα είναι η μελέτη αστροφυσικών από το Αστεροσκοπείο της Κυανής Ακτής στη Γαλλία, σύμφωνα με την οποία το μυστηριώδες αυτό σώμα θα μπορούσε να εξηγήσει μικρές διαταραχές που παρατηρούνται στην τροχιά του διαστημοπλοίου Cassini. Η υπόθεση ύπαρξης του «Πλανήτη Χ» πρωτοδιατυπώθηκε από τους αστρονόμους Μάικλ Μπράουν και Κόνσταντιν Μπάτιγκιν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech). Στα τέλη Ιανουαρίου, οι δύο επιστήμονες ανακοίνωσαν πως..
Στον κόσμο της ενέργειας, η Ινδία μετατρέπεται στη νέα Κίνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη πολυπληθής χώρα στον κόσμο έχει γίνει το κέντρο της ζήτησης πετρελαίου, αφού η οικονομία επεκτείνεται και προσελκύει τους επενδυτές που αποδιώχνει η Κίνα. Κι όπως έκανε η Κίνα πριν από μία δεκαετία, η Ινδία ποντάρει στις ενεργειακές της ανάγκες επενδύοντας σε εγχώριες και εξωτερικές πηγές παραγωγής. Η Ινδία μπορεί να έχει κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δεν είχε η Κίνα. Η ανάπτυξή της επέρχεται τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα βάραθρα. Αξίζει και μόνο να αναφέρουμε πως..