Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1992

Από το poenergias.gr
Ημερομηνία ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους στη Βιομηχανία Πετρελαίου και όχι μόνο.
15 αδικοχαμένοι συνάδελφοι και 24 τραυματίες στο Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ. Η ελλιπής
συντήρηση σε ένα διυλιστήριο που δεν είχε εκσυγχρονιστεί επί σειρά ετών, ήταν η αιτία του
τραγικού δυστυχήματος για το οποίο δεν αναζητήθηκαν ποτέ ευθύνες.
Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται όταν..

ΕΛΠΕ και κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου θα συζητήσουν στο ERTC τις προοπτικές του κλάδου διύλισης και διανομής

Από το energypress.gr
Το ERTC (European Refining Technology Conference), το μεγαλύτερο και πλέον επιδραστικό συνέδριο της Ευρώπης, επιστρέφει από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου του 2017, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Παράλληλα με την Παγκόσμια Σύνοδο για τα Πετροχημικά (Global Petrochemicals Summit), το ERTC διοργανώνεται για πρώτη φορά από τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την υποστήριξη της Motor Oil (Ελλάς).

Το ERTC θα φιλοξενήσει κορυφαίους ομιλητές από τον ευρωπαϊκό κλάδο της διύλισης και των πετροχημικών, όπως..

Εξαιρετικά επικίνδυνο το νέφος από το εργοστάσιο χημικών στο Τέξας

Από το newsbeast.gr
Το νέφος που προκλήθηκε σήμερα από την έκρηξη σε ένα πλημμυρισμένο χημικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά του Χιούστον είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο», προειδοποίησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema), Μπροκ Λονγκ.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στη βιομηχανική μονάδα της γαλλικής εταιρείας Arkema, στο Κρόσμπι. Το εργοστάσιο πλημμύρισε, κόπηκε το ρεύμα και κατά συνέπεια δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα ψύξης των πολύ εύφλεκτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή. Οι αρχές γνώριζαν εδώ και ημέρες ότι υπήρχε κίνδυνος για αυτό είχαν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα περίπου 3 χιλιομέτρων.

Σε ανακοίνωσή της η Arkema ανέφερε ότι..

Αύξηση στις εξαγωγές βενζίνης από την Ευρώπη αναμένουν οι traders

Από το worldenergynews.gr
Οι εξαγωγές βενζίνης από την Ευρώπη προς τον Ατλαντικό αναμένεται να επιταχυνθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι traders προσπαθούν να καλύψουν τα  κενά της προσφοράς μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας  Harvey στις αμερικανικές ακτές του Κόλπου.

 Πολλές από τις αποστολές αναμένεται να καταλήξουν στη Λατινική Αμερική, η οποία εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις παραδόσεις βενζίνης και ντίζελ από τις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, λόγω της ταχύτατης αύξησης της ζήτησης στις αναδυόμενες οικονομίες όπως το Μεξικό και η Βραζιλία.

Σχεδόν το ¼  της παραγωγής καυσίμων των ΗΠΑ χτυπήθηκε ..

Δηλώσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου

Από το documentonews.gr
Δήλωση Προέδρου Δ.Σ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ A.E. κ. Ευστάθιου Τσοτσορού:

«Στα σημερινά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2017 καταγράφονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις του Ομίλου, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της περιόδου 2015-2017, με κεντρικούς άξονες την χρηματοοικονομική εξυγίανση, την επαναφορά και σταθεροποίηση της κερδοφορίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €224 εκατ. καταγράφοντας άνοδο 107,4% σε σχέση με πέρσι και 141% με το 2015, ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA έφτασαν στα €457 εκατ. αυξημένα κατά 40,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου..

Harvey: Mε πυρκαγιά ή έκρηξη κινδυνεύει μονάδα της Arkema, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης


Από το worldenergynews.gr
Με πυρκαγία ή έκρηξη κινδυνεύουν τα χημικά που είναι αποθηκευμένα στο εργοστάσιο  της Arkema στο Κρόσμπι του Τέξας καθώς, λόγω της καταγαίδιας Harvey έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν ψύχονται, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει 1,80 μέτρο νερό μέσα στο εργοστάσιο. Έχουμε χάσει την έκτακτη ηλεκτροδότηση και δύο πηγές επιπλέον ηλεκτροδότησης. Κατά συνέπεια δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα για την ψύξη των υλικών που βρίσκονται στο εργοστάσιο, τα οποία τώρα μπορεί να εκραγούν και να προκαλέσουν σοβαρή πυρκαγιά», δήλωσε σήμερα 31/8 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Arkema Richard Rowe.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Rowe τόνισε ότι ..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, διοργανώνει από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σειρά παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα:

ΕΡΓΑΝΗ: Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις των εργοδοτών έναντι των εργαζομένων


Από το bankingnews.gr
Καθορίζονται νέες διαδικασίες σε ότι αφορά την τήρηση στοιχείων από τον εργοδότη
Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»  καθορίζονται νέες διαδικασίες σε ότι αφορά την τήρηση στοιχείων από τον εργοδότη στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Σ.ΕΠ.Ε. (ΟΠΣ - ΣΕΠΕ).

Αναλυτικά οι εργοδότες και οι λογιστές έχουν τις εξής υποχρεώσεις

Η φύτευση δέντρων μπορεί να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως στις μεγαλουπόλεις

Από το naftemporiki.gr
Η φύτευση δέντρων μπορεί να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ σε πόρους υγείας, ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη του State University της Νέας Υόρκης (SUNY) αναφέρει ότι τα δέντρα μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση, απορροφώντας άνθρακα και προστατεύοντας τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια περιόδων καύσωνα.

Με το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού να προβλέπεται ..