Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ν/Σ «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Σήμερα εστάλη στον αρμόδιο υπουργό αναλυτική επιστολή της ΓΣΕΕ με τις θέσεις της για το σχέδιο νόμου που αφορά στις συγκεντρώσεις-πορείες.

Επισημαίνουμε ότι το εν λόγω Ν/Σ ετέθη σε δημόσια διαβούλευση από 25/02 έως 10/03/2020, δηλ. σε περίοδο που όλη η προσοχή της κοινωνίας ήταν αλλού…

Επί της αρχής επισημαίνουμε ότι για Ν/Σ με τα οποία εισάγονται ευρείας κλίμακας περιορισμοί που συνδέονται με...

Goldman Sachs: Μέχρι το 2022 θα φτάσει στα προ κορονοϊού επίπεδα η πετρελαϊκή ζήτηση


Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι μια αύξηση των μετακινήσεων, μια στροφή στις ιδιωτικές μετακινήσεις και κυβερνητικές προσπάθειες για τη βελτίωση των οικονομιών με υψηλότερες δαπάνες υποδομών, θα βοηθήσουν την πετρελαϊκή ζήτηση παγκοσμίως να επιστρέψει στα προ κορονοϊού επίπεδα μέχρι το 2022.

Η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί κατά 8% φέτος, προτού ανακάμψει 6% το 2021 και προτού ανακάμψει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2022.

"Η πετρελαϊκή ζήτηση έχει..

Πετρέλαιο: Τι θα έρθει μετά το πιο δυναμικό ράλι σε 30 χρόνια;


Το πρώτο τετράμηνο του έτους το πετρέλαιο βίωσε ένα ανηλεές σφυροκόπημα, καθώς είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη βουτιά στη ζήτηση που πυροδότησε η πανδημία, αλλά και τον πόλεμο τιμών Σαουδικής Αραβίας- Ρωσίας. Ο πρώτος παράγοντας επιμένει. Ωστόσο με Ριάντ και Μόσχα να καταλήγουν τελικά σε συμφωνία για δυναμική παρέμβαση στην αγορά, οι τιμές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση εδώ και 30 χρόνια. Τι θα πρέπει να περιμένουμε όμως από εδώ και πέρα; 

Η τιμή του μπρεντ, που είχε καταρρεύσει..

Πρόβλημα εφοδιασμού με πετρέλαιο για την Ε.Ε. ως το 2030 προβλέπει γαλλική δεξαμενή σκέψης


Προειδοποίηση για ελλείψεις στον εφοδιασμό της Ευρώπης με πετρέλαιο ως το 2030 απευθύνει η γαλλική The Shift Project, καθώς σε ανάλυσή της εκτιμά ότι η παραγωγή των χωρών που εξάγουν αργό στην Ε.Ε. θα μειωθεί σχεδόν κατά 8% μέχρι τότε.

Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. θα μπορεί να λαμβάνει πλέον λιγότερο αργό από τους συγκεκριμένους προμηθευτές της και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει πρόβλημα εφοδιασμού.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την ώρα που στη χώρα οι επιπτώσεις της υγειονοµικής κρίσης για τους εργαζόµενους γίνονται όλο και πιο δραµατικές, την ώρα που στη χώρα το φάντασµα της οικονοµικής κρίσης δείχνει να επιστρέφει ακόµα πιο απειλητικό και ενώ τα ΕΛΠΕ πανηγυρίζουν για κέρδη και νέες προοπτικές ανάπτυξης, µε στελέχη της ∆ιοίκησης να δηλώνουν στα ΜΜΕ πως δεν θα χαθεί καµία θέση εργασίας, έρχονται ξαφνικά και απολύουν εργολαβικούς συναδέλφους µας χωρίς καµία εξήγηση µα κυρίως χωρίς καµµιά δικαιολογία!

Στέλνουν εργαζόµενους στην ανεργία, που είναι..