Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο ...ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ "ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ" Χώρα "κομμάτια και θρύψαλα": Παραδίδουν τον έλεγχο των ελληνικών συνόρων στους ξένους - Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο λάθρο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο λάθρο
Σε μονομερείς ενέργειες "προστασίας" των συνόρων μιας χώρας-μέλους της ΕΕ )ανεξάρτητα εάν έχει υπάρξει αίτημα αρωγής ή όχι από το ενδιαφερόμενο κράτος και ανεξάρτητα από πώς το κράτος αυτό κρίνει αν συνάδει μια τέτοια επέμβαση με τα εθνικά του συμφέροντά) θα μπορεί να προβαίνει η FRONTEX.

Τι σημαίνει αυτό; Αν η FRΟNTEX, δηλαδή οι Βρυξέλλες κρίνουν ότι πρέπει να μπουν "για λόγους ανθρωπισμού" 500.000 λάθρο στην Ελλάδα σε ένα μήνα, θα μπούν (έτσι ή αλλιώς χάρη στους Τούρκους δουλεμπόρους και την αγαστή συνεργασία του τουρκικού κράτους, μπαίνουν και τώρα)!

Αν όμως η FRONTEX κρίνει ότι αυτές οι 500.000 θα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα θα μείνουν! Και κανείς από την ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει την δυνατότητα να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Γιατί εκεί βρίσκεται το "κλειδί" της απόφασης: Οχι στο ποιοι και πόσοι θα εισέρχονται στην Ελλάδα, αλλά στο ποιοι και πόσοι (και αν...) θα βγαίνουν από την Ελλάδα! Αφού φυσικά...

Νέα Πτώση για τον Μαύρο Χρυσό

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα Πτώση για τον Μαύρο Χρυσό
Τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τον μαύρο χρυσό. Το πετρέλαιο τύπου WTI υποχωρεί κατά 1,5% έχοντας διασπάσει και τα χαμηλά του Δεκεμβρίου του 2008 ($36,18). Έχοντας σημειώσει χαμηλά 7 ετών, επόμενη στήριξη αποτελούν τα χαμηλά του Απριλίου του 2004 στα $35,35.

Σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ) διαπίστωσε αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου τον Νοέμβριο, κατά 50.000 βαρέλια ημερησίως, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της ανόδου οφείλεται στον OPEC. Τα στοιχεία αυτά συμφωνούν με την χτεσινή μηνιαία αναφορά του OPEC, η οποία έδειξε πως η παραγωγή του οργανισμού τον Νοέμβριο ανήλθε στα 31,695 εκατ. βαρέλια/ημέρα, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο Ιράκ αλλά και το Κουβέιτ, ενώ η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε οριακή πτώση τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα πως χωρίς ...

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ


Με το όπλο παρά πόδα βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ σχετικά με την εξέλιξη που παίρνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τον ΑΔΜΗΕ.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ εμφανίζεται αποφασισμένο να αντιδράσει καταρχάς σε νομικό επίπεδο καθώς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ έχουν στην περιουσία του ομίλου ενσωματωμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Σε δεύτερο επίπεδο οργανώνονται απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και την ερχόμενη Πέμπτη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΠΕΠΕΚΟ:ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Συνάδελφοι,

Η υφιστάμενη Ε.Σ.Σ.Ε. για τους εργαζόμενους της ΕΚΟ λήγει στις 31.12.2015.

Το ΔΣ του Σωματείου, αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και χθες, 10/12/15, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας.

Συνεκτιμώντας τη θεαματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, τις πολύ σημαντικές περικοπές που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στις δύο τελευταίες Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και το γενικότερο περιβάλλον (αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών), το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ, παρουσίασε το διεκδικητικό του πλαίσιο, που συνοπτικά περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Πως η «real politik» του Τσίπρα άνοιξε το δρόμο στον IGB


Από τα ατυχή ενεργειακά φλερτ Λαφαζάνη με τη Ρωσία στη ρεάλ πολιτίκ της στοίχισης των συμφερόντων της χώρας στο πλευρό της Δύσης, η απόσταση ήταν μεγάλη.

Ακριβώς όμως αυτή η ρεάλ πολιτίκ άνοιξε το δρόμο για την υπογραφή χθες στη Σόφια μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας της τελικής επενδυτικής συμφωνίας για την κατασκευή του διασυνδετηρίου αγωγού φυσικού αερίου IGB.

Το έδαφος φυσικά είχε προετοιμάσει με αλλεπάλληλες επαφές τον Οκτώβριο και Νοέμβριο η αμερικανική πλευρά αρχικά μέσω του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άμος Χοχστάιν, αφετέρου με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί το Σεπτέμβριο το ταξίδι Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, και η εκεί συνάντηση του με τον Κέρι.

Έτσι, και έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, Ελλάδα και Βουλγαρία έκαναν χθες την πολυαναμενόμενη στρατηγική κίνηση πάνω στη διεθνή σκακιέρα των αγωγών, υπογράφοντας τη συμφωνία.

Ο Interconnector Greece Bulgaria προορίζεται να ...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Τελικά σε αυτήν την χώρα υπάρχει πολιτικός που να τηρεί τις δεσμεύσεις του ;

Θα μπορούσε να αποτελούσε τίτλο ενός πολύ πετυχημένου βιβλίου το γεγονός ότι 6 χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια προσπαθούν απλήρωτοι σχεδόν να κρατήσουν εν ζωή τα Ναυπηγεία Ελευσίνος και τις οικογένειές τους.

Έλεος πια !!!

Επιτέλους σταματήστε το...

Εργασία τα Χριστούγεννα και τις Κυριακές: Ποιες πρέπει να είναι οι αμοιβές

Αποτέλεσμα εικόνας για Εργασία τα Χριστούγεννα και τις Κυριακές: Ποιες πρέπει να είναι οι αμοιβές
Κατά την περίοδο των εορτών έχουν καθορισθεί με το νόμο ημέρες υποχρεωτικής αργίας και ημέρες κατ' έθιμο αργίας ενώ δύο Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και τις ημέρες αυτές η πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων εργάζονται κανονικά.  

 Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας είναι η ημέρα των Χριστουγέννων (25η Δεκεμβρίου) κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές. 

 Έτσι ισχύουν τα εξής: