Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η ONGC θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια σε υπεράκτια κοιτάσματα στα ανατολικά της Ινδίας

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Ινδίας ONGC σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10 δισ. δολάρια σε κοιτάσματα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας, για να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου Dharmendra Pradhan.

Η ONGC στοιχηματίζει, ότι μπορεί να εξετάσει ερευνήσει την πλούσια σε φυσικούς πόρους περιοχή, μελετώντας τα εμπόδια που αντιμετώπισαν η Reliance και η BP, η παραγωγή των οποίων στα συγκεκριμένα κοιτάσματα έφθασαν μόνο το 9% των στόχων τους. 

Σύμφωνα με ..

Εννέα εκκρεμότητες εμποδίζουν την ουσιαστική καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Στην ενίσχυση του λαθρεμπορίου μετά την αύξηση της φορολογίας από τις αρχές του έτους αποδίδουν παράγοντες της αγοράς ένα μέρος της υποχώρησης της ζήτησης καυσίμων το α΄ δίμηνο του 2017.
Η αίσθηση που επικρατεί στην αγορά, είναι ότι εντός του α΄ διμήνου του έτους το λαθρεμπόριο έχει αυξηθεί, με κύρια πηγή το πετρέλαιο ναυτιλίας και νέο πεδίο το υγραέριο. 
Τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία έχει δείξει τη βούληση της να εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα, με στόχο να καταπολεμηθεί ριζικά η μάστιγα του λαθρεμπορίου. 
Έχουν ήδη γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, αλλά απομένουν ορισμένες εκκρεμότητες, ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν με τρόπο αποτελεσματικό και ουσιαστικό. 
Συγκεκριμένα, οι τομείς που παραμένουν σε εκκρεμότητα:

Μεγάλη πτώση της ζήτησης καυσίμων το α΄ δίμηνο του 2017 σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς

Από το worldenergynews.gr
Μεγάλη πτώση κατέγραψε η ζήτηση καυσίμων κίνησης τους δύο πρώτες μήνες του 2017 σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία της αγοράς.

Ειδικότερα, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η ζήτηση βενζίνης υποχώρησε σε ποσοστό 4% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2016 και οι όγκοι διαμορφώθηκαν σε 326.170 μετρικούς τόνους έναντι 340.960 μετρικών τόνων το 2016.

Ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση της τάξης του 6% σημείωσε το..

Ενδιαφέρον από αραβικά έθνη για την προμήθεια πλωτών εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας από τη Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Αραβικά έθνη δείχνουν ενδιαφέρον για την προμήθεια πλωτών εργοστάσιων πυρηνικής ενέργειας (NPP), που αναπτύχθηκαν για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού, σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου Εκπρόσωπου για την Προστασία του Περιβάλλοντος, Οικολογίας και Μεταφορών, Σεργκέι Ιβανόφ.

«Αραβικές χώρες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την αγορά αυτών των πλωτών εργοστάσιων πυρηνικής ενέργειας από εμάς περισσότερο από την άποψη της αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, και όχι από τη σκοπιά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Ιβάνοφ, όπως μεταδίδει το TASS.

Η Ρωσία είναι..