Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Το diesel στα αυτοκίνητα αναπτύσσει... βακτήρια. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα

Το diesel στα αυτοκίνητα αναπτύσσει... βακτήρια. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα
Οι περισσότεροι ίσως δεν το γνωρίζουν αλλά βάση της νομοθεσίας το καύσιμο diesel που πωλείται στην Ελλάδα έχει προσθήκη biodiesel σε ποσοστό 7%. Το biodiesel είναι ένα ανανεώσιμο υποκατάστατο του κλασικού πετρελαίου. Είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον και παράγεται από φυτικά έλαια, ζωικά ζωικό λίπος, χρησιμοποιημένο λάδι από εστιατόρια κ.ά. 

Στην πράξη και όταν το χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι κινητήρες,  μεταφράζεται σε ανάπτυξη βακτηρίων και κυρίως εμφανίζονται σε οχήματα που διανύουν λίγα χιλιόμετρα ανά έτος και συνεπώς δεν ανανεώνεται συχνά το καύσιμο. 
H προσθήκη biodiesel στην Ελλάδα στο diesel κίνησης που αγοράζουμε είναι της τάξης του 7%
H προσθήκη biodiesel στην Ελλάδα στο diesel κίνησης που αγοράζουμε είναι της τάξης του 7%

Τι πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί....

Τι ψάχνει η Shell στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Μέσα στη θερινή ραστώνη, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη στην Ελλάδα μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά εμμέσως και τη χώρα μας. Ο λόγος για την ανάθεση που έγινε από το αλβανικό κράτος στην κοινοπραξία της Royal Dutch Shell και στην καναδική Petromanas, του περίφημου οικοπέδου 4 (block 4) το οποίο έχει έκταση 560 χιλιάδες τετραγωνικά εκτάρια εκτεινόμενο στα νοτιανατολικά δύο παραχωρήσεων που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία στην Αλβανία ήδη από το Φεβρουάριο του 2012.

Το ενδιαφέρον στην κίνηση των δύο εταιρειών είναι ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την περιοχή αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο γεωτρητικό πρόγραμμα στην περιοχή που κατείχαν. Στις γεωτρήσεις αυτές έχει ανακοινωθεί ότι εντοπίστηκαν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επιπρόσθετα μόλις επιβεβαιώθηκαν οι ανακαλύψεις στην επαρχία Berat, τον περασμένο Μάρτιο, η Shell ουσιαστικά προανήγγειλε την αύξηση των επενδύσεών της στην περιοχή.

Τώρα γιατί αυτά αφορούν και την Ελλάδα. Καταρχάς....

H Eλλάδα ελπίζει σε συμφωνία με τη Βουλγαρία για αγωγό φυσικού αερίου, μέσα στο 2015

H Eλλάδα ελπίζει σε συμφωνία με τη Βουλγαρία για αγωγό φυσικού αερίου, μέσα στο 2015
Η Ελλάδα και η Βουλγαρία ελπίζουν να συμφωνήσουν για έναν αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει και τις δύο χώρες, σύμφωνα με την ΔΕΠΑ.

Τα δύο κράτη έχουν τις απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες, για το έργο το οποίο θα λάβει 45 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως επιδότηση.

Ο Νικόλαος Φαραντούρης, επικεφαλής της νομικής ομάδας ανέφερε πως...

Η πρώτη γεώτρηση για πετρέλαιο στο Κατάκολο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χειμώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η πρώτη γεώτρηση για πετρέλαιο στο Κατάκολο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χειμώνα
Τον χειμώνα του 2016-2017 σχεδιάζει η Energean την πραγματοποίηση της πρώτης γεώτρησης στο Κατάκολο, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες στα Ιωάννινα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, μιλώντας σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι..

Αλλαγές στο Μνημονιακό νόμο για το συνταξιοδοτικό ζητά η ΓΕΝΟΠ


Επιστολή στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο απέστειλε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αφενός για να τον συγχαρεί για την επανατοποθέτησή του στο υπουργείο, αφετέρου για να ζητήσει την επαναδιατύπωση του Μνημονιακού Νόμου 4336/15 και των αλλαγών που αυτός επιφέρει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα, η επιστολή της ΓΕΝΟΠ έχει ως εξής: