Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

WWF-Greenpeace: Η Ελλάδα παραχωρεί θαλάσσια έκταση 50.000 τ. χλμ. σε Ιόνιο και Κρήτη σε πετρελαϊκές εταιρείες

Από το energypress.gr
Την καταψήφιση των συμβάσεων παραχώρησης δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων(1) σε Κρήτη και Ιόνιο, που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, ως εθνικά επιζήμιων, ζητούν με επιστολή τους προς τα κόμματα και τους βουλευτές οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, WWF Ελλάς και Greenpeace. Η κύρωση των συμβάσεων συμπίπτει χρονικά με τη Διάσκεψη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα και τις μαθητικές κινητοποιήσεις κατά της κλιματικής κρίσης.

Οι δύο οργανώσεις ζητούν..

Ο Γ. Μανιάτης για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων στη Βουλή: «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ»

Από το worldenergynews.gr
Σχόλιο για την κατάθεση των τεσσάρων νέων συμβάσεων Υδρογονανθράκων προς κύρωση στη Βουλή, έκανε ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γ. Μανιάτης, χαιρετίζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ».
Αναλυτικά, οι πέντε συνοπτικές παρατηρήσεις του πρώην υπουργού:

Α. Επιτέλους, μετά από καθυστέρηση 4 και 2,5 ετών αντίστοιχα, από την υποβολή των σχετικών φακέλων, κατατέθηκαν για κύρωση ..

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ Β.Ε.Ε


Τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας ( Β.Ε.Ε ) επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο μεγαλομέτοχος των ΕΛΠΕ  Σπύρος Λάτσης.

ΕΛΠΕ: Απάντηση σε Δημοσιεύματα Περί Εκδοσης Νέου Ομολόγου

Από το energia.gr
Στα δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά στην έκδοση νέου ομολόγου από τα ΕΛΠΕ απαντά με σημερινή του ανακοίνωση ο Όμιλος.

Αναλυτικά, τα ΕΛΠΕ ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

Κωνσταντινούπολη: Τεράστια πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών

Από το m.naftemporiki.gr
Τεράστια πυρκαγιά σημειώθηκε χθες έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα δύο πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Το εργοστάσιο, στην Τούζλα, στην ασιατική..

Αλλάζει ο σχεδιασμός ελλείψει ενδιαφέροντος – Το 10% με 15% των ΕΛΠΕ θα διατεθεί με placement με discount 10% - Προς έκδοση ομολογιακού 500 εκατ. στο 2,6%

Από το bankingnews.gr
Αλλάζει άρδην ο σχεδιασμός για τα Ελληνικά Πετρέλαια καθώς ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος το ύψος του placement που θα διατεθεί στο επενδυτικό κοινό μειώνεται στο 10% με 15% από αρχικές σκέψεις 35%.

Το 10% με 15% που αντιστοιχεί σε 30,5 με 45 εκατ μετοχές θα διατεθεί με discount 10% αντί 25% που ήταν οι αρχικές..

Σε Νέα Φάση το Παιχνίδι Ισχύος στον Περσικό Κόλπο μετά το Βομβαρδισμό των Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία

Από το energia.gr
«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», μονολογεί ο Αμλετ από τις επάλξεις του κάστρου Ελσινορ στην αρχή του ομότιτλου έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, υπονοώντας ότι γίνονται σημεία και τέρατα και ότι το μέλλον της χώρας του είναι μάλλον άδηλο. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι καθόλου υπερβολικό να υποστηρίξουμε ότι παρομοίως κάτι δεν πάει καλά στο βασιλικό Οίκο των Σαούντ στη Σαουδική Αραβία.

Τα πρώτα δείγματα τα είδαμε πριν ένα περίπου χρόνο, όταν ήλθαν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία από την αποτρόπαια..

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή τους, ενώ ενισχύθηκαν επίσης τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων, σύμφωνα με την ΕΙΑ, την Τετάρτη 18/9/2019.

Τα αποθέματα  αργού αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Τα ΕΛΠΕ σε τιμές εκπτώσεων;

Από το documentonews.gr
Στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα κινείται η κυβέρνηση στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, προκαλώντας σύγχυση στους εργαζόμενους, τους μετόχους και ενδεχομένως μπλακ άουτ στην οικονομία που τρέχει με την κεκτημένη ταχύτητα του προ διμήνου διαστήματος.

Πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ που έχουν την ευθύνη των αποκρατικοποιήσεων τονίζουν στο Documento ότι αναμένουν το πράσινο..

Πώληση όλης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εμπορία και δίκτυα της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ένα απολύτως ξεκάθαρο μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, διαθέτοντας το σύνολο της συμμετοχής του δημοσίου τόσο στα δίκτυα όσο και στις εμπορικές δραστηριότητες και διατηρώντας τον έλεγχο μόνο της εταιρίας που θα διαχειρίζεται..

ΕΛΠΕ: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά – Oι αστάθμητοι παράγοντες

Από το mononews.gr
Σε σταυρόλεξο  για… απαιτητικούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, τόσο λόγο της μεγάλης αξίας της επιχείρησης όσο και λόγω των αστάθμητων παραγόντων που καθορίζουν τη στάση των διεθνών επενδυτών. Έτσι με  διαφορετικά σενάρια για την πώληση των ΕΛΠΕ, και με το πλήθος των παραμέτρων που τα επηρεάζουν, πρόκειται να προσέλθει  σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ενέργειας στις συζητήσεις με τους θεσμούς για την ιδιωτικοποίησή τους.

Από την πορεία αυτών των συζητήσεων..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛΠΕ


Ανοικτά όλα τα σενάρια για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΝ

Από το worldenergynews.gr
Κάθε άλλο παρά τελεσίδικα είναι τα δεδομένα σχετικά με την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πηγές ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε το ποσοστό του Δημοσίου που θα διατεθεί προς πώληση, αλλά ούτε και ο τρόπος με τον οποίο θα εκχωρηθεί.

Μάλιστα, με βάση πληροφορίες, ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί με κατηγορηματικό τρόπο ότι η πλευρά Paneuropean, δηλαδή ο Ομιλος Λάτση δεν θα..

Birol (IEA): Δεν υπάρχει ανάγκη απελευθέρωσης των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης

Από το worldenergynews.gr
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δεν βλέπει σήμερα την ανάγκη απελευθέρωσης των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης μετά από την επίθεση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού την Τετάρτη 18/9/2019.

"Σήμερα οι αγορές προμηθεύονται..