Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ιράν θα κατασκευάσει διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράν θα κατασκευάσει διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη 25/9,ο επικεφαλής τεχνολογιών στο Ινστιτούτο Έρευνας του πετρελαϊκού κλάδου του Ιράν όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το διυλιστήριο, που θα κατασκευαστεί κοντά στην πόλη Homs, θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 140.000 βαρελιών ημερησίως, δήλωσε ο Akbar Zamanian.
Το αργό και βαρύ αργό της Συρίας θα υποβληθεί σε επεξεργασία στο εργοστάσιο.

"Αυτό το διυλιστήριο θα κατασκευαστεί ως...

Citigroup: Ετοιμαστείτε για έλλειψη προσφοράς πετρελαίου το 2018

Από το capital.gr
Όσοι φοβούνται πως η αγορά πετρελαίου θα πλημμυρίσει από την προσφορά του ΟΠΕΚ τον επόμενο χρόνο, καλύτερα να αρχίσουν να προετοιμάζονται για ακριβώς το αντίθετο: δηλαδή έλλειψη προσφοράς, προειδοποιεί η Citigroup.

Πέντε χώρες του καρτέλ – Λιβύη, Νιγηρία, Βενεζουέλα, Ιράν και Ιράκ – ενδέχεται να παράγουν ήδη στην μέγιστη δυναμικότητά τους φέτος, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο περιθώριο του  S&P Global Platts APPEC Conference στη Σιγκαπούρη ο Ed Morse, επικεφαλής ερευνών παγκόσμιων εμπορευμάτων της τράπεζας. Αντί λοιπόν να σημειωθεί..

Τα σχέδια της ExxonMobil για τη μείωση εκπομπής μεθανίου

Από το worldenergynews.gr
Σε νέες στρατηγικές προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές αερίου προχωρά η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ExxonMobil.

Ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου από τις εγκαταστάσεις παραγωγής.

«Το πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στην μακροχρόνια δέσμευση της ExxonMobil για μείωση των εκπομπών, δίνει ..

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.........

Από την εφημερίδα  Έθνος της 23/9/17 σελίδα 15

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για το Γενικό Συμβούλιο

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

To Σάββατο 23/09/17 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο Γενικό Συµβούλιο του Σωµατείουµας σε συνέχεια του ∆.Σ. που πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 22/09/17. Τα θέµατα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής

Ήρθε το Τέλος για την Κυριαρχία των ΗΠΑ στην Παγκόσμια Αγορά Ενέργειας;

Από το energia.gr
Η ρωσική Gazprom κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των 250 κορυφαίων εταιρειών ενέργειας στον κόσμο για το 2017 που δημοσιεύει η S& P Global Platts, ‘εκθρονίζοντας’ την ExxonMobil και βάζοντας τέλος στην επί δώδεκα χρόνια κατάληψη της κορυφαίας θέσης της λίστας από τον αμερικανικό κολοσσό. Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αν ληφθούν υπόψη οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στη Ρωσία τα δύο τελευταία χρόνια, πολλές από τις οποίες αφορούν στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως δηκτικά αναφέρει η Wall Street Journal σε χθεσινό της άρθρο «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο».

Η S& P Global Platts χαρακτήρισε αυτή την «αλλαγή σκυτάλης» στην πρώτη θέση ως τη βαθύτερη αλλαγή στην πορεία των 16 ετών που υπάρχει η λίστα. Η δεύτερη πιο ριζική αλλαγή ήταν..

Αξιοσημείωτη πρόοδος στην εξέλιξη των φορτιζόμενων ηλεκτρικών πλοίων

Από το naftikachronika.gr
Η εταιρεία Wärtsilä δοκίμασε με επιτυχία ένα σύστημα αυτόματης ασύρματης φόρτισης σε ένα υβριδικό παράκτιο πλοίο ferry. Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως εμπορικό πλοίο ferry το οποίο λειτουργεί με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης υψηλής ισχύος για τις μπαταρίες του, και το επιτυχημένο αυτό έργο αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη πρόοδο στην εξέλιξη των φορτιζόμενων ηλεκτρικών πλοίων.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ..

Απ' την πολλή "υπερθέρμανση" τώρα χιονίζει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και στα δυο ημισφαίρια!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Tα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο για τις τέσσερις εποχές και οι δάσκαλοι τους λένε πως όταν στο Βόρειο ημισφαίριο είναι χειμώνας, στο Νότιο είναι καλοκαίρι. Σε λίγο βεβαια, χάρη στην κλιματική προπαγάνδα, θα μαθαίνουν στα παιδιά πως οι 4 εποχές δεν υπάρχουν, είναι μόνο σύνθεση του Βιβάλντι. Κι αν ακούσει κανείς την προπαγάνδα περί "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής", νομίζει πως ο πλανήτης έχει υπερθερμανθεί τόσο που παντού είναι καλοκαίρι. Αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική κι ως γνωστόν, αν στην προπαγάνδα δεν αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Πριν μερικές ημέρες χιόνισε στον Όλυμπο και στο Βόρα (Καϊμακτσαλάν). Οι σόμπες άναψαν στα ορεινά χωριά, οι κάτοικοι εκεί ετοιμάζονται να υποδεχθούν το χειμώνα. Θα περίμενε κανείς..