Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η Shell Εγκαταλείπει το Πετρελαϊκό Έργο Cambo στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου

 


Η Royal Dutch Shell αποσύρθηκε από ένα επίμαχο έργο πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας που είχε γίνει πεδίο μάχης για περιβαλλοντικές ομάδες που επιθυμούν να σταματήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο να αναπτύξει νέα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε..

ΟΠΕΚ+: Διατηρεί την απόφασή του στα 400.000 επιπλέον βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο

 




Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου σε συμφωνία για την τήρηση της υφιστάμενης πολιτικής για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παρά τους..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 


Bahrain to upgrade Sitra refinery by 2024, target new crude feedstock

 


Bahrain is planning for a 2024 startup for an upgraded and expanded Sitra refinery that will allow its sole processing facility to handle new crudes, including heavier grades, as it seeks to monetize the lower end of the barrel, an official told S&P Global Platts Nov. 30.

 The startup of the $7 billion upgrade and expansion of Sitra has been pushed..

Συνολική επανεκκίνηση μικρής μονάδας αργού στο διυλιστήριο Port Arthur



 



Η TotalEnergies SE ξεκίνησε την επανεκκίνηση της μικρής μονάδας απόσταξης αργού (CDU) στο διυλιστήριό της στο Port Arthur, στο Τέξας, 225.500 bpd την Τετάρτη, ανέφεραν..

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων ισχύος 37,2 MW στη Νότια Εύβοια

 




Την υπογραφή δεσμευτικών συμβάσεων για την εξαγορά, από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Α.Ε., «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Αιολικά Πάρκα Εύβοια Μονοπρόσωπη Α.Ε.», των εταιρειών «Αιολική Ενεργειακή Ευβοίας Α.Ε.» και «Αιολική Ενεργειακή Αχλαδότοπος Α.Ε.», ανακοίνωσε η Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για..