Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τέλος η Edison από το Ισραήλ - Αιτία οι αυστηρές απαιτήσεις για τα κοιτάσματα

Από το energypress.gr
Η ιταλική Edison, μια από τους παλαιότερους επενδυτές στην ισραηλινή αγορά υδρογονανθράκων, διέκοψε τις δραστηριότητές της στην εν λόγω αγορά πλέον.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Globes, η απόφαση εκλαμβάνεται από την αγορά ότι σημαίνει πως η έρευνα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ δεν είναι..

Τον Οκτώβριο ο διαγωνισμός πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το reporter.gr
Μετά τις 20 Οκτωβρίου 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων. Εκτιμάται βάσει του χρονοδιαγράμματος ότι μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει γνωστός ο ανεξάρτητος εκτιμητής που θα αναλάβει την εκπόνηση ανεξάρτητης αποτίμησης των ΕΛΠΕ. 

Σύμφωνα με το διαγωνισμό που..

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιραν και τα... μέτρα πρόληψης των ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
Έγκαιρα, όπως πληροφορείται η στήλη, προετοιμάστηκε ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων ενόψει των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.

Η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ από την Άνοιξη όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγγείλει την επαναφορά του εμπάργκο στις εμπορικές συναλλαγές με..

ΟΒΕ: Αναποτελεσματικό θα είναι το πλαφόν στα καύσιμα

Από το energypress.gr
Αναποτελεσματικό θεωρεί το μέτρο της επιβολής πλαφόν στα καύσιμα η ΟΒΕ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε σχετική ανακοίνωση:

Όπως πληροφορείται η ΟΒΕ από διάφορα δημοσιεύματα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σκοπεύει να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στα καύσιμα σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές , «λόγω κερδοσκοπίας(!)» .

Αν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να..

ΑΠΕ; Ποιες ΑΠΕ; Οι υδρογονάνθρακες των ΗΠΑ αλλάζουν δραματικά το παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό.


Από το greeklignite.blogspot.com
Στο πιο πάνω διάγραμμα, απ' το κρατικό Energy Information Administration, βλέπουμε την κατανάλωση ενέργειας υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ απ' την πρώτη μέρα της ανεξαρτησίας τους και το πώς η κατανάλωση υδρογονανθράκων σταδιακά εκτοπίζει και υποκαθιστά με γρήγορους ρυθμούς το κάρβουνο στο ενεργειακό μείγμα. Το μόνο που μπορεί να υποκαταστήσει το κάρβουνο είναι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, όχι φυσικά οι ΑΠΕ, που παρά τις πολυετείς επιδοτήσεις εξακολουθούν να είναι ασήμαντες. Απ' το διάγραμμα είναι εμφανές πως όποιος οραματίζεται "το τέλος των ορυκτών καυσίμων" στις ΗΠΑ είναι απλώς ανόητος.

Το τι συμβαίνει στη Μεσόγειο, στη γειτονιά μας, απέναντι απ' την Κρήτη, θα έπρεπε να το βλέπουμε συχνά και στον Ελληνικό οικονομικό τύπο. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Και σήμερα θα δούμε μια από τις ειδήσεις που..

Το νέο διϋλιστήριο της Τουρκίας έλαβε το πρώτο φορτίο πετρελαίου

Από το energypress.gr
Το πρώτο του φορτίο πετρελαίου έλαβε το νέο διϋλιστήριο STAR στη Σμύρνη, όπως ανακοίνωσε η SOCAR Τουρκίας.

Πρόκειται για 80.000 τόνους αζέρικου αργού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στις δοκιμές λειτουργίας ώστε η μονάδα..