Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Υποχρέωση αναγγελίας εργατικού ατυχήματος

Από το kepea.gr
Οι εργοδότης έχει υποχρεωση να αναγγείλει κάθε εργατικό ατύχημα: 
1. Στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή χωρίς αναβολή και με το ταχύτερο μέσο. 
2. Επίσης στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας μέσα σε 48ώρες. Όπου δεν υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας, η αναγγελία πρέπει να γίνει στην οικεία Αστυνομική Αρχή. 
3. Για να αναγνωριστεί το ατύχημα από το ΙΚΑ, είτε πρόκειτε για εργατικό είτε εκτός εργασίας είναι απαραίτητο να αναγγελθεί εμπρόθεσμα στις υπηρεσίες του. 

Συγκεκριμένα:

Μπαταρία από ραδιενεργά διαμάντια για την επίλυση του προβλήματος των πυρηνικών αποβλήτων

Από το naftemporiki.gr
Μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Αγγλίας ανέπτυξε μία νέα μπαταρία που τροφοδοτείται από ένα τεχνητό διαμάντι που παράγει ηλεκτρισμό όταν εκτίθεται σε πυρηνικά απόβλητα.

Το τεχνητό διαμάντι, που δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, δημιουργεί ένα μικρό ηλεκτρικό ρεύμα, όταν τοποθετείται σε ένα ραδιενεργό πεδίο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να λύσει μερικά από τα θέματα σχετικά με τα πυρηνικά απόβλητα, παράγοντας ταυτόχρονα καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για μακρά χρονικά διαστήματα.

Σε αντίθεση με τις τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που..

Τα ΕΛΠΕ αγοράζουν τα όργανα μέτρησης για την δυσοσμία

Από το thessnews.gr
Ανακοινώσεις για τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθεια εξιχνίασης του φαινομένου της δυσοσμίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην σχετική συνέντευξη τύπου της διοίκησης Τζιτζικώστα παρουσία της Διευθύντριας του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Καθηγήτριας, Ντίνας Σαμαρά και εκπροσώπων των ΕΛΠΕ.

Όπως ενημέρωσε..

Προς πώληση των πετρελαιοπηγών που διαθέτει στο Ιράκ προχωρά η Shell

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σύμφωνα με πληροφορίες της Shell, η εταιρεία φέρεται να εξετάζει την πώληση των πετρελαιοπηγών που διαθέτει στο Ιράκ, ως τμήμα του προγράμματός της για πώληση παγίων περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας $30 δις. Σύμφωνα με το Reuters η Shell δεν είχε τα αναμενόμενα οφέλη από την εμπλοκή της στην αγορά παραγωγής πετρελαίου στο Ιράκ, αλλά παρόλ” αυτά βλέπει σημαντικές προοπτικές στην αγορά του φυσικού αερίου και για το λόγο αυτό δεν θα προχωρήσει στην πώληση παγίων που συνδέονται με την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Το 2015 οι πετρελαιοπηγές που διαχειρίζεται η Shell στο Ιράκ συνεισέφεραν το 4,4% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου της εταιρείας,