Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Kemp Gregory: Οι ανενεργές πετρελαιοπηγές μπορούν να γίνουν μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας

 



Το... fan club των εγκαταλελειμμένων πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι εξαιρετικά μικρό, γιατί οι περισσότεροι βλέπουν απομεινάρια ή μια πηγή εκπομπών μεθανίου, όμως ο Kemp Gregory, συνιδρυτής της Renewell Energy βλέπει ευκαιρίες τις οποίες αναφέρει σε άρθρο του στο Bloomberg Tech! 

Μετά την επίσκεψή του σε ένα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Οι γεωτρήσεις νοτιοδυτικά της Κρήτης, το facelift ισχυρού εγχώριου ομίλου, ο Πύργος του Πειραιά και τα Zara

 




*** Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία μετασχηματισμού σε μεγάλο ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο ακούω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τρόπο σιωπηλό και όσο το δυνατόν πιο διακριτικό.

*** Η εξέλιξη κρίθηκε κάτι παραπάνω από αναγκαία, εξαιτίας ενός και μοναδικού λόγου: της..

Γιατί ο ΟΠΕΚ είναι όλο και πιο απογοητευμένος με τον ΔΟΕ

 




Ο ΟΠΕΚ προειδοποίησε τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) την περασμένη εβδομάδα ότι θα πρέπει να είναι «πολύ προσεκτικός» όσον αφορά την αποθάρρυνση των επενδύσεων πετρελαίου. Αυτό έρχεται μετά από αναφορές του προηγούμενου μήνα σχετικά με τη σοβαρή υποεπένδυση σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς η ζήτηση για ορυκτά καύσιμα παραμένει υψηλή. Ενώ οργανισμοί όπως ο IEA και ο IRENA καλούν τις εταιρείες να..

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΕΔΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ

 



Ένας από τους κύριους και βασικούς σκοπούς του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και των οργάνων του, είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, φροντίζοντας να τηρείται απαρέγκλιτα η κείμενη εργατική νομοθεσία.

Κινούμενο σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΚΕΔΑ, μετά από ενημέρωση που είχε από εργαζόμενους, προχώρησε σε καταγγελία στην..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ: ΔΕΝ ΠΝΕΕΙ ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

 





Την ώρα που ο νέος επενδυτής στα ναυπηγεία Ελευσίνας έχει δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την διατήρηση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι καταγγελίες των εργαζομένων που έφτασαν ήδη στις αρμόδιες αρχές, φανερώνουν ότι στα ναυπηγεία δεν πνέει ούριος άνεμος.

Είναι απαράδεκτο την ώρα..

Πετρέλαιο: Οι 9 πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις κοιτασμάτων όλων των εποχών

 





Πολλοί πιστεύουν ότι η αρχή της βιομηχανίας αργού πετρελαίου σηματοδοτήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ανακάλυψη του πηγαδιού Titusville στην Πενσυλβάνια τη δεκαετία του 1860. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν αρκετές σημαντικές ανακαλύψεις..