Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΕ 2017 – 2018 - 2019 & ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ


Από το pseep.gr
Σήµερα στον Ασπρόπυργο ηµέρα Τρίτη 21/02/17 και ώρα 20:00 τα µέλη της ΚΕΦΕΠ 1) Αγγελίδης Γεώργιος 2) Βετσόπουλος Νίκος 3) Ουζούνη Ειρήνη και 4) Μπούνος Χρήστος συνήλθαν, αφού παρέλαβαν από τις ΤΕΦΕΠ τα τοπικά αποτελέσµατα, για να βγάλουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσµατα της ψηφοφορίας που διεξήχθη στις ΒΕΑ, ΒΕΘ, ΒΕΕ & Μαρούσι στις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2017,
για α) την έγκριση του Πρακτικού Συµφωνίας για την ΕΣΣΕ 2017 – 2018 – 2019 και την εξουσιοδότηση Προέδρου και Γεν. Γραµµατέα για Υπογραφή της και β) για την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισµού και την εξουσιοδότηση Προέδρου και Γεν. Γραµµατέα για Υπογραφή του. 

Τα αποτελέσµατα έχουν ως εξής:

Επανάσταση στην πυρηνική ενέργεια υπόσχεται μέθοδος εξαγωγής ουρανίου από θαλασσινό νερό

Από το naftemporiki.gr
Τη δυνατότητα ακόμα και σε χώρες χωρίς ορυχεία ουρανίου να χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια σε ένα μέλλον με μειωμένη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα ενδεχομένως να δώσει πρωτοποριακή μέθοδος εξαγωγής ουρανίου από το νερό της θάλασσας που ανέπτυξαν επιστήμονες του Stanford.

Ίχνη ουρανίου υπάρχουν στο θαλασσινό νερό, αλλά οι προσπάθειες εξαγωγής του με μεθόδους που είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα δεν απέδιδαν επαρκείς ποσότητες για να το καταστήσουν βιώσιμη πηγή για τις χώρες που δεν έχουν ορυχεία ουρανίου. Μια πρακτική μέθοδος εξαγωγής του που παράγει ικανές ποσότητες σε λιγότερο χρόνο θα μπορούσε να καταστήσει την πυρηνική ενέργεια βιώσιμη επιλογή για αυτές.

«Οι περιεκτικότητες είναι ..

Eurostat: Τελευταία η Κύπρος στο ποσοστό εξάρτησης από υδρογονάνθρακες

Από το worldenergynews.gr
Η Κύπρος είχε εξάρτηση από εισαγωγές ορυκτών καυσίμων 103% το 2015, ποσοστό αμετάβλητο από το 2005 με το μερίδιο των ορυκτών καυσίμων στην ακαθάριστη εσωτερική κατανάλωση ενέργειας (η οποία αντανακλά τις ποσότητες ενέργειας που απαιτούνται για την ικανοποίηση όλης της εσωτερικής κατανάλωσης) να φτάνει το 94% (με 2,3 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου – ή TIΠ).

Η επίδοση αυτή την τοποθετεί τελευταία στην κατάταξη της Eurostat που δημοσιεύθηκε σήμερα 20/2/2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat..

ΜΥΣΤΗΡΙΟ με ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ που ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ

Από το diadrastika.com
Μία περίεργη πληροφορία έρχεται στο φως, σύμφωνα με την οποία γίνεται λόγος για κάποιο «πυρηνικό περιστατικό» ή ακόμα και «διαρροή ραδιενέργειας», που ακόμα δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την πηγή της, αλλά καθησυχάζουν πως δεν υπάρχει κανέναν φόβος και κίνδυνος για την υγεία μας…

Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με ένα πιθανό -αν και μέχρι στιγμής αβάσιμο πυρηνικό «περιστατικό»-, στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου, καθώς φαίνεται να εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο ίχνη ραδιενεργού ιωδίου-131 άγνωστης προέλευσης σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (Institute for Radiological Protection and Nuclear Safety), της γαλλικής εθνικής δημόσιας ειδίκευσης πυρηνικών και ραδιολογικών κινδύνων.

Δεδομένου ότι ..

H Rosneft υπέγραψε πετρελαϊκή συμφωνία με την Κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση του Ιράκ

Από το worldenergynews.gr
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τη συμφωνία στο περιθώριο της πρώτης ημέρας του συνεδρίου International Petroleum Week που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία στους τομείς των υποδομών, του εφοδιασμού και του εμπορίου πετρελαίου.

Επιπλέον, τα δύο μέρη υπέγραψαν μία..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (φέτος 27 Φεβρουαρίου 2017). 

Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος γιατους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας ..

Λονδίνο: 10 λίρες θα πληρώνουν τα ρυπογόνα αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης

Από το worldenergynews.gr
Από τις 23 Οκτωβρίου, τα παλαιότερα, πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα θα πρέπει να πληρώνουν κατ ελάχιστον το ποσό των 10 λιρών ως χρέωση για την οδήγηση στο κεντρικό Λονδίνο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Sadiq Khan.

Οπως σημειώνει ο Guardian, ο Khan επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο τονίζοντας: «Είναι συγκλονιστικό ότι ζούμε σε μια πόλη όπου ο αέρας είναι τόσο τοξικός, που πολλά από τα παιδιά μας μεγαλώνουν με προβλήματα στους πνεύμονες. Αν δεν κάνουμε δραστικές αλλαγές τώρα δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την υγεία των οικογενειών μας στο μέλλον.

Πρόκειται για το..

Barkindo (ΟΠΕΚ): Απέχουμε αρκετά από την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Την εκτίμησή ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται ακόμα μακριά από την επίτευξη εξισορρόπησης εξέφρασε σήμερα (21/2) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σε συνέδριο στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, ο Barkindo επεσήμανε ότι τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν κατά το 2017, ωστόσο ο στόχος της δημιουργίας ελλείμματος δε φαίνεται να είναι ..

Καθαρά κέρδη 136 εκατ. ευρώ προβλέπει για τα ΕΛΠΕ η IBG

Από το energypress.gr
Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να ανακοινώσουν καθαρά κέρδη ύψους 136 εκατ. ευρώ για το δ' τρίμηνο, όπως προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 5,7 ευρώ. 

Εάν εξαιρεθούν οι επιπτώσεις από την αποτίμηση των αποθεμάτων, τα «καθαρά» αποτελέσματα των ΕΛΠΕ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 83 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι 65 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015. 

Τα EBITDA της εταιρίας προβλέπεται να..

ΕΥΚ: Συνεχείς διαβουλεύσεις με δυνητικούς αγοραστές φυσικού αερίου από το κοίτασμα "Αφροδίτη"

Από το worldenergynews.gr
Η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), σε στενή συνεργασία με την κοινοπραξία του κοιτάσματος «Αφροδίτη» (Noble, Shell, Delek), βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με δυνητικούς αγοραστές φυσικού αερίου, με σκοπό να πετύχει την καλύτερη συμφωνία για το κοίτασμα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να επωφεληθεί τα μέγιστα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εταιρείας σχετικά με σημερινή  20/2/2017 ανακοίνωση του ΔΗΚΟ για την παραγωγή αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ στην ανακοίνωση σημειώνεται πως..

ΕΛΠΕ: Αιτήσεις για επιβράβευση νέων φοιτητών

Από το dikaiologitika.gr
  Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για 9η συνεχή χρονιά, βραβεύει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εντός ελληνικής επικράτειας. Η επιβράβευση αφορά αποκλειστικά και μόνο αποφοίτους Ενιαίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ του 2016, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων και απευθύνεται: 

Για το Θριάσιο, σε μόνιμους κατοίκους των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μαγούλας, Μάνδρας, Ν. Περάμου και Μεγάρων. 
Για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε μόνιμους κατοίκους των Δήμων  Koρδελιού/Ευόσμου και Δέλτα. 

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στόχος είναι..