Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Η Άγνωστη Ιστορία Οριοθέτησης ΑΟΖ με την Λιβύη

Από το energia.gr
Ο Δημήτρης Δόλλης ταξίδεψε στη Λιβύη τον Ιανουάριο του 2011. Ηταν το δεύτερο ταξίδι του στη βορειοαφρικανική χώρα ως υφυπουργού Εξωτερικών και το πιο κρίσιμο μέχρι τότε, γιατί η χώρα ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση και εκείνος έπρεπε να οργανώσει μια δύσκολη αποστολή. Μια αυτοκινητοπομπή με τις θρυλικές Harley-Davidson του Καντάφι τον είχαν παραλάβει από το αεροδρόμιο και τον είχαν συνοδεύσει σε έναν άγνωστο προορισμό. Με τον γιο του Καντάφι και κάποιους στενούς συνεργάτες του, σχεδίασαν τότε ..

Σε αναζήτηση νέων προορισμών το αμερικανικό LNG

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με ανάλυση του οίκου Drewry, το 2019 οι εκτιμώμενες εξαγωγές φυσικού αερίου από την Αμερική θα φτάσουν τους 31 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας ποσοστιαία ετήσια αύξηση της τάξεως του 68%.

Με την παγκόσμια προσφορά του LNG να αυξάνεται συνεχώς και τον ανταγωνισμό από Κατάρ, Μοζαμβίκη και Ρωσία να διογκώνεται, το βασικό ερώτημα που προκύπτει έχει..

Αίγυπτος: Άδειες σε Chevron, Shell και Mubadala για Έρευνες Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Από το energia.gr
Η Αίγυπτος δίνει στις εταιρείες Chevron, Anglo-Dutch Shell και Abu Dhabi's Mubadala δικαιώματα να εξερευνήσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς διευρύνει την αναζήτηση νέων αποθεμάτων υδρογονανθράκων. Το βορειοαφρικανικό κράτος, το οποίο ξεκίνησε τον πρώτο γύρο παραχώρησης αδειών εκμετάλλευσης στην Ερυθρά Θάλασσα νωρίτερα φέτος, απένειμε ένα τεμάχιο..

Παρουσιάστηκε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το Vision 2050 της ευρωπαϊκής διύλισης

Από το euro2day.gr
Την ολοκληρωμένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Διύλισης “Vision 2050” που αφορά στο Διυλιστήριο του μέλλοντος και στην παραγωγή καινοτόμων υγρών καυσίμων με χαμηλό αποτύπωμα, παρουσίασε ο κ. Τζον Κούπερ, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου FuelsEurope που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό κλάδο Διύλισης στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, κατά..

Είδη πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες οικογένειες και εκπαιδευτικά δώρα σε παιδιά διένειμε ο Όμιλος ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "360° ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" που υλοποιεί, προσέφερε για ακόμη μία χρονιά περισσότερα από 3.000 εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μαθητές από 30 σχολικές μονάδες παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες και παιδιά, μέσω φορέων κοινωνικής πρόνοιας που εδράζονται σε περιοχές..

Χρονιά συγχωνεύσεων και χρεοκοπιών το 2020 για τη βιομηχανία πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Πλήρη αναμόρφωση της βιομηχανίας πετρελαίου προβλέπουν για το 2020 οι αναλυτές εκτιμώντας ότι θα είναι μια χρονιά συγχωνεύσεων αλλά και χρεοκοπιών, λόγω του υπερδανεισμού του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια.

Την εκρηκτική άνοδο της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου, με το σχιστολιθικό πετρέλαιο- shale oil -και τις ανατροπές που επέφερε..

ΥΠΕΝ: Κανένα «παράθυρο» ματαίωσης της περαιτέρω αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
«Φρένο» σε δημοσιεύματα για πιθανή ανατροπή της πώλησης ενός ποσοστού της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, βάζουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάθεση μετοχών του Δημοσίου, επεκτείνεται..