Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αναβάλλεται για το 2021 η απόφαση της OMV για το κοίτασμα Neptun στη Μαύρη Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Νέα αναβολή για το 2021 παίρνει η απόφαση για το επενδυτικό εγχείρημα της αυστριακής OMV στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, η εξερεύνηση στο μπλοκ Neptun της Μαύρης Θάλασσας είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ρουμανικής θυγατρικής της OMV, της Petrom και της αμερικανικής εταιρείας ExxonMobil.

Η εξερεύνηση του κοιτάσματος γίνεται ..

Ο Trump έδωσε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας να αυξηθούν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2020 ότι ζήτησε από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας να αγοράσει πετρέλαιο για την ενίσχυση του στρατηγικού αποθέματος της χώρας.

Η εντολή αυτή που έδωσε ο Trump εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ για να μην επηρεαστούν..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Πρακτικό Συμφωνίας νέας ΕΣΣΕ και Εσωτ. Κανονισμού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι συναντήσεις των διαπραγματευτικών ομάδων του ΠΣΕΕΠ και της Εταιρείας με την υπογραφή Πρακτικού Συμφωνίας για την νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό το οποίο και επισυνάπτεται για να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε..

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

  

Πετρέλαιο: Η χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008

Από το m.naftemporiki.gr
Ανακάμπτουν 5% σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, οδεύοντας όμως προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την εποχή της πιστωτικής κρίσης του 2008, καθώς ο κορωνοϊός «βουλιάζει» την παγκόσμια ζήτηση, την ώρα που έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Η τιμή του μπρεντ ανέκαμπτε στα 35 δολάρια το βαρέλι, σε εβδομαδιαία βάση όμως έχει υποστεί απώλειες 23%, στη μεγαλύτερη..

ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα υποτροφιών για δωρεάν μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

Από το dikaiologitika.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) ανακοινώνει για 8η συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε αγγλόφωνα προγράμματα Πανεπιστημίων των χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Ολλανδία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη..

Ο κορωνοϊός απειλεί να πυροδοτήσει ένα ντόμινο εταιρικού χρέους με αρνητικό πρωταγωνιστή την ενέργεια

Από το energypress.gr
Στα χρόνια που μεσολάβησαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, πολλοί είναι οι οικονομολόγοι που προσπάθησαν να εντοπίσουν αν υπάρχει κάποια νέα υπαρξιακή απειλή για το σύστημα, όπως ήταν τότε τα ενυπόθηκα ομόλογα και τα σχετικά χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Αυτό που φοβούνται είναι ότι ενδεχομένως και με βάση την απορρύθμιση και έλλειψη επαρκούς εποπτείας που αποτελεί..

ΗΠΑ: «Πάτωσε» διαγωνισμός για 25 άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γιούτα

Από το worldenergynews.gr
Δημοπρασία του αμερικανικού Bureau of Land Management για 25 άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη βορειοανατολική Γιούτα έλαβε ως επί το πλείστον ελάχιστες προσφορές ύψους μόλις 2 δολ. ανά στρέμμα μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας της επίδρασης της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η πώληση που αντιπροσωπεύει 32.713,76 στρέμματα συγκέντρωσε συνολικές προσφορές ύψους 237.559,60 δολαρίων, σύμφωνα..