Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η EPA των ΗΠΑ εγκρίνει την αφαίρεση επικίνδυνων χημικών ουσιών από το διυλιστήριο St. Croix





Οι περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν υπό όρους την Πέμπτη σχέδια για τους ιδιοκτήτες ενός αδρανούς  διυλιστηρίου  στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ για την αφαίρεση χημικών ουσιών που ο φύλακας υποστήριξε ότι έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία εάν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Η BP ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 100 δισ. στερλίνες για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια

 



Η κεφαλαιποίηση της BP ξεπέρασε την Παρασκευή τα 100 δισ. βρετανικές λίρες (121 δισ. δολ.) για πρώτη φορά την τελευταία τριετία, καθώς οι μέτοχοι επιβραβεύουν την επιστροφή της εταιρείας στα ορυκτά καύσιμα, που αποτελούσαν παραδοσιακά το ισχυρό χαρτί της.

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός έχει δει..

Απολογισμός Δράσης ΠΣΕΕΠ και ΤΑΑΤ 2022

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ Δ.Σ

 

 

Dr. Μάριος Πατσουλές: Για πόσα ακόμα χρόνια θα έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο;




 Γύρω στο 2000, είχε ξανατεθεί το ερώτημα αυτό στο κόσμο και η Ευρωπαϊκή Ένωση το αντιμετώπισε με αρκετή σοβαρότητα, αφού κάλεσε τους τεχνοκράτες της και τους ανέθεσε Έργο επίλυσης του εν λόγω ερωτήματος.

Το Project αυτό είχε ονομαστεί “Smart Reservoir Network” ή SRN και Manager του Έργου είχε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Shell: Μηνύθηκαν οι 11 Διευθυντές της για «Ελαττωματική» Στρατηγική για το Κλίμα

 




Οι διευθυντές της μεγάλης πετρελαϊκής  μηνύθηκαν προσωπικά, καθότι, σύμφωνα με τους ενάγοντες, η στρατηγική τους για το κλίμα είναι ανεπαρκής για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, θέτοντας την εταιρεία σε κίνδυνο, την ώρα που ο κόσμος στρέφεται στην...

Οι ΗΠΑ στοχεύουν τα ιρανικά πετροχημικά και το πετρέλαιο με νέες κυρώσεις

 


 


Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε εταιρείες που κατηγορούν ότι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή, πώληση και αποστολή ιρανικών πετροχημικών και πετρελαίου σε αγοραστές στην Ασία, καθώς..

Ρωσία: Αύξηση 1% στην παραγωγή πετρελαίου την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου

 





Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά σχεδόν 1% την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου από τον Ιανουάριο, παρά τα εμπάργκο της Δύσης στα ρωσικά καύσιμα, ανέφερε..

Φωτιά ξέσπασε σε ρωσικό διυλιστήριο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

 





Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε  διυλιστήριο πετρελαίου  στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και αργότερα κατασβέστηκε, μετέδωσαν τα..