Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για 4ωρη στάση εργασίας για Θριάσιο Νοσοκομείο

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι τραγικές μέρες του Μάη του 2015, τότε που πέντε συνάδελφοί μας χαροπάλευαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, το βασικότερο νοσοκομείο που περιέθαλψε τους εγκαυματίες συναδέλφους μας, ήταν το Θριάσιο Νοσοκομείο το οποίο είχε αποκτήσει πτέρυγα αντιμετώπισης εγκαυμάτων μετά από δωρεά της οικογένειας Λάτση. Δωρεά η οποία είχε προέλθει εις ανάμνηση των 15 αδικοχαμένων συναδέλφων του διυλιστηρίου της Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) το Σεπτέμβριο του 1992.

Μετά την τελευταία ακατανόητη κυβερνητική απόφαση δεν.

Το πετρελαϊκό fund της Νορβηγίας αποκτά συμμετοχή σε ολλανδική ΑΠΕ

 




Η Norges Bank Investment Management, ο βραχίονας της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας που διαχειρίζεται το 1,3 τρισ. Δολαρίων πετρελαϊκό fund, ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να κάνει την πρώτη του επένδυση σε μη εισηγμένη υποδομή ανανεώσιμης ενέργειας, καταβάλλοντας το ποσό των 1,375 δισ. Ευρώ για το 50% ολλανδικής φάρμας αιολικής..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας στη μονάδα 32 στις ΒΕΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με τον Γεν. Δ/ντή Διυλιστηρίων.

Ενημερωθήκαμε διεξοδικά τόσο για το μέγεθος του προβλήματος όσο και για τις λύσεις που προτάσσονται και έχουν..

Ο Όμιλος BMW Παρουσίασε Μία Πρωτοβουλία για την Προστασία των Πόρων Βαθέων Υδάτων

 



Ο όμιλος BMW παρουσίασε μία πρωτοβουλία για την προστασία των πόρων βαθέων υδάτων σε συνεργασία με τη WWF Γερμανίας. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία, τονίστηκε η ανάγκη να μη χρησιμοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία ορυκτά από τον πυθμένα των ωκεανών και να μη χρηματοδοτεί εξορύξεις βαθέων υδάτων μέχρις ότου διεξαχθεί ολοκληρωμένη επιστημονική έρευνα για τις επιπτώσεις εξορύξεων του είδους και πριν αξιολογηθούν οι συνέπειες για το περιβάλλον.

Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης πρώτων υλών γενικότερα, οι ορυκτοί πόροι του θαλάσσιου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ

 


Η πράσινη αλλαγή του Καναδά θα μπορούσε να εκτοπίσει τα τρία τέταρτα των εργαζομένων σε πετρέλαιο

 



Η κλιματική στρατηγική του Καναδά για να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές και να γίνει οικονομία μηδενικών εκπομπών έως το 2050 θα δημιουργήσει μια σεισμική μετατόπιση στον μεγάλο τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπου έως τα τρία τέταρτα των εργαζομένων, ή έως και 450.000 άτομα, κινδυνεύουν, δήλωσε η TD Bank σε νέα έκθεση την Τρίτη.

Ο Καναδάς στοχεύει να γίνει μια οικονομία καθαρών μηδενικών εκπομπών εντός..

Goldman Sachs: Καλοκαίρι του 2022 η ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου

 





Μια πιθανή ανάκαμψη στις εξαγωγές του Ιράν δεν θα έρθει ως «εξωγενές» σοκ στην αγορά πετρελαίου και η πλήρης ανάκαμψη δεν θα συμβεί μέχρι το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs καθώς Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι επρόκειτο να ξεκινήσουν έμμεσες συνομιλίες στη Βιέννη την Τρίτη για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

«Με τον ΟΠΕΚ + να διαχειρίζεται την παραγωγή του προς..

Vitol: Πτώση-ρεκόρ των εσόδων κατά 85 δισ. δολάρια το 2020



 Κατακόρυφη πτώση 85 δισ. δολαρίων κατέγραψαν τα έσοδα της εταιρείας ενέργειας Vitol στο περασμένο έτος, αλλά τα κέρδη της ενισχύθηκαν καθώς οι συναλλαγές αντισταθμίζουν την επίπτωση της πανδημίας στην πετρελαϊκή ζήτηση και στις τιμές.

Πολλοί traders επωφελήθηκαν το 2020 από την ακραία μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου και τις δυνατότητες..

Η Ελληνικά Πετρέλαια κατεδάφισε τις τέσσερις πρώτες δεξαμενές στη Λάρνακα



 Η κατεδάφιση των τεσσάρων πρώτων δεξαμενών της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια είναι γεγονός. Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία, η εταιρεία προχώρησε στην κατεδάφιση των τεσσάρων πρώτων εκ των 22 δεξαμενών της που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Προχωρώντας τις διαδικασίες αποξήλωσης των..

Saudi Aramco: "Έκρυψε" κατά 50% τις εκπομπές αερίων το 2019 σύμφωνα με το Bloomberg Green

 



Οι εταιρείες πετρελαίου βρίσκονται υπό πίεση για μείωση των εκπομπών. Αυτή η διαδικασία ξεκινά με την αποκάλυψη ολόκληρου του αποτυπώματος άνθρακα, έτσι ώστε οι επενδυτές και το κοινό να έχουν γνώση.

Νωρίτερα φέτος, ανάλυση του Bloomberg Green έδειξε ότι η μεγαλύτερη..