Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έλα να αντισταθούμε μαζί στον φόβο. Σάββατο 8 Ιουνίου, 19:00 στο Σύνταγμα!



 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΕΣΥ, ΣΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ, ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ ?...


Όλοι εμφανίζονται δικαιωμένοι μετά τo mea culpa του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για το πρώτο Μνημόνιο που επιβλήθηκε, εκβιαστικά, στην κυβέρνηση Παπανδρέου και , φυσικά, στη χώρα.

Ο καθένας βγαίνει και λέει τη μαλακία του, άλλος το μακρύ του κι άλλος το κοντό του, απ΄ τον Σαμαρά μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Βενιζέλο.

Αλήθεια αυτός ο κόπανος σε τι δικαιώθηκε ? 

Στο ό,τι ανέλαβε υπουργός οικονομικών, για να πει "ναι" σε όλες τις ορέξεις των τροϊκανών, κάτι που δεν έλεγε το προηγούμενο επιτελείο ? Που πήγε στις Βρυξέλλες και δήλωσε στα γεράκια του Eurogroup, πως "τα πράγματα άλλαξαν, τώρα κανονίζω εγώ, όλα τα σκληρά μέτρα θα ληφθούν" ?

Στο ό,τι ρήμαξε τον κόσμο στις περικοπές, που σφαγίασε τους μισθούς και εξαφάνισε τις συντάξεις ?

Που έστησε όλο το παιχνίδι, για την απαξίωση των κρατικών τραπεζών, αλλάζοντας την προηγούμενη πολιτική και εντάσσοντάς τες στο PSI, ώστε να βρεθούν χωρίς κεφάλαια, να τις βαφτίσει χρεοκοπημένες και να τις χαρίσει στους μεγαλοκεφαλαιούχους ?


Αυτά όλα που, τώρα, τα καθίκια του ΔΝΤ, αναγνωρίζουν, πως ήταν λαθεμένα, τραβηγμένα και για τη χώρα και το λαό εγκληματικά, είναι αυτά που η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εφάρμοζε, δυσανασχετώντας και προσπαθώντας να βρει διεξόδους και είναι αυτά που ο Βαγγέλας εφάρμοσε κατά γράμμα, αδίστακτα και αγόγγυστα !

Κι όταν ο τότε πρωθυπουργός έφτασε στο "αμήν" κι είπε "ως εδώ, το λόγο έχει ο λαός", ο ...δικαιωμένος, σε αγαστή συνεργασία με τα δεξιόμουτρα της Ευρώπης και τους εγχώριους εκφραστές της πολιτικής αλητείας , (φυσικά με εντολή των ολιγαρχών), έριξαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό, για ν΄ ανοίξουν το δρόμο στον εκλεκτό των αφεντικών τους το Σαμαρά, που τόσο στήριξε και στηρίζει ο κόπανος που ψάχνει για ...δικαίωση !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

BLOOMBERG ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Καμιά χώρα δεν έχει υποστεί τέτοια καταστροφή»


Τη θλιβερή διαπίστωση  για την Ελλάδα ότι δηλαδή καμιά χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει υποστεί τέτοια καταστροφή κάνει ο Μάθιου Κλάιν αρθογράφος του Bloomberg αναρωτώμενος εάν η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα πλέον να κάνει την επιστροφή στην ανάκαμψη.

«Καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει, από την εποχή της Μεγάλης Ύφεση τέτοια καταστροφή» σημειώνει ο Κλάιν για να διατυπώσει το ερώτημα εάν  «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, ποντάροντας σε ένα “Greekovery” (ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας) που θα δώσει τη θέση του στο διαβόητο “Grexit”;»,  

«Οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Οι επενδυτές, όμως, θα περιμένουν τόσο πολύ;», γράφει ο Κλάιν στο άρθρο του.

Η ανάλυσή του περί καταστροφής βασίζεται, βεβαίως, στους αμείλικτους αριθμούς. «Αυτή μπορεί να μην φαίνεται η καλύτερη στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί πάνω από 1/5 από το 2008 και αν οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg δεν κάνουν λάθος, θα δούμε συγκεντρωτικά μια πτώση της τάξης του 25% σε μια περίοδο επτά ετών».

O αρθρογράφος επισημαίνει, πάντως, ότι ναι μεν υπάρχει η ελπίδα για αντιμετώπιση των «διαρθρωτικών ανισορροπιών» από την ελληνική κυβέρνηση και για μεγαλύτερη «ευλυγισία» στην αγορά εργασίας, ωστόσο τονίζει το καυτό ερώτημα. «Πώς θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια επένδυση, πώς θα γίνει η προσέλκυση κεφαλαίων από επιχειρήσεις;». Ο Μάθιου Κλάιν επικαλείται και την εκτίμηση του Διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχάλη Μασουράκη, ότι «όλες οι βελτιώσεις του κόσμου δεν θα βοηθήσουν αν δεν επιστρέψει η ρευστότητα».

«Ο Ντανιέλ Αντονούτσι, οικονομολόγος στη Morgan Stanley», αναφέρεται στο άρθρο, «πιστεύει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό περίπου 2,8% αρχής γενομένης από το 2015 και θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι».

«Αυτή η πρόβλεψη υπονοεί ότι το ελληνικό ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007 παρά στα τέλη της δεκαετίας του 2020. Αν η ΕΚΤ και ο ”πυρήνας” της ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία, δεν δράσουν αποφασιστικά, οι Ελληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Αλλά (το ερώτημα είναι) οι επενδυτές θα περιμένουν τόσο πολύ;», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΡΓΗΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ... Ξεκίνησε το γεωτρύπανο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην Κύπρο - Περιπολίες Ισραηλινών

Πετρελαιοπηγή
Το γεωτρύπανο «Ensco 5006» της «Noble Energy International Ltd» ξεκίνησε την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην τοποθεσία A-2 στο οικόπεδο 12 ως διαχειρίστρια εταιρεία του τεμαχίου αυτού, στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της Noble Energy αναφέρεται πως «υπολογίζεται ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες φτάνοντας σε τελικό βάθος περίπου 5,600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το θαλάσσιο βάθος στην πηγή είναι περίπου 1,700 μέτρα».

Στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν ισραηλινά πλοία του Ναυτικού της χώρας για το ενδεχόμενο να νιώσει την ανάγκη η Τουρκία να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπως έπραξε προχθές με την παρενόχληση των πλοίων που έκαναν σεισμογραφικές έρευνας.

Τα αποτελέσματα από την επιβεβαιωτική γεώτρηση Α-2 θα βοηθήσουν τη Noble Energy , να επιβεβαιώσει το εκτιμώμενο μέγεθος του κοιτάσματος και να παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες για την έναρξη του σχεδιασμού των επόμενων σταδίων ανάπτυξης.

Με βάση τα αποτελέσματα της διερευνητικής γεώτρησης Α-1 που πραγματοποιήθηκε το 2011, το εκτιμώμενο μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Είναι άγνωστο γιατί χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρα ψρόνια για την επιβεβαιωτική γεώτρηση. Ίσως γιατί έπρεπε πρώτα να πτωχεύσει και η Κύπρος...

Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης, θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των στοιχείων η οποία αναμένεται να διαρκέσει 60 με 90 μέρες.

Επιπρόσθετα, η Noble Energy πραγματοποιεί σεισμική έρευνα στο Οικόπεδο 12.

Η Noble Energy διαχειρίζεται το Οικόπεδο 12 με ποσοστό 70% των μετοχών.

Η Delek Drilling Limited Partnership και η Avner Oil Exploration Limited Partnership» κατέχουν από 15%.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ξεφτίλες !!!!!!

Οι αριθμοί μίλησαν! Μύθος το success story! - Μεγαλύτερη η ύφεση το α' τρίμηνο! 5,6% αντί για 5,3%!


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), αναθεώρησε επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση 5,3% το α΄ τρίμηνο
- Κύριοι λόγοι για την πτώση του ΑΕΠ κατά 5,6% είναι η περαιτέρω μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων
- Στα τάρταρα εισαγωγές και εξαγωγές - Αναλυτικά όλα τα στοιχεία

Σε ύφεση της τάξης του 5,6% βρέθηκε το α΄ τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται (σε τρέχουσες τιμές) στα 41,888 δισ. ευρώ ή χαμηλότερα και από το α΄ τρίμηνο 2005 (44,206 δισ. ευρώ).

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ, αναθεώρησε επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση 5,3% το α΄ τρίμηνο, καθώς, προέκυψαν νέα στοιχεία, που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Τα στοιχεία αυτά, είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών), είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κύριοι λόγοι για την πτώση του ΑΕΠ κατά 5,6% είναι η περαιτέρω μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Ειδικότερα, η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 8,7% και η συνολική καταναλωτική δαπάνη (συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Κυβέρνησης) παρουσίασε μείωση 8,3%. Ενώ, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) μειώθηκαν κατά 11,4%.

Στον αντίποδα, η μείωση κατά 22,9% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντιστάθμισε εν μέρει την πτώση του ΑΕΠ. 

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών εμφάνισαν μείωση 2,6% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 4,9% και οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν 12,4%). Ενώ, μείωση 7,8% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών 17,8%).

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία του ΑΕΠ τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για το 2014, με δεδομένη τη διχογνωμία στις προβλέψεις από τη μια πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την άλλη του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ. Το υπουργείο και η Κομισιόν, εκτιμούν ότι εφέτος το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 4,2% συνολικά, για να περάσει σε θετικό πρόσημο (+0,6%) το επόμενο έτος, Αντίθετα, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 4,9% εφέτος και συνέχιση της ύφεσης και το 2014, με μείωση του ΑΕΠ κατά 1,4%. Στο ίδιο μήκος κύματος με το ΔΝΤ κινείται και ο ΟΟΣΑ, που προβλέπει ύφεση της τάξης του 1,2% το 2014. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Κούρεμα και στις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ


Το δημοσίευμα της Wall Street Journal προκαλεί αναταράξεις καθώς αποκαλύπτει σχέδιο οδηγίας της Ε.Ε. για την εκ των έσω διάσωση των τραπεζών με με κούρεμα με τη συμμετοχή και των μικροκαταθετών, δηλαδή εκείνων που έχουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.
Οι καταθέσεις κάτω από το όριο των 100.000 ευρώ θεωρούνται ως σήμερα “ιερές” και σε περιπτώσεις όπως αυτή της Κύπρου κανείς δεν “τολμά” να τις αγγίξει, ωστόσο φαίνεαι πως πλέον είναι υποψήφιες για κούρεμα, έστω και ως τελευταία λύση, ακόμη και αυτές.

Κατά την WSJ, το κείμενο της τελευταίας οδηγίας της Ε.Ε φαίνεται να κινείται σε σκληρότερη γραμμή από τα προηγούμενα: Όχι μόνο βάζει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στην σειρά για haircut (παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο), αλλά και διευρύνει την λίστα των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών που θα «κουρεύονται».

Επίσης, σύμφωνα με την “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” κατηγοριοποιεί και τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, επιφυλάσσοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση στους ιδιώτες και τις μικρές επιχειρήσεις που θα κουρεύονται μόνο ύστερα από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους senior ομολογιούχους. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Οι 52 κωδικοί του Α21 που θα συμπληρώσετε για τα εισπράξετε το επίδομα τέκνων

Οι 52 κωδικοί του Α21 που θα συμπληρώσετε για τα εισπράξετε το επίδομα τέκνων
Eντός της ημέρας (εκτός απροόπτου) αναμένεται να ανέβει στο σύστημα Taxis το έντυπο A21 το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε προκειμένου να εισπράξετε το επίδομα τέκνων. Είναι ένα απαιτητικό έντυπο τεσσάρων σελίδων τη μορφή του οποίου μπορείτε να την δείτε στο σχετικό αφιέρωμα του fpress.gr
 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ασφαλώς θα χρειαστείτε και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συλλέξετε προκειμένου να είστε έτοιμοι για την είσπραξη του επιδόματος. Θα τα βρείτε συγκεντρωμένα κάνοντας κλικ εδώ. Εδώ και θα βρείτε και τα ποσά που θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις 
Για να αντεπεξέλθετε και σε αυτό τον βραχνά, θα χρειαστεί να συλλέξετε μια σειρά από πληροφορίες τις οποίες τις παραθέτουμε προκειμένου να είστε έτοιμοι. Προσοχή λοιπόν στον κατάλογο που ακολουθεί:
Ο αιτών συμπληρώνει........ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TELEGRAPH "Να τιμωρηθεί ο Ο.Ρεν - Εγκλημάτισε κατά Ελλήνων"


Ο "κ. Καλό Κουράγιο" που ευχήθηκε στους Έλληνες την ημέρα που η η εθνοκτόνος κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε το Μνημόνιο, τώρα δέχεται από παντού πυρά ως "υπαίτιος εγκληματικών λαθών σε βάρος της Ελλάδας".

Εγκληματικών λάθών που κόστισαν στην Ελλάδα πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, και χιλιάδες αυτοκτονίες.

Η εφημερίδα Telegraph σε ένα άρθρο καταιγίδα, θεωρεί υπεύθυνο τον Όλι Ρεν για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, και το λιγότερο πρέπει να παραιτηθεί και να κλειστεί στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας. Οι νεκροί όμως δεν γυρνάνε πίσω. Η τιμωρία αυτή δεν είναι αρκετή.

«Οπως οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσπιείς, έτσι και οι Ελληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει χρόνο η συμμαχία. Κι αντί σεβασμού, διασύρονταν από τους ιδιοτελείς Γερμανούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς. Ενα άθλιο επεισόδιο».

Ο αρθρογράφος της Daily Telegraph Αμπρος Εβανς – Πρίτσαρντ αναλύει το πως «εγκλημάτησαν» εναντίον της Ελλάδας.

Το θέτει ως εξής: «Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, ή έχει χάσει ένα μεροκάματο, ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε είδος μομφής από εκλεγμένο όργανο. Oυδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα».

Ο Πρίτσαρντ γράφει δίχως περιστροφές: «Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας».

Η ανεργία των νέων τονίζει, αγγίζει το 58,3% και η ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών. Και το χειρότερο όλων, λέει, είναι ότι ουδεμία διάθεση υπάρχει για διόρθωση των λαθών. Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε μήνα θα προστίθενται 100.000 άνεργοι στην Ελλάδα

«Η τρόικα θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ» είναι η εκτίμηση του αρθρογράφου, που συνεχίζει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 θα είχε προκαλέσει χάος στις αγορές ομολόγων και μια λοιμογόνο μετάδοση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος άμυνας;».

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια σχεδόν τέλεια απεικόνιση του πόσο λανθασμένο είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο. Δεν υπάρχει μηχανισμός λογοδοσίας», γράφει ο Πρίτσαρντ και συνεχίζει: «Ο Ρεν είναι απολύτως υπεύθυνος. Η τρόικα είναι το δικό του μωρό. Αν ήταν υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα είχε παραιτηθεί».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ένας στους τρεις εργαζομένους στην Ελλάδα αυτοαπασχολείται


Σύμφωνα με την Eurostat, το 32% των απασχολουμένων στην Ελλάδα, αυτοαπασχολούνται, έναντι 15,1% στην ευρωζώνη και 15,2% στην ΕΕ (32,8 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενοι). Το 2005, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν για την Ελλάδα στο 29,3% και για την ΕΕ στο 15,4%.

Μετά την Ελλάδα, το υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολουμένων καταγράφεται στην Ιταλία (23,4%), στην Πορτογαλία (21%) και στη Ρουμανία (20%) και τα χαμηλότερα στην Εσθονία (8,3%), στο Λουξεμβούργο (8,4%) και στη Δανία (9%).

Επιπλέον, το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων σε όλη την Ευρώπη είναι υψηλότερο στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και στους άνδρες. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων είναι 65% για τους εργαζομένους από 65 ετών και πάνω, 45,2% για τις ηλικίες 50-64 ετών και 27,4% για τις ηλικίες 25-49 ετών. 

Επίσης, στην Ελλάδα αυτοαπασχολούνται το 37,5% των ανδρών, έναντι 23,7% των γυναικών. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 19,3% και 10,3%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 28% των αυτοαπασχολουμένων στην ΕΕ διαθέτουν υπαλλήλους, έναντι 22,4% στην Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στην Ουγγαρία (46,5%), στην Εσθονία (43,6%), στη Γερμανία (43%) και στην Αυστρία (41,7%).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΩΡΑ: ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!



Είστε υπόδειγμα συνδικαλιστικού οργάνου. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κινητοποίηση για το καλό της Πατρίδας και όχι της Πορτοφόλας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους συνδικαλιστές της ΕΛΣΤΑΤ που αντί να το βουλώσουν για να εξασφαλίσουν την θέση τους, τις προαγωγές τους και τον μισθουλάκο τους ως οσφυοκάμπτες, εγείρονται και προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για το καλό της Πατρίδας, της προσωπικής τους αξιοπρέπειας, ώστε να μπορούν αύριο να κοιτούν τα παιδιά τους στα μάτια και να λένε “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ”.

Φράση που δεν θα μπορούν να πουν οι ρεμπεσκέδες εργατοπατέρες που πρόδωσαν υπογράφοντας συμβάσεις ντροπής, που πρόδωσαν εξαπατώντας τον λαό και βουλώνοντας το όταν ο ΟΤΕ (π.χ.) χαριζόταν στους Γερμανούς και τώρα το βουλώνουν μπροστά στο πλιάτσικο της Deutsche Telekom.

O συνδικαλισμός που χρειάζεται η πατρίδα, είναι ακριβώς αυτός της ΕΛΣΤΑΤ. ΕΥΓΕ για πολλοστή φορά. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας απεστάλη το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Το Σχέδιο προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 δεν θα επιτρέπεται η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από μικρές συγκεντρώσεις των οποίων το μέγεθος θα κρίνεται από τον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή.

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει τα εξής:

«Άρθρο 1

Αρμοδιότητα αστυνομικής αρχής επί δημοσίων συναθροίσεων

Στο άρθρο 131 του π.δ. 141/1991 (Α΄ 58) η παράγραφος 2 αναριθμείται σε 3 και προστίθεται παράγραφος 2 ως εξής:

«2. α) Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις. Η εκτίμηση περί του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφαση την οποία γνωστοποιεί άμεσα στους ενδιαφερομένους. Η απόφαση αυτή μπορεί να είναι κατ’ αρχάς προφορική και έπεται η έγγραφη διατύπωση και επίδοσή της εντός 24 ωρών. Κατά τη λήψη της προαναφερόμενης απόφασης υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη ιδίως ο αριθμός των συμμετεχόντων στη συνάθροιση και η σημασία της συγκεκριμένης οδού για την κυκλοφορία των οχημάτων δημόσιας συγκοινωνίας, την τουριστική κίνηση της περιοχής, την ομαλή πρόσβαση σε αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους και την εν γένει εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.

β. Οι ως άνω περιορισμοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα.

γ. Επί παραβάσεων ισχύουν οι κείμενες ποινικές διατάξεις».

Άρθρο 2
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

ΣΥΡΙΖΑ:

«Με ένα Προεδρικό Διάταγμα που θα ζήλευε ακόμα και ο Ερντογάν, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρό της τώρα και τις διαδηλώσεις», αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αδύναμη να απαντήσει στις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις του μνημονίου, σχεδιάζει ένα ακόμα ακραία αυταρχικό μέτρο, όπου η διεξαγωγή των διαδηλώσεων θα εξαρτάται από τη βούληση της Αστυνομίας, η οποία θα είναι αυτή που με αυθαίρετο τρόπο θα εκτιμά τον όγκο τους.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό  να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων το ενδιαφέρον για τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα, όταν αυτά πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική. Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η δημοκρατία και τα δικαιώματα δεν είναι κενό γράμμα. Ο λαός θα τα υπερασπιστεί, μαζί με τη ζωή και την αξιοπρέπειά του».

ΚΚΕ:

Με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» εναντίον των εργαζομένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Με τις προϋποθέσεις που βάζει, συνεχίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κάθε αστυνομικός διευθυντής θα μπορεί να απαγορεύει οποιαδήποτε διαδήλωση θεωρεί «μικρή» συγκριτικά με τη σημασία του συγκεκριμένου δρόμου ή της συγκεκριμένης περιοχής για την «κοινωνικοοικονομική» ζωή της πόλης, δηλαδή για τα μεγάλα συμφέροντα. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΔΕΗ: Ζητεί την πρόσληψη 3.500 συμβασιούχων


Την πρόσληψη 3.500 συμβασιούχων ζητά η ΔΕΗ σε έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των θέσεων είναι κυρίως τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορούν: Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικοί Σταθμών, Ηλεκτρολόγοι, Τεχνικοί Ορυχείων, Μηχανοτεχνικοί, Τεχνικοί Εξοπλισμού, Χειριστές Μηχανημάτων και Οδηγοί.
Οι συμβάσεις εργασίας θα είναι οκτάμηνες, ενώ η ΔΕΗ βάζει τις τελευταίες πινελιές στην κατανομή των θέσεων με βάση τις εποχικές ανάγκες ώστε να σταλούν τα σχέδια των προκηρύξεων προς έγκριση στο ΑΣΕΠ.   
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Καλπάζει η ανεργία. Δεν καταλαβαίνει καθόλου από success story.


Το σύνθημα success  story που προφανώς μας σέρβιρε η γερμανική κυβέρνηση και το αναμασούν οι εντολοδόχοι Έλληνες πολιτικοί, για να πάει η κ. Μέρκελ ανώδυνα στις γερμανικές κάλπες, δεν φαίνεται να...
αγγίζει την ανεργία των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία ανέβηκε τον Μάρτιο του 2013 στο 26,80%. Ας σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν (Μάρτιο 2012) ήταν στο 22,2%. Παρατηρούμε δηλαδή πως από πέρυσι έχουμε μια αύξηση της ανεργίας κατά 20,72%!!!!!!!! Στον δε ακριβώς προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριος 2013) ήταν 26,7%.  Στους νέους έχει ξεπεράσει το 58%!!!

Και αυτή φυσικά είναι η επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία μεταξύ των εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Δεν συζητάμε καθόλου για την αδήλωτη ανεργία, ούτε φυσικά για την ανεργία των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Οι τελευταίοι πάνε σαν το «σκυλί στο αμπέλι», όπως λέει ο λαός. Καλούνται μόνο ως «απατεώνες» να φορτωθούν όλα τα φορολογικά βάρη της χώρας, τη στιγμή που απαλλάσσονται πλήρως οι κομματικοί πελάτες.. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr/

ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΗΝ TELEGRAPH: "Να παραιτηθεί ο Όλι Ρεν για τις θυσίες των Ελλήνων!"


Ο γνωστός αρθρογράφος της Daily Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard, σε άρθρο-καταπέλτη για την καταστροφική πολιτική λιτότητας που επιβληθήκε στην Ελλάδα, καλεί τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν να παραιτηθεί από τη θέση του!

“Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έκανε η τρόικα της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όπου η νεανική ανεργία μόλις άγγιξε το 58,3%. Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, δεν έχει χάσει έστω ένα ημερομίσθιο και δεν έχει αντιμετωπίσει την οποιασδήποτε μορφής λογοκρισία από ένα εκλεγμένο όργανο”, εξηγεί ο αρθρογράφος.

Και τονίζει πως το χειρότερο όλων είναι ότι τα λάθη πολιτικής που έγιναν στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν έχουν διορθωθεί. Κάνοντας ελάχιστες μόνο αλλαγές, η Ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα των αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών, γράφει.

Και διαπιστώνοντας ότι σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΔΝΤ, η Ευρώπη θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ, ο Ambrose Evans-Pritchard σημειώνει: “Αυτό που βλέπουμε είναι το σχεδόν τέλειο παράδειγμα των όσων πηγαίνουν στραβά με το ευρωπαϊκό project. Δεν υπάρχει μηχανισμός ευθυνών. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα”.

Και σύμφωνα με το άρθρο, αυτός που θα πρέπει να πληρώσει αυτή τη φορά, είναι ο Olli Rehn, αφού η τρόικα είναι δικό του “παιδί”. “Εάν ήταν ο υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα έπρεπε να παραιτηθεί”. Και το γεγονός ότι στην Ευρώπη, κανείς δεν παραιτείται, δεν θα πρέπει να τον αποθαρρύνει από το να “πέσει πάνω στο ξίφος του, υπό το αίσθημα της τιμής”.

Και το άρθρο καταλήγει: “Σαν τους Σπαρτιάτες, τους Θηβαίους και τους Θεσπιείς στα στενά των Θερμοπυλών, οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει η συμμαχία χρόνο. Αντί για χειροκρότημα, διασύρθηκαν για τις ηρωικές τους προσπάθειες από τους κακά πληροφορημένους Ολλανδούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς και Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι κοίταζαν το δικό τους συμφέρον. Ένα άθλιο επεισόδιο”.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ- ΕΚΛΟΓΕΣ