Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αλλαγές στις Γραμματείες των Υπουργείων - Καταργείται η Ειδική Γραμματεία Ενεργειακής Πολιτικής



Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αποφασίστηκαν αλλαγές στις ειδικές γραμματείες αρκετών υπουργείων, καθώς και καταργήσεις. Στο ΥΠΕΚΑ, Ε.Γ Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ορίζεται ο Σ. Κουρουντζίδης και Ε.Γ Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων ο Κ. Τριάντης. Παράλληλα καταργείται η Ειδική Γραμματεία Ενεργειακής Πολιτικής.
Πιο αναλυτικά:
Α. Τοποθετούνται ως ειδικοί Γραμματείς στους Ενιαίους Διοικητικούς Τομείς των αντίστοιχων Υπουργείων οι:
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ράπτης Νίκος, Ε.Γ Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στασινόπουλος Στέλιος, Ε.Γ. Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αποστολίνας Γιώργος, Ε.Γ. Εθνικού Τυπογραφείου
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μαντζούφας Νίκος, Ε.Γ ΣΔΙΤ
5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Κουρουντζίδης Σάκης, Ε.Γ Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τριάντης Κων/νος, Ε.Γ Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων
6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Σούκος Γιάννης, Ε.Γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αμοργιαννάκης Γιώργος, Ε.Γ. Δασών
Θεοχαρόπουλος Θανάσης, Ε.Γ. Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών
8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Γκλάβας Σωτήρης, Ε.Γ. Α΄βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης *
Λινού Αθηνά, Ε.Γ. Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων 
Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης
Ζαχαράκης Ευάγγελος, Ε.Γ. Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων
*Ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας (Ειδική Γραμματεία) Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας 
εκπαίδευσης διατηρείται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

B. Οι κατωτέρω Ενιαίοι Διοικητικοί Τομείς (Ειδικές Γραμματείες) των αντίστοιχων Υπουργείων, καταργούνται........ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Π.Λαφαζάνης: “Αυγουστιάτικο πραξικόπημα η πώληση ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ”


20120810-211214.jpg
“Η απόφαση εξπρές της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή το βράδυ «του φονιά», να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ, συνιστά Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός Εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
“Η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως των ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορούσε να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι οι διαδικασίες για το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ συνδέονται και αποτελούν προπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Είναι προφανές και εξαιρετικά ανάλγητο, ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, πολλαπλασιάζοντας τις απέραντες στρατιές των ανέργων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ, τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν νομιμοποιεί και δεν θα αναγνωρίσει ως τετελεσμένα”, δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

«Τα μέτρα των 11,5 δισ. θα φέρουν ανεργία 28%-29%»



Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεργία κρούει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή τα ανησυχητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που έδειξαν ότι η ανεργία στη χώρα μας έφτασε το Μάιο στο 23,1%.
Ο κ. Ρομπόλης, μιλώντας στον Σκάι, εκτίμησε επίσης ότι, με τις προωθούμενες περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η ανεργία το 2013 θα ανέλθει στο 28% με 29% και η ύφεση στο 5% με 5,5%.
Ο κ. Ρομπόλης σημείωσε ότι «υπολειπόμαστε κατά 674.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με την απασχόληση του 2008».  Για να απορροφηθεί το απόθεμα της ανεργίας θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2008, το 2023, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Ρομπόλη, η ανεργία των νέων καλπάζει, ανερχόμενη στο 55%, καθώς ένα παιδί που δεν μπαίνει μετά από μια πενταετία στην αγορά εργασίας, όσα έχει μάθει έχουν απαξιωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία το Μάιο του 2012 «σκαρφάλωσε» σε νέο ρεκόρ 23,1%, από 16,8% που ήταν το Μάιο του 2011 και 22,6% που ήταν τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%) και διαμορφώθηκαν σε 1.147.372 άτομα. 
ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

Οι αποκρατικοποιήσεις ξεκινούν άμεσα από τα ΕΛ.ΤΑ.


Οι αποκρατικοποιήσεις ξεκινούν άμεσα από τα ΕΛ.ΤΑ.
Την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΤΑ, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου (Μετοχές ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή έδωσε εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των Μετοχών ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της ΕΑΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η πώληση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, παλαιότερα τα Γαλλικά Ταχυδρομεία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επένδυση στην Ελλάδα μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχει εκφρασθεί και από ολλανδική εταιρεία. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Διαθέσιμες οι ομαδικές βιντεοδιασκέψεις στο Gmail



Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συνεργάτες τους έχουν οι χρήστες του Gmail.
Η νέα υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα έως δέκα άτομα και δεν απαιτείται λογαριασμός στο Google+. 
Σημειώνεται ότι η νέα εφαρμογή προστίθεται σταδιακά στους λογαριασμούς Gmail των χρηστών και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους browsers και όλες τις συσκευές iOS και Android. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

KKE Κροκοδείλια τα δάκρυα για τους ανέργους


«Να αφήσει τα δάκρυα για το δράμα των ανέργων» κάλεσε την κυβέρνηση το ΚΚΕ, καθώς χαρακτήρισε ανούσιες τις διακηρύξεις κατά της ανεργίας.

Η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
«Να αφήσει τα δάκρυα για το δράμα των ανέργων» κάλεσε την κυβέρνηση το ΚΚΕ, καθώς χαρακτήρισε ανούσιες τις διακηρύξεις κατά της ανεργίας.
Το ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας και ανακούφισης των οικογενειών των ανέργων, προσθέτοντας πως χρειάζεται για τους ανέργους «αξιοπρεπές επίδομα σε όλους, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πάγωμα και παραγραφή των δανείων, και καμία διακοπή της ηλεκτροδότησης».
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ επεσήμανε ακόμη ότι ο αντίπαλος της συγκυβέρνησης δεν είναι η ανεργία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. «Στόχος της είναι η παραπέρα εξόντωσή τους, προκειμένου να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης και να ανακάμψει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» τόνισε το ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «αυτό επιδιώκουν τα μνημόνια που η κυβέρνηση υλοποιεί και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε δίκαια ούτε ήπια». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Η καλύτερη φωτογραφία του πλανήτη μας…



Αιωρούμενος στο διάστημα ο πανέμορφος πλανήτης μας, ποτέ δεν αποτυπώθηκε τόσο καθαρά σε μια φωτογραφία.
Η Γη έχει γίνει αντικείμενο φωτογράφησης επί δεκαετίες ξεκινώντας από τον δορυφόρο Explorer 6 το 1959 ενώ αργότερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον πλανήτη μας από το διάστημα σε εκπληκτικές φωτογραφίες όπως η «Blue Marble» που λήφθηκε από την αποστολή της NASA Απόλλων 17. Αλλά καμία φωτογραφία δεν συνέλαβε τον πλανήτη μας σε μια μοναδική λήψη υψηλής ευκρίνειας όπως αυτή η εκπληκτική φωτογραφία από το Ρωσικό δορυφόρο Elektro-L  ο οποίος βρίσκεται σε γεωστατική τροχιά 36000 χιλιομέτρων γύρω από τη Γη. Σε αντίθεση με άλλες φωτογραφίες του πλανήτη μας που τραβήχτηκαν στο παρελθόν και στην ουσία αποτελούσαν σύνθεση πολλών λήψεων, αυτή η φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας 121 megapixel προήλθε από μια μοναδική λήψη. Ο λόγος για τον μάλλον παράξενο χρωματισμό είναι το φάσμα λειτουργίας του δορυφόρου είναι κοντά στο υπέρυθρο ενώ επίσης συλλέγει φως και από το ορατό μέρος του φάσματος. Γι’ αυτό και οι περιοχές με βλάστηση απεικονίζονται με πορτοκαλί απόχρωση αντί για πράσινη.
Η πιο καλή πρόσφατη φωτογραφία της Γης από τη NASA,  έχει ληφθεί από τον δορυφόρο Suomi-NPP και είναι μια σύνθεση φωτογραφιών του πλανήτη από τη φωτογραφική μηχανή του δορυφόρου.
Κοιτάζοντας το υπέροχο κοινό μας σπίτι απ’ έξω μήπως να αναλογιστούμε λίγο καλύτερα για τη ματαιότητα κάποιων πραγμάτων που μας «απασχολούν»; 
ΠΗΓΗ:antinews.gr/

Μικρόβια διασπούν τη βιομάζα και παράγουν ηλεκτρισμό



Ηλεκτρισμός ικανός να τροφοδοτήσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων και βιολογικού καθαρισμού θα μπορούσε να παραχθεί μόνο από τα μικρόβια, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Πενσιλβάνια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μικρόβια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία (διάσπαση) της βιομάζας των αποβλήτων, είναι επίσης δυνατό να παράγουν και ρεύμα.
Η τεχνολογία βασίζεται στη νέα επιστήμη της «ηλεκτρο-μικροβιολογίας» που αξιοποιεί τη δυνατότητα ορισμένων μικροοργανισμών να «γεννούν» ηλεκτρικό ρεύμα έξω από τα κύτταρά τους.
Έτσι, τα μικρόβια θα ήταν εφικτό να καθαρίζουν υγρά απόβλητα, «τρώγοντας» την οργανική ύλη που περιέχεται στα τελευταία και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιούν την ενέργεια που δημιουργεί ο μεταβολισμός των ουσιών, για να παράγουν βιο-ηλεκτρισμό που μετά μπορεί να αποθηκευθεί. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μια σοβαρή υπουργική σύσκεψη...





Δείτε την...
Είναι χαρούμενοι φαίνεται μετά την συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δις και την επερχόμενη σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων...
Τι ανάγκη έχουν όλοι αυτοί, τι τους νοιάζει αν πεθαίνουμε μέρα με τη μέρα, αυτούς δεν τους ακουμπάνε τα μέτρα...και όχι μόνο δεν τους ακουμπάνε αλλά και παίρνουν γύρω στα 10 χιλιάρικα τον μήνα..
Γιατί να μη γελάνε ..λέτε να είναι άνεργοι, να μην έχουν να πληρώσουν το χαράτσι,την δόση της εφορίας,το ενοίκιο των παιδιών τους που σπουδάζουν...;;
Υ.Γ
Επειδή κάποιοι δεν το κατάλαβαν ...το ηχητικό με το γέλιο είναι δική μου παρέμβαση 

ΠΗΓΗ:http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr

Σε απαλλοτριώσεις στα Carrefour και Mercadona στην Σεβίλλη και Κάντις προχώρησε το Συνδικάτο των Εργαζόμενων Ανδαλουσίας



Ο Sánchez Gordillo, μέλος του συνδικάτου και δήμαρχος του μικρού σοσιαλιστικού χωριού της Μαριναλέδα στην επαρχία της Σεβίλλης, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση, εξήγησε ότι τα τρόφιμα μοιράστηκαν σε κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών της Σεβίλλης καθώς και στα μέλη της «Corrala Utopía» μια κοινότητα αποτελούμενη από...
36 οικογένειες οι οποίες κατέλαβαν ένα κτίριο στη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, αφότου έχασαν τα σπίτια τους λόγω χρεών. 
Ο δήμαρχος της Μαριναλέδα κατηγόρησε τον υπουργό εσωτερικών της Ισπανίας Fernández Díaz, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη του, για συνεχιστή του φρανκισμού, ενώ τόνισε ότι «δεν κρύβεται» και ότι μπορούν να τον βρουν στο χωριό της Osuna, όπου το Συνδικάτο των Εργαζόμενων Ανδαλουσίας έχει καταλάβει μια έκταση που ανήκει στο στρατό με αίτημα αυτή να αποδοθεί σε αγρότες της περιοχής... 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr

Αποφάσεις-εξπρές για Ταμιευτήριο



Αποφάσεις εξπρές θα κληθεί να λάβει εντός του τρέχοντος μήνα η κυβέρνηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς αφενός κρίνεται ανώφελο να δοθεί νέα παράταση στην υποχρέωση δημοσίευσης αποτελεσμάτων 2011, αφετέρου υπάρχει η γνωστή πίεση από την Τρόικα να κλείσει και αυτό το θέμα. 
Όπως έγραψε το Euro2day  η Τρόικα επέβαλε να ολοκληρωθεί πριν την ανακεφαλαιοποίηση ο πρώτος γύρος συγχωνεύσεων – απορροφήσεων μεσαίου μεγέθους τραπεζών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. 
Ήδη έχει συντελεσθεί η διάσπαση της ΑΤΕ και η πώληση του υγιούς χαρτοφυλακίου της στην Πειραιώς, βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των προσφορών για την εξαγορά της Εμπορικής, και απομένει να αποφασισθεί η τύχη του Ταμιευτηρίου. 
Οι αποφάσεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα έχουν ληφθεί ως τις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τρέξει τόσο το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όσο και τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Η Παραγωγός του Avatar και του X-Men Επενδύει στις ΑΠΕ



Η εταιρεία Media Holdings, αφού χρηματοδότησε τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες Avatar και X-Men, ετοιμάζεται να διαθέσει κεφάλαια ύψους 250 εκατ. στερλινών για να υλοποιήσει σταθμούς ΑΠΕ.
Αναλυτικότερα, το 35% των κεφαλαίων θα διατεθεί για ηλιακή ενέργεια, το 30% για αιολική ενέργεια, το 10% για παραγωγή ενέργειας από βιομάζα και το υπόλοιπο για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, δήλωσε ο Σεμπάστιαν Σπάιτ.
Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να καλύπτει το 15% των ενεργειακών του αναγκών από "πράσινη" ενέργεια μέχρι το 2020. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Συμβουλές για τη χρήση E-banking.



Η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει προσφέρει απίστευτες δυνατότητες στη μετάδοση της πληροφορίας και έχει απλοποιήσει πλήθος διαδικασιών που για τη διεκπεραίωσή τους χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά  και  μερικά  «κλικ»  από  τον  προσωπικό  μας  υπολογιστή.  Μία  από αυτές, είναι η διαχείριση του τραπεζικού μας λογαριασμού. Τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του e-banking;Οι κωδικοί που θα επιλέξουμε για τις τραπεζικές συναλλαγές μας  μέσω  του  διαδικτύου,  πρέπει  να  είναι  προσωπικοί  και  να αποφεύγεται κοινοποίηση τους στο περιβάλλον μας.  Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην επιλογή των κωδικών αφού δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε αριθμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων, ή ακόμα και ημερομηνίες γέννησης.
Προτείνεται η τακτική αλλαγή των  κωδικών του e-banking και η απομνημόνευσή τους. Δεν είναι
ασφαλές  να  τους  καταχωρούμε  σε  ατζέντες.  Στην  περίπτωση  που  λάβουμε  κάποιο τηλεφώνημα  και  μας  ζητήσουν τους κωδικούς πρόσβασης ισχυριζόμενοι πως εκπροσωπούν την τράπεζα,  καταγράφουμε τον αριθμό που μας καλεί και ειδοποιούμε αμέσως την αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μοιραζόμαστε τους προσωπικούς μας κωδικούς αφού καμία τράπεζα δεν ακολουθεί τέτοια τακτική Δεν  παραλείπουμε  να  ελέγχουμε  συχνά  τις  κινήσεις  του  τραπεζικού  μας  λογαριασμού  και  σε περίπτωση που εντοπίσουμε μία κίνηση που δεν πραγματοποιήθηκε από εμάς, ενημερώνουμε αμέσως την αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ιστοσελίδα που επισκεπτόμαστε για τη διενέργεια των συναλλαγών
μας. Μία ασφαλής ιστοσελίδα e-banking έχει πάντα αναρτημένο εικονίδιο «λουκέτο» στη δεξιά μεριά της  οθόνης μας.Επίσης, μία ασφαλής σελίδα έχει ειδικό σύστημα κρυπτογράφησης. Για να το επιβεβαιώσουμε αυτό,αρκεί  να  εντοπίσουμε  στο  link  της  ιστοσελίδας  πληρωμών  ένα  s  μετά  το  http,  δηλαδή  η  ιστοσελίδα  θα ξεκινάει https
Τέλος, πολύ συχνά λαμβάνουμε μηνύματα στον υπολογιστή μας όπου ο αποστολέας εμφανίζεται ως
Τράπεζα η οποία μας ζητάει να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της με σκοπό την συμπλήρωση των
προσωπικών μας στοιχείων γιατί όπως αναγράφεται στο e-mail  τους, «τα στοιχεία είναι ελλιπή».  Στην
περίπτωση αυτή πρέπει να γνωρίζουμε πως καμία τράπεζα δεν ακολουθεί τέτοιου είδους τακτικές, να ζητά δηλαδή τα προσωπικά μας στοιχεία μέσω του διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό διαγράφουμε αμέσως το e mail αυτό. 
ΠΗΓΗ:eeke.gr

Αποπροσανατολισμός



Τέτοια καταιγιστικά λεκτικά πυρά που να βαφτίζουν το άσπρο μαύρο έχουν να φανούν από την εποχή του μεσαίωνα όπου οι καλόγεροι βάπτιζαν το κρέας ψάρι. 
Καθημερινά πλάθονται και αναπλάθονται, εφευρίσκονται, δημιουργούνται και μας σερβίρονται νέες αποπροσανατολιστικές λέξεις. Έτσι το ....
πογκρόμ κατά των μεταναστών, η μέχρι χτες αποκαλούμενη επιχείρηση «σκούπα», βαπτίζεται σήμερα επιχείρηση «Ξένιος Ζευς».
Οι «απολύσεις» λέγονται τώρα «εργασιακή εφεδρεία».
Οι «μειώσεις μισθών» των δημοσίων υπαλλήλων ονοματίστηκαν «ενιαίο μισθολόγιο».
Το «ξεπούλημα» ακούει στο όνομα «αποκρατικοποίηση».
Το «χαράτσι της ΔΕΗ»» χωνεύεται καλύτερα ως «αναγκαίος παράπλευρος μηχανισμός».
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν «αυξάνεται» αλλά «εξισώνεται» με την τιμή του πετρελαίου κίνησης.
Η φορομπηχτική «μείωση του αφορολόγητου» στα 5.000 ευρώ, δικαιολογήθηκε ως «ευρωπαϊκός ορθολογισμός».
Η «αφαίμαξη του εισοδήματος» εξισορροπείται με τα περιβόητα «ισοδύναμα»!
Η «αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης» συσχετίζεται με τη «βελτίωση του προσδόκιμου ζωής»!
Η «κατάργηση της δωρεάν υγείας» ονομάζεται σήμερα «εξυγίανση»!
Οι «τοκογλυφικές δόσεις» γίνονται «επιμήκυνση»!
Η «φτώχεια» ακούει σήμερα στο όνομα «δημοσιονομική προσαρμογή»!
Όταν ακούς τη φράση «προγραμματική συμφωνία» να ξέρεις ότι ακούς «επώδυνα μέτρα» και όταν ακούς τη φράση «το συμφέρον της χώρας» να ξέρεις ότι είναι αντίθετη με «το συμφέρον των κατοίκων της χώρας!» 
ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

Πορτογαλία: Αποσύρεται η κυβέρνηση από μεγάλης κλίμακας φ/β έργο



Αποσύρει την στήριξη της με απόφαση της η κυβέρνηση της Πορτογαλίας από το μεγάλης κλίμακας ηλιακό έργο που δρομολογεί η τοπική εταιρεία RPP Solar και για το οποίο είχε δεσμευθεί πως θα καταβάλει το ποσό του 1 δισ. ευρώ.
Ως λόγος για την κίνηση της αυτή προέβαλε τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν και την αδυναμία της εταιρείας να υποβάλει εγκαίρως, εντός των χρονικών περιθωρίων που είχαν προαποφασιστεί, μία σειρά εγγράφων.
Η αρχική απόφαση είχε ληφθεί προ τριετίας και το έργο προέβλεπε την δημιουργία μονάδας παραγωγής εξοπλισμού που να καλύπτει κάθε βήμα για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού έργου.
Η RPP Solar σε ανακοίνωση της αναφέρει πως θα συνεχίσει κανονικά το εν λόγω έργο, ολοκληρώνοντας τμήμα του πριν από το τέλος του χρόνου 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

«Aργός ή γρήγορος θάνατος»;



Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν κάνει διακοπές. Εμφανίζεται πιο επίμονο από ποτέ. Ο τύπος προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα τι είναι προτιμότερο: έξοδος από το ευρώ ή νέο κούρεμα;
«Αργός ή γρήγορος θάνατος»; επιγράφεται άρθρο της Frankfurter Rundschau για το τι μέλει γενέσθαι στην Ελλάδα: «Χρέη και μέτρα λιτότητας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στην Ελλάδα. Η μια κακή είδηση διαδέχεται την άλλη. Γερμανοί πολιτικοί ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αποχώρησης ‘διαχειρίσιμο’. Η πίεση προς την Αθήνα αυξάνεται. Χρειάζεται η Ελλάδα ένα νέο κούρεμα ή μήπως θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ»;
Για τις επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου η εφημερίδα σημειώνει: «Μεγαλύτερη ύφεση καθώς και χρεοκοπία των τραπεζών και του κράτους. Τα πλεονεκτήματα της υποτίμησης του νέου νομίσματος και η όποια αύξηση στις εξαγωγές θα εξανεμιστούν, μιας και η βιομηχανική παραγωγή της χώρας είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Είναι ωστόσο δύσκολο να πει κανείς τι θα είχε εν τέλει μεγαλύτερες επιπτώσεις: η έξοδος από το ευρώ ή η αυστηρή πολιτική λιτότητας. ’Η Ελλάδα έχει να επιλέξει μεταξύ ενός αργού ή ενός γρήγορου θανάτου’, λέει ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Natixis, Πάτρικ Αρτους». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενισχυμένη μοίρα του πολεμικού Στόλου Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας κατευθύνεται στις ακτές της Συρίας


24.06.2011 США авианосец Энтерпрайз военные учения Enterprise ВМС США
Η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποστείλει στις ακτές της Συρίας ισχυρή μοίρα ναυτικών δυνάμεων.
Όπως μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, τα πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις στη ανατολική Μεσόγειο, σκοπός των οποίων είναι η εξάσκηση σε αποβατικές επιχειρήσεις. Παραχώρησαν γι’ αυτό το σκοπό τις ακτές τους η Ιταλία, η Αλβανία και η Τουρκία.
Η Βρετανία θα αποστείλει το ελικοπτεροφόρο Illustrious, το μεγάλο αποβατικό πλοίο Bulwark, στο οποίο επιβαίνουν 400 πεζοναύτες, ένα καταδρομικό, μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο. Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.Τα πλοία επίσης ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη συνοδεία πολιτικών σκαφών σε τυχόν απομάκρυνση από τη Συρία ξένων πολιτών. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Περιορίστηκαν οι Ζημίες στο Βοσνιακό Διυλιστήριο Brod



Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της Βοσνίας, το Rafinerija Nafte Brod, δήλωσε ότι οι ζημίες του το πρώτο εξάμηνο του 2012 περιορίστηκαν στο ήμισυ σε 9,0 εκατ. Marka ($ 5,7 εκατ./4.6 εκατ. ευρώ) από 18,4 εκατ. marka, που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα συνολικά έσοδα το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε περίπου 48 εκατ. marka από 36,1 εκατομμύρια marka ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ το συνολικό κόστος αυξήθηκε σε 56,8 εκατ. marka από 54,5 εκατομμύρια marka. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Σε καλό δρόμο για τη μείωση των εκπομπών ο Καναδάς



Σχεδόν στα μισά του δρόμου για την επίτευξη του στόχου μείωσης της εκπομπής των αερίων αυτών ως το 2020, όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Χάρπερ, βρίσκεται ο Καναδάς.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας να ανακοινώσει την πρόοδο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η Οτάβα έχει υπογράψει τη συμφωνία της Κοπεγχάγης, η οποία απαιτεί από τον Καναδά να μειώσει τις εκπομπές της σε 607 μεγατόνους , ή 17% κάτω από τα επίπεδα του 2005, μέχρι το 2020. Σύμφωνα με πηγές, η έκθεση του υπουργείου θα αποκαλύψει πως ο Καναδάς έχει καλύψει ήδη το 50% του στόχου που είχε τεθεί ως το 2020.
Πηγές επίσης λένε ότι τα υφιστάμενα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσουν πτώση των εκπομπών αερίων σε 720 μεγατόνους το 2020, αντί των 850 μεγατόνων που θα προέκυπταν χωρίς καμία κυβερνητική δράση. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αυτά είναι τα μέτρα «φωτιά» που θα προτείνει στους αρχηγούς το υπουργείο Εργασίας


Αυτά είναι τα μέτρα «φωτιά» που θα προτείνει στους αρχηγούς το υποργείο Εργασίας
Δεκαπέντε μέτρα – φωτιά συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, από μειώσεις σε συντάξεις , εφάπαξ και επιδόματα θα περιλαμβάνει η πρόταση που αναμένεται να παραδώσει μετά το Δεκαπενταύγουστο, στους πολιτικούς αρχηγούς, το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με το Μega, η ατζέντα μέτρων του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει:
Προτάσεις για αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από 15 σε 20 έτη
Ελέγχους για τήρηση των πλαφόν που ισχύουν
Κατάργηση 13ης- 14ης επικουρικής
Σύνδεση καταβολής προνοιακών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Αναδρομική μείωση στα εφάπαξ έως και 45%.
Εκτός από αυτά τα 15 μέτρα θα περιέχονται και αλλά κοστολογημένα εναλλακτικά σενάρια που προβλέπουν κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις
Οπως μετέδώσε το Mega, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από τις συντάξεις των 700 ευρώ και θα εφαρμοστούν στο σύνολο του ποσού. Aναλυτικά:
Για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ προβλέπεται μείωση 2%
Για συντάξεις από 1.001 έως 1.300 ευρώ μείωση 3%
Για συντάξεις από 1.301 έως 1.600 ευρώ μείωση 5%
Για συντάξεις από 1.601 έως 2.000 ευρώ μείωση 10%
Για συντάξεις από 2.000 ευρώ και πάνω μείωση 15%
Σε ότι αφορά στις διπλές συντάξεις, το κυριότερο σενάριο κάνει λόγο για περικοπή του 35% της δεύτερης σύνταξης που λαμβάνουν 380.000 συνταξιούχοι!
Τέλος, στη λίστα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και η πρόταση μείωσης των κατώτατων συντάξεων του ΟΓΑ, η οποία ωστόσο «σκοντάφτει» στην άρνηση των πολιτικών αρχηγών. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Σε Λειτουργία και Πάλι ο Αγωγός Κιρκούκ-Τσεϊχάν



Το Ιράκ επανέλαβε τις εξαγωγές πετρελαίου προς το λιμάνι Τσεϊχάν της Τουρκίας, μετά από διακοπή τριών ημερών που οφειλόταν σε έκρηξη στον αγωγό που ενώνει τις δύο χώρες.
Η ροή του πετρελαίου κυμαίνεται πλέον στα 350.000 βαρέλια ημερησίως, αφού οι τουρκικές αρχές επισκεύασαν τη βλάβη. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δύο Φωτοβολταϊκά Έργα σε Έβρο και Ορεστιάδα Ολοκλήρωσε η SPI Solar



Δύο σημαντικά projects στην περιοχή του Έβρου και της Ορεστιάδας ολοκλήρωσε η εταιρεία φωτοβολταϊκών SPI Solar. Πρόκειται για μία μονάδα 2 MW στον Έβρο και για μία δεύτερη 4.4 MW στην Ορεστιάδα.
Επίσης, ένα τρίτο project 1 MW βρίσκεται σε εξέλιξη στον νομό Ροδόπης, το οποίο εκτιμάται πως θα παραδοτέο στα μέσα Σεπτέμβρη.
«Πρόκειται για τα δύο πρώτα έργα που δρομολογούμε στην Ελλάδα και αποτελούν έργα-ορόσημο για εμάς. Όπως η Ελλάδα εξακολουθεί να διαφοροποιεί τις πηγές ηλεκτροδότησης της, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε το “παρών” με νέα projects σε ολόκληρη τν χώρα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stephen Kircher.
Η SPI Solar έχει θέσει στόχο να αναπτύξει από 23 MW έως και 100 MW στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Σε Θετικό Κλίμα οι Ελληνο-Ιταλικές Επαφές για τον TAP



Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας συμφώνησαν να στηρίξουν την κατασκευή του Aδριατικού Αγωγού (Trans Adriatic Pipeline - TAP), γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες να κερδίσει το έργο σε έναν μακρόχρονο διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού που θα συμβάλει στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου και ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την ενέργεια, Κλαούντιο Ντε Βινσέντι, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Ρώμη, κατέληξαν σε συμφωνία στενής συνεργασίας για την από κοινού υποστήριξη του έργου κατασκευής του Νοτίου Διαδρόμου μεταφοράς Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και αποφάσεις.
Ο κ. Παπαγεωργίου συνόδευε τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην ιταλική πρωτεύουσα.
Στο πλαίσιο αυτό, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται σε διαδικασία συνομιλιών και με την αλβανική κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης.
«Μακάρι όλοι να δείξουν καλή διάθεση συνεργασίας, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία», επισήμανε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συστάσεις από ΕΕ για έλεγχο πυρηνικών αντιδραστήρων


Συστάσεις από ΕΕ για έλεγχο πυρηνικών αντιδραστήρων
Οι ανωμαλίες --πιθανές ρωγμές-- που ανακαλύφθηκαν στον κάδο ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στο Βέλγιο θα πρέπει να οδηγήσουν στον έλεγχο όλων των παρόμοιων εγκαταστάσεων στην ΕΕ, αλλά η λήψη της απόφασης αυτής εναπόκειται στα κράτη και η Επιτροπή δεν έχει την εξουσία να την επιβάλει, δήλωσε σήμερα μια από τους εκπροσώπους της.
«Οι αρχές θα κάνουν τους ελέγχους αυτούς, είναι προφανές», δήλωσε η Μαρλένε Χόλζνερ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απευθύνει συστάσεις, αλλά δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα. 
Η ασφάλεια 22 αντιδραστήρων, από τους οποίους οι εννέα βρίσκονται στην επικράτεια της ΕΕ, διακυβεύεται από την ανακάλυψη πιθανών ρωγμών στον κάδο του αντιδραστήρα Αρ. 3 στη μονάδα του Doel, η οποία βρίσκεται κοντά στην Αμβέρσα, αποκάλυψε την Τρίτη η βελγική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πυρηνικού Ελέγχου (ΑFCΝ) σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της.
Ο κατασκευαστής αυτού του κάδου, ο ολλανδικός όμιλος Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, ο οποίος στο μεταξύ έχει σταματήσει τις δραστηριότητές του, έχει παραδώσει συνολικά 21 άλλους κάδους--ένας από αυτούς «περικλείει» τον αντιδραστήρα Αρ. 2 στη βελγική μονάδα Tihange, κοντά στη Λιέγη.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, οι ίδιοι κάδοι εξοπλίζουν δύο αντιδραστήρες στην Ολλανδία, δύο στη Γερμανία, δύο στην Ισπανία, έναν στη Σουηδία, δύο στην Ελβετία, δέκα στις ΗΠΑ και έναν στην Αργεντινή.
Ο έλεγχος του αντιδραστήρα Αρ. 2 στην μονάδα Tihange θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η ΑFCΝ. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Στέλνουν κατηγορούμενη για διαφθορά να επιβλέπει τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα!


Στέλνουν κατηγορούμενη για διαφθορά να αναλάβει για λογαριασμό του Eurogroup τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, ρωτά ο Δ. Παπαδημούλης
«Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάληψη ρόλου από την κ. Bubeníková και να ζητήσει άμεσα τον φάκελο της υπόθεσης από την Σλοβακική δικαιοσύνη» σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Παπαδημούλης, το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του TVXS.gr ότι η κατηγορούμενη για διαφθορά στη Σλοβακία, ανέλαβε υπεύθυνη εκ μέρους του Eurogroup για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “τον Ιανουάριο του 2012, όταν το σκάνδαλο «Gorilla» έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Σλοβακίας, η Anna Bubeníková, διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις περιπτώσεις διαφθοράς που έπληξαν τη χώρα. Αποκαλυπτική μυστική έως τότε έκθεση που έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο την ανάγκασε να παραιτηθεί:.
Επικαλούμενο σλοβάκικη εφημερίδα, το TVXS σημειώνει ότι η Anna Bubeníková προτάθηκε πριν από δύο μήνες στην Ε.Ε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας να αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και η πρότασή του έγινε αποδεκτή , ενώ η παρούσα κυβέρνηση της Σλοβακίας , ζητά την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup για λόγους «ηθικής τάξης».
Με αφορμή δημοσίευμα του TVXS ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
«Ανεξάρτητα από τη γενικότερη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, η ανάθεση ρόλου κλειδί σε πρόσωπο που κατηγορείται από την κυβέρνηση της χώρας του για διαφθορά αποτελεί μείζονα ηθική και πολιτική πρόκληση. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να πάρει θέση για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάληψη ρόλου από την κ. Bubeníková και να ζητήσει άμεσα τον φάκελο της υπόθεσης από την Σλοβακική δικαιοσύνη»
ΠΗΓΗ:eklogika.gr