Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Θ., ΠΑΝ. ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗ ΣΕ 32ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο 32ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιείται το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του «GrandHotel Palace».

Το φετινό συνέδριό μας, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα στην ίδια κατάσταση με τρία χρόνια πριν, οπότε και πραγματοποιήσαμε το 31ο Συνέδριο. Μας βρίσκει λίγους μήνες μετά την ψήφιση ενός τρίτου, επαχθέστερου μνημονίου που φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα- εργασιακά και κοινωνικά, και λίγες ημέρες μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που θα απελευθερώσουν δυο δισεκατομμύρια ευρώ. 

Οι φορομπηχτικές πολιτικές, οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζονται. Σήμερα εάν κάνουμε μια σύγκριση με τρία χρόνια πριν θα δούμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι λίστες των ανέργων συνεχώς μεγαλώνουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα παιδιά μας γίνονται οικονομικοί μετανάστες και ελπίδα, η οποία όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αν και πεθαίνει τελευταία, δεν υπάρχει. 

Δυστυχώς η εναλλαγή προσώπων και ....

Πετρέλαιο: Νέα πτώση της τιμής προς τα 40 δολ. το βαρέλι

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρέλαιο: Νέα πτώση της τιμής προς τα 40 δολ. το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν και σήμερα σε νέο χαμηλό, λόγω ανησυχιών ότι η υπερβάλλουσα προσφορά θα συνεχισθεί και το επόμενο έτος, καθώς η ζήτηση θα είναι αδύναμη.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωνε πριν λίγο απώλειες 2,20% στα 40,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ κατέγραφε πτώση 0,91% στα 44,78 δολάρια.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δήλωσε σήμερα ότι η...

Τι βλέπουν κι εμείς δεν το βλέπουμε;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι βλέπουν κι εμείς δεν το βλέπουμε;
Μαθαίνω ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι, (εξειδικευμένοι χρηματιστηριακοί συντάκτες δηλαδή), στους οποίους ανέλυσε με teleconference  η διοίκηση των ΕΛΠΕ τα αποτελέσματα 9μήνου του Ομίλου, δεν εστίασαν καθόλου, σχεδόν, τις ερωτήσεις τους στις προοπτικές και τους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας, όπως έκαναν σχεδόν αποκλειστικά κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες διαδικασίες. 

Συμπτωματικό δεν μπορεί να είναι, αλλά από την άλλη, τι βλέπουν και εμείς δεν το βλέπουμε;…


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Νέες δουλειές σε ελληνικά χέρια με τα κοιτάσματα Έψιλον και Κατακόλου από την Energean


Οι γεωτρήσεις για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων «Έψιλον» στον Κόλπο της Καβάλας και Κατακόλου στο νομό Ηλείας αποτελούν τα δύο βασικά projects της Energean Oil & Gas για την χρονιά που έρχεται. Πρόκειται για δύο σχέδια με ξεχωριστή σημασία, αφού δρομολογούν την παραγωγή υδρογονανθράκων εκτός των μοναδικών, έως τώρα, στην Ελλάδα ενεργών κοιτασμάτων που παράγουν  πετρέλαιο (Πρίνος, Βόρειος Πρίνος) καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την οικονομία της χώρας μας.

Τα δύο σχέδια παρουσίασαν ο τεχνικός διευθυντής της Energean δρ. Steve Moore και ο τεχνικός σύμβουλος της Energean δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, κατά την διάρκεια των ομιλιών τους στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου για την Ενέργεια και την Ανάπτυξη, το οποίο διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Ενέργειας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Ο δρ. Moore ανέφερε πως στο κοίτασμα «Έψιλον» έχουν βεβαιωθεί...

Η αξιοποίηση του εγχώριου λιγνίτη είναι όρος εθνικής επιβίωσης. Αλλά μήπως είναι πια κατόπιν εορτής;


"Οι ΑΠΕ αλλά και ο λιγνίτης είναι το μέλλον της ανάπτυξης στην Ελλάδα καθώς τα αποθέματα του τελευταίου επαρκούν για τουλάχιστον 20 χρόνια", πληροφορούμαστε πως είπε στο 20ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015» ο πρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης και κάτι παρόμοιο είχε πει πριν λίγο καιρό κι ο Πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίου.

"Η λιγνιτική παραγωγή Η.Ε. είναι καθοριστικής σημασίας για τη χώρα. Ασφάλεια εφοδιασμού λόγω της ιδιαίτερης θέσης της Ελλάδας σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Ε.Ε. Σταθερότητα στο κόστος της Η.Ε., με σημαντικές δυνατότητες μείωσής του σε συνάρτηση με την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων των Ορυχείων και προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της ΔΕΗ και το πλέγμα των σχέσεων της με την Πολιτεία. Ουσιαστική συμβολή στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών" είπε στο ίδιο Συνέδριο ο πρόεδρος του Ομίλου ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.

Να διευκρινίσουμε καταρχήν πως ο χρόνος για τον οποίο επαρκούν τ' αποθέματα λιγνίτη εξαρτάται από δυο πράγματα: το πρώτο είναι πόσα είναι τ' αποθέματα που θεωρούνται "εκμεταλλεύσιμα" και το δεύτερο είναι με ποιο ρυθμό θα καταναλώνονται αυτά. Πόσοι π.χ. γνωρίζουν πως μετά τη 2η πετρελαϊκή κρίση το 1979, μετά την Ιρανική Επανάσταση, η τότε Ελληνική Κυβέρνηση θεωρούσε ως "εκμεταλλεύσιμα" αποθέματα "τα πάντα όλα", κατά την προσφιλή έκφραση πρώην προπονητή ποδοσφαίρου; Πόσοι π.χ. γνωρίζουν πως στα "εκμεταλλεύσιμα" αποθέματα ..

ΡΑΕ και Socar συζήτησαν για το θέμα του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΕ και Socar συζήτησαν για το θέμα του ΔΕΣΦΑ
Συνάντηση με τον πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγεφ και το διευθύνοντα σύμβουλο της Socar Energy Greece S.A, Ανάρ Μαμάντοφ, είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής και στελέχη της Αρχής, κατόπιν αιτήματος της Socar.

Η Socar έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την εξαγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, ωστόσο η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, εξαιτίας των ενστάσεων που προβάλει η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ. Στις λύσεις που εξετάζονται για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης περιλαμβάνεται η...

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ

PHASMA/G.NIKOLAIDIS/ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η ΓΣΕΕ αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε.

Η Συνομοσπονδία....

Δεν τό' χουν ακόμη...

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες

Περίπου 40 λεπτά κράτησε η ομιλία του Προέδρου των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιου Τσοτσορού στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου του ΙΕΝΕ για την Ενέργεια και Ανάπτυξη.

 Μακρά γεωπολιτική ανάλυση, μακρά ανάλυση της διεθνούς αγοράς στα διυλιστήρια, αναλυτική περιγραφή των προτεραιοτήτων του ομίλου στην εμπορία καυσίμων αλλά και στα δίκτυα (κρατήστε αυτό...) αλλά το θέμα που έχει έρθει με καυτό τρόπο και πάλι στην επικαιρότητα ήταν ...σχεδόν απόν!

 Ο λόγος για τους...

Ο Ρ. Καραχάννας αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος στον ΣΕΕΠΕ


Μετά τις οργανωτικές αλλαγές στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και την ανάληψη από τον Ιωάννη Ψυχογυιό των καθηκόντων ως επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εφοδιασμού, Διύλισης & Πωλήσεων Ομίλου, εκπρόσωπος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ορίστηκε ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας (επικεφαλής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας).

Από τις 11 Νοεμβρίου, ο κ. Καραχάννας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).


ΠΗΓΗ:energypress.gr