Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Πώς και πόσο γρήγορα έφθασε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ στην Ελλάδα - Πόσο επηρεάστηκε η χώρα (vid)

Από το pronews.gr
Όποιος πιστεύει ότι η χώρα μας ήταν σχετικά ασφαλής από το ραδιενεργό νέφος, λόγω απόστασης, από την έκρηξη στο Τσερνομπίλ, πλανάται.

Η χώρα μας δέχτηκε ποσότητες ραδιενέργειας η οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στην κλίμακα μέτρησης, άγγιζαν και το κόκκινο. Aποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί..

ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο περιεχόμενο του κειμένου για τη δημιουργία του «Εθνικού  Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης», το οποίο έχει θέσει προς δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση.

Το κείμενο το οποίο υπογράφεται από τον αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο και για το οποίο επισήμως δεν ενημερώθηκε η Συνομοσπονδία, περιλαμβάνει 5 άξονες όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στη διάσταση των εργαζομένων και κυρίως των..

Sonatrach: Ελάτε να επενδύσετε στα τεράστια αποθέματα σχιστολιθικού ΦΑ της χώρας - Η ExxonMobil το σκέφτεται

Από το energypress.gr
Ο ενεργειακός τομέας της Αλγερίας είναι ανοικτός σε επενδύσεις. Αυτό είναι το μήνυμα του επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αλγερίας με αποδέκτες την Exxon Mobil και Chevron, στα πλαίσια προσπαθειών προσέλκυσης ξένων επενδύσεων με σκοπό να βοηθήσουν στην αξιοποίηση των πλούσιων σχιστολιθικών αποθεμάτων.

Η πρώτη συνάντηση Sonatrach-Exxon Mobil για μια ενδεχόμενη συνεργασία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Abdelmoumen Ould Kaddour, CEO της αλγερινής εταιρίας πετρελαίου. Από τότε, οι δύο εταιρίες έχουν..

Αυτοί οι συνδικαλιστές στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση της Μακεδονίας: Ολος ο κατάλογος

Από το pronews.gr
Συνδικαλιστές από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης (στηρίζεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ), στηρίζουν την κυβέρνηση στην συμφωνία αναγνώρισης της «μακεδονικής» ιθαγένειας στους κατοίκους των Σκοπίων, της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ταυτότητας του κράτους τους.

 Προτάσσουν ως μείζον θέμα «τον απεγκλωβισμό από την μισαλλοδοξία και τους εκατέρωθεν εθνικισμούς».

Θεωρούν ότι..

BP: Ο Ανθρακας Κύρια Πηγή Ενέργειας για την Ηλεκτροπαραγωγή το 2017

Από το energia.gr
Παρά τις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ο άνθρακας αποτέλεσε την κύρια πηγή ενέργειας για την ηλεκτροπαραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο το 2017, με μερίδιο που ανήλθε σε 38%, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της BP για την παγκόσμια ενέργεια.

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε..

Κύπρος: Αμερικανικές γεωτρήσεις με βρετανικό γεωτρύπανο

Από το energypress.gr 
Η ExxonMobil κλείδωσε όλα όσα απαιτούνται για την πραγματοποίηση των δύο τουλάχιστον κρίσιμων γεωτρήσεων στο τεμάχιο 10, που θα ξεκινήσουν σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στα μέσα Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Μαρτίου 2019. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπεσαν και οι υπογραφές με τις οποίες εξασφαλίζεται για δύο ή και περισσότερες γεωτρήσεις ένα από τα πιο σύγχρονα γεωτρύπανα στον κόσμο για μεγάλα θαλάσσια βάθη, με κύριο χαρακτηριστικό ..

Σε μονομαχία Vitol - Glencore εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ – Σε αναζήτηση συμμαχιών οι δύο διεκδικητές

Από το worldenergynews.gr
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η sort list των υποψήφιων επενδυτών για την εξαγορά του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.   

Οι σύμβουλοι του Ταμείου ολοκληρώνουν την αξιολόγηση των πέντε υποψηφίων επενδυτών και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τελικώς στη δεύτερη φάση θα περάσουν η ολλανδική Vitol και η ελβετική Glencore. 

Υπενθυμίζεται ότι..