Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΚΕΠΕ- Ενέργεια: Πρόβλημα η απότομη η δομική αλλαγή που μείωσε τις εξορύξεις και αύξησε την εισαγωγή φυσικού αερίου

 





Η χώρα μας όσον αφορά την ενέργεια είναι περισσότερο εκτεθειμένη, σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Συνεπώς, έχει ελάχιστα μέσα να αμυνθεί στις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, με αποτέλεσμα να έχουμε οδηγηθεί ..

Η Αίγυπτος υπογράφει συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα πετρελαίου στην έρημο

 




Το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου ανέφερε, σε ανακοίνωσή του σήμερα, Δευτέρα, ότι το Κάιρο υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική «Apache Corporation», βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται να δαπανήσει τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα, εξερεύνηση, ανάπτυξη και παραγωγή στις περιοχές παραχώρησης στη..

ΕΛΠΕ: Ολοκληρώθηκε η Συμφωνία με τη VLPG PLANT LTD για Διακίνηση LPG στην Κυπριακή Αγορά

 




Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία VLPG Plant Ltd για την διακίνηση προϊόντων υγραερίου LPG στην Κυπριακή αγορά, μετά την έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού. Ο Όμιλος θα συμμετέχει μέσω της θυγατρικής του εταιρείας EKO Logistics Ltd, στο μετοχικό..

New York to require biodiesel blending with heating oil in 2022

 




New York will become the largest state to enact a biodiesel blending requirement for heating oil, according to legislation passed in the state on Wednesday night.

Petroleum-based heating oil sold in the state beginning in July 2022 will need to be mixed with increasing amounts of biodiesel in order to help achieve New York's goal...