Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Έτοιμη η Μόσχα να αρχίσει εκ νέου τις συνομιλίες για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Έτοιμη η Μόσχα να αρχίσει εκ νέου τις συνομιλίες για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, από το σχέδιο κατασκευής του οποίου αποχώρησε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας τον Δεκέμβριο του 2011, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Θα συζητήσουμε το σχέδιο αυτό σήμερα, θα έχουμε συνάντηση με τον...

ExxonMobil και Petroleos de Venezuela πουλούν διυλιστήριο αντί 322 εκατ. δολ.


Οι Εxxon Mobil και κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela, πουλούν διυλιστήριο που κατέχουν από κοινού στην αμερικάνικη PBF Εnergy έναντι 322 εκατ. δολαρίων, βάζοντας τέλος στην συνεργασία τους.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο αντιπρόεδρος της Petroleos de Venezuela ανέφερε ότι το εργοστάσιο δεν «ευθυγραμμίζεται πλέον με τις εμπορικές πολιτικές της εταιρείας και της χώρας».

Η συμφωνία αν και...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΤΕΑΠΕΠ

Π.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών
Ασφαλίσεων τριμερής συνάντηση μεταξύ Υπουργείου, Ομοσπονδίας και ΣΕΕΠΕ , παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη και του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Ρωμανιά, με θέμα την επίλυση της χρηματοδότησης του ΕΤΕΑΠΕΠ .

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα καθώς και οι τρεις πλευρές συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για την συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου ως ΝΠΙΔ.

Ο Υπουργός κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τον διάλογο για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής πρότασης, την οποία θα πρέπει να καταθέσουμε στο Υπουργείο στην επόμενη συνάντηση που ορίστηκε για την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 .

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει το διάλογο με το ΣΕΕΠΕ επιδιώκοντας μια βιώσιμη λύση και όχι απλά τη χρηματοδότηση του Ταμείου 


ΠΗΓΗ:poenergias.gr

Τι προβλέπει η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Έναρξη της κατασκευής του "Turkish Stream" το 2016 και έναρξη λειτουργίας το 2019, ισότιμη (50-50) συμμετοχή Ελλάδας - Ρωσίας στην εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου και διευκόλυνση της χρηματοδότησης του αγωγού από τη ρωσική πλευρά με εγγυητή τα έσοδα που θα προκύψουν κατά τη λειτουργία του έργου προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα στην Αγία Πετρούπολη υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Novak.

Ο κ. Λαφαζάνης υπέγραψε επίσης κοινή δήλωση για την υποστήριξη του...

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Σχέση πατέρα – κόρης, μία αγάπη παντοτινή. Η παγκόσμια ημέρα των πατεράδων, που θεσπίστηκε στις 19 Ιουνίου το 1910, είναι γεγονός και γιορτάζεται με λιγότερες φανφάρες από την αντίστοιχη των μητέρων.
Σχέση πατέρα – κόρης, μία αγάπη παντοτινή. Η παγκόσμια ημέρα των πατεράδων, που θεσπίστηκε στις 19 Ιουνίου το 1910, είναι γεγονός και γιορτάζεται με λιγότερες φανφάρες από την αντίστοιχη των μητέρων.

Μετά από λαϊκό αίτημα εκατομμυρίων πατεράδων στον κόσμο για την άνιση κατανομή των διεθνών εορτών, κάθε χρόνο η τρίτη Κυριακή......... 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 


Γιατί η διπλανή μας Τουρκία διπλασιάζει την ανθρακική της ισχύ μέχρι το 2020 και την τριπλασιάζει μέχρι το 2030;


Η επένδυση της Τουρκίας στο κάρβουνο είναι η 3η μεγαλύτερη στον κόσμο, πίσω απ' την Κίνα και την Ινδία και μπροστά απ' το Βιετνάμ, που είδαμε στη χθεσινή ανάρτηση. Τη λίστα των πρώτων 10 χωρών, τη δίνει σε σχετική έκθεση ένας αυτοδιορισμένος "χωροφύλακας" της ανάπτυξης των ανθρακικών εργοστασίων, το endcoal.org, μια συμμαχία αυτών των "περίεργων" περιβαλλοντικών οργανώσεων, που με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια παντού στον πλανήτη και παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό συντονισμό στις κινήσεις τους.

Η εγκατεστημένη ισχύς της Τουρκίας σε λιγνιτικά και λιθανθρακικά εργοστάσια το 2014 ήταν 34.051MW, μέχρι το 2019 αναμένεται να έχει φθάσει ...

Ενημέρωση ΠΣΕΕΠ για απόφαση έκτακτου Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα Παρασκευή 19/06/15 συνεδρίασε εκτάκτως το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ µε µοναδικό θέµα την κατάθεση αιτήµατος για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης µε θέµατα προς συζήτηση τα παρακάτω, όπως ακριβώς αναφέρονται στο κείµενο συλλογής υπογραφών...

Έρευνα - σοκ του ΑΠΘ: Αύξηση καρκινογένεσης κατά 13,5% από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρευνα - σοκ του ΑΠΘ: Αύξηση καρκινογένεσης κατά 13,5% από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο!
Οι δραματικές επιπτώσεις αυτής της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί...

Αύξηση 13,5% στην πιθανότητα καρκινογένεσης προκάλεσε, σύμφωνα με μετρήσεις επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ασπροπύργου την περασμένη εβδομάδα, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κάηκε μόλις το 1/20 των συσσωρευμένων απορριμάτων.

Είναι προφανές ότι οι δραματικές επιπτώσεις της ...

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας - Δέσμευση Ελλάδας-Ρωσίας για την άμεση υλοποίηση του «Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού»


Υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και από τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Novak, το Μνημόνιο Συνεργασίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περάσει μέσα από το ελληνικό έδαφος και ονομάζεται Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός.

Επίσης υπογράφηκε μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και του προέδρου της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, (Vnesheconombank-VEB)» Βλαντιμίρ Ντιμίτριεφ Κοινή Δήλωση για την υποστήριξη του έργου.

Οι δύο πλευρές εξήγγειλαν τη δέσμευση τους να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν με...

Λαφαζάνης: Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ότι έδωσα εντολή στα ΕΛΠΕ για σχέδιο για τα καύσιμα

lafazanis
Την έκπληξή του για το δημοσίευμα των «Νέων» που τον φέρει να έχει δώσει εντολή στα διυλιστήρια να προετοιμάσουν σχέδιο για επάρκεια καυσίμων εξέφρασε σήμερα από τη Ρωσία ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.


«Τα ΕΛΠΕ έχουν πάγια τακτική λειτουργίας η οποία προβλέπει ακριβώς ...